Ben je op zoek naar lekkere en gezonde BBQ gerechten, dan ben je bij ons aan het juiste adres! We gaan je hieronder uitleggen wat wij onder lekker en gezond verstaan en hoe wij hierin ons steentje bijdragen om er voor te zorgen dat jullie BBQ experience weer beter wordt!
De verschillende soorten BBQ Gerechten?
Het mooie aan BBQ-en is dat je in principe nooit hetzelfde hoeft te maken. Er is namelijk zo´n breed scala aan producten en bereidingswijzen beschikbaar dat je eindeloze combinaties zou kunnen maken. Hoe tof is dit!
Als we terug kijken naar de geschiedenis van de BBQ dan zien we dat het toch veelal vlees is dat werd bereid. Vandaag de dag is dit wel anders, er worden naast vlees ook vis en vegetarische gerechten klaargemaakt op de BBQ, voor ieder wat wils!
Aangezien we dus eindeloos door kunnen met variaties van gerechten en er ook nog een eind aan deze blog moet komen, lijkt het mij een goed idee om een paar van mijn favoriete gerechten te benoemen.
Verschillende soorten hoofdgerechten
Gepekelde Varkens ribroast met tijm
Dit is een van mijn favorieten, de varkens ribroast ookwel tomapork genoemd. Dit stuk vlees word gemaakt van de rib-eye van het varken en heeft het been/bot er nog aan. De reden dat dit vlees een van mijn favorieten is komt door de malsheid van het vlees en de marmering ( de hoeveelheid vet die door het vlees heen loopt ). Het gepekelde en de tijm zorgen uiteindelijk voor een mooie kruidige en smaakvolle ervaring. Zeker een aanrader!
De hamburger
Deze blijft oud en goud. Ik moet daarbij wel zeggen dat dit BBQ gerecht bij mij door de jaren heen aardig geëvolueerd is want ook hier zijn de variaties eindeloos. Ik kies voor de patty, een rundergehakt met een vetpercentage van rond de 20%. Vraag dit bij de slager na, die weet je goed te helpen. Kom je niet bij de slager maar bij de supermarkt, koop dan de normale rundergehakt. Voor het broodje zijn er talloze opties maar Brioche of een Italiaanse bol valt bij mij altijd wel goed in de smaak. Daarna upgrade je hem met wat kaas, kies hierbij voor Cheddar of Gruyere. Deze 2 kaas soorten smelten al op een lage temperatuur vanwege het hoge vochtgehalte, dit is dus de optimale ervaring met eten. Verder kan je hem nog af toppen met een gebakken ei en wat sla, tomaat en ketchup of mayonaise. Mega lekkere burger dacht ik zo! Wij hebben hier een mooie variatie op gemaakt genaamd de triple bacon-cheese burger. Kijk gerust eens naar het recept en laat ons weten wat je er van vindt!
Kipsate
Behoort toch ook echt tot een van mijn favoriete BBQ gerechten. Deze maak ik altijd graag met Kippendij ipv kipfilet. Kippendij is van zichzelf wat vetter en daardoor malser en minder snel droog. Zorg dat je het kippenvlees voorziet van marinade, doe dit het liefst minimaal een halve dag om te zorgen dat de marinade optimaal in het vlees trekt. De marinade voorzie ik meestal van wat Ketjap manis, verse knoflook, paprika poeder , peper en zout. Je kan de overgebleven marinade gebruiken om de sate voordat je ze van de BBQ haalt nog eens in te smeren voor meer smaak. Uiteindelijk serveer je deze met lekkere pittige zelfgemaakt pindasaus, klik hier voor ons kipspiesen met zelfgemaakte satesaus.
Zoals je ziet zijn er heel wat mogelijkheden. Hierboven hebben we het zelfs pas over 3 gerechten gehad. Ik zal jullie in de toekomst op de hoogte houden als ik nieuwe gerechten ontdek, beter samen genieten als alleen toch!
Shotgun shells, Moink balls en Atomic buffalo turds.
Andere BBQ Snacks
Naast de shotgun shells, moink balls en atomic buffalo turds zijn er ook nog een heel hoop andere mogelijkheden als we kijken naar kleine compacte BBQ snacks. We hebben bijvoorbeeld chicken wings, loaded nachos en overheerlijke zalm-bacon bites. Kijk maar eens naar de recepten als je wilt! Verrassend makkelijk te maken maar toch net even anders als je gewend bent.
Bijgerechten
Een van mijn favoriete bijgerechten zijn toch wel de maiskolven van de BBQ. Met een klontje boter even kort grillen op de BBQ, peper en zout erop en klaar is kees.
Gepofte aardappel mag ook niet missen. Deze leg je simpelweg in aluminiumfolie vlakbij de kolen op de BBQ. Zodra ze klaar zijn serveer ik deze het liefst altijd met wat tartaarsaus of kruidenboter.
Wat je natuurlijk ook niet kan missen is een heerlijke frisse salade. Ga niet voor een te zware dressing want je hebt al van allerlei vlees en vis wat vrij zwaar is.
Coleslaw waar we speciaal een recept voor hebben geschreven mag ook echt niet ontbreken bij een Amerikaanse style BBQ welke je ook op onderstaande foto weer voorbij ziet komen.
Ons mac & cheese recept heeft ook al vele hoofden doen draaien en is ook echt een klassiek bijgerecht. Let wel op dat je hier niet te veel van eet want dit spul is gigantisch machtig en voor dat je het weet heb je dus geen plek meer voor je hoofdgerecht, haha.
“De Hamburger, Oud en goud!”
Turn Don’t Burn draagt bij aan meer smaak op de BBQ!
Probeer bovenstaande gerechten gerust eens uit en laat het me weten wat je er van vind via de verschillende social media kanalen.
Benieuwd naar hoe je de verschillende soorten vlees klaar maakt? Kijk eens naar: Hoe bereid je het perfecte stuk vlees op de BBQ of ben je misschien benieuwd naar de verschillende smaakmakers die gebruiken? Kijk dan eens naar onze de verschillende recepten en de ingrediënten die we daar gebruiken.
Mochten er vragen of opmerkingen zijn dan horen we het natuurlijk graag en kunnen jullie ons bereiken via het reactie formulier onderaan deze blog.
Groeten,
Turn Don’t Burn