Gevlinderde kip BBQ recept
Gevlinderde kip BBQ recept Facebook Instagram Door Bart van Heulen Kip, wie houdt er nou niet van! Dat dacht ik al, weinig van ons. Dit
Short ribs, ik heb er inmiddels al wel een paar recepten aan gewaagd. De reden hiervoor is dat dit voor mij namelijk echt de intentie is van BBQ-en. Grote stukken vlees en gerechten die je lekker samen met je vrienden en familie op kunt eten, super toch! Maar als je al recepten hebt gemaakt met short ribs? Waarom dan nog een? Simpelweg omdat er 1001 verschillende manieren van bereiden zijn. Voor dit recept vliegen we naar de US, Texas wel te verstaan waar ze BBQ-en met bar weinig kruiden en voornamelijk de smaak van het vlees en het roken naar boven laten komen. Lees dus verder als je meer te weten wilt komen over hoe jij je short ribs texas style klaarmaakt.
Een rund heeft in principe 2 verschillende soorten ribben. De short ribs en de back ribs. De back ribs zijn de dikke en fijne ribs in het ribstuk. Dit gedeelte van de ribben bestaat uit een rack van 7 ribben. Het vlees zit bij de back ribs veelal tussen de ribben. Bij short ribs daarentegen zit het vlees niet tussen de botten maar er juist meer op. Deze short ribs hebben meestal 3-4 ribben. De short ribs worden in Nederland ook wel klapribben genoemd. Het is bij short ribs belangrijk om goed te kijken naar de marmering of het intramusculaire vet dat door het vlees heen loopt. Hoe meer van dit intramusculaire vet, hoe beter! Vet is namelijk smaak, en dat willen we natuurlijk zoveel mogelijk. In deze bereiding hebben we daarom ook gekozen voor black angus short ribs. Dit runderras heeft perfecte marmering en een grote hoeveelheid intramusculair vet.
We geven het vlees smaak door de SPG BBQ rub van van Beekum specerijen toe te voegen. Hierna roken we het vlees gedurende een periode en daarna pakken we het in voor de resterende bereiding met butchers paper. Dit heeft een soort gelijke werking als aluminiumfolie alleen kan het vlees blijven ademen. Dit zorgt ervoor dat de mooie kruidenkorst (ook wel bark genoemd) in tact blijft gedurende de gehele bereiding. Verder hebben we tijdens de bereiding de temperatuur van de BBQ op 100 graden Celsius en gaan we dus echt voor een low & slow bereiding.
We bereiden deze short ribs indirect op de BBQ, wat betekend dat het vlees niet in direct contact komt met de hitte van de kolen of briketten. Heb je een kamado BBQ? Dan zorg je dat je de platesetter toevoegt. Heb je een normale kegel BBQ of andere BBQ? Leg dan de short ribs zover mogelijk van de kolen of briketten vandaan. Als we dan vervolgens de deksel sluiten creëren we een soort oven effect wat de ribben rondom doet garen.
Tijdens een indirecte bereiding kunnen we ook mooi wat extra rook smaak toevoegen aan het vlees. Dat doen we in deze bereiding door middel van eiken houten chunks. Op het moment dat de BBQ de gewenste temperatuur bereikt leggen we hier 3 blokjes van verspreid over de houtskool. Op deze manier creëren we een heerlijke wat zwaardere rooksmaak die perfect past bij rundvlees en dus ook bij deze short ribs.
Je volgt eigenlijk simpelweg het onderstaande recept! Hierin leggen we stap voor stap uit wat je moet doen.
Laat het ons dan weten en tag ons op Instagram of Facebook! Dit vinden we echt tof! Je kan helemaal onderaan de pagina ook een review achterlaten over je bevindingen van dit recept. We horen namelijk graag wat jou beleving was. Het kan natuurlijk heel goed zijn dat jij het recept bijvoorbeeld net anders hebt gemaakt met een eigen twist. Dan horen we dat ook graag! Kunnen wij ook alleen maar van leren.
Ben je naast deze Texas short ribs ook geïnteresseerd in andere BBQ recepten? Wij hebben inmiddels meer dan 100 recepten gemaakt van kleine BBQ snacks tot gerechten waar je zo’n 14 uur mee aan het stoeien bent op de BBQ. Dus werkelijk voor een ieder wel wat! Kijk eens boven in het menu naar de categorie BBQ recepten. Hier staan vervolgens de verschillende categorieën onder elkaar met elk een eigen archief en zoekfunctie. Veel BBQ plezier gewenst!
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Gevlinderde kip BBQ recept Facebook Instagram Door Bart van Heulen Kip, wie houdt er nou niet van! Dat dacht ik al, weinig van ons. Dit
Entrecote met Salsa Verde van de BBQ Facebook Instagram Door Bart van Heulen We hebben onszelf weer eens overtroffen in dit recept want mennn wat
Tonijn Tataki van de BBQ Facebook Instagram Door Bart van Heulen We besloten dat het vandaag een mooie dag was om eens een recept klaar
Bacon Onion Bombs van de BBQ Facebook Instagram Door Bart van Heulen We zagen pas geleden deze bacon onion bombs langs komen en konden het