Hatsiekidee! Shotgunshells ofwel gevulde Canneloni’s van de BBQ! Dit is zoals ons eerdere MOINK balls recept en ons Atomic Buffalo Turds recept ook weer een perfecte snack voor op een verjaardag of feestje. Het recept is vrij makkelijk te bereiden en je hebt niet veel tijd nodig. Wil je dus eens wat anders, dan is het Shotgun shells bbq recept vast iets voor jou!
Wat zijn shotgun shells?
De naam shotgunshells komt weg van de kogels van een dubbelloops jachtgeweer. Dit vanwege de grootte en vorm van de snack. Klinkt gaaf toch?
Waar begin je bij dit shotgun shells bbq recept?
Om te beginnen heb je maar een paar ingrediënten nodig. We zullen ze eens voor je onder elkaar zetten.
Canneloni Pasta
We kiezen hier voor de beste kwaliteit uit de supermarkt, Canneloni van het merk De Cecco.
Ontbijtspek
Wij hebben hier zelf gekozen voor de meest lange stroken van ontbijtspek. Dit zodat je gemakkelijk rondom de hele canneloni heen kan en zo het geheel bedekt is met spek.
Mozzarella
We kiezen hier voor de mini variant van Galbani, deze bolletjes passen namelijk perfect in het midden van de canneloni
Jonge kaas (geraspt)
Gehakt
Hier kiezen we voor wat vetter Rundergehakt. Het is namelijk belangrijk dat we gehakt hebben met een 80/20 vlees-vet verhouding. kies hier dus niet de normale variant uit de supermarkt deze heeft namelijk een stuk minder vet. Dit gaat dan uiteindelijk weer ten kosten van de malsheid. Neem bijvoorbeeld dit Black Angus gehakt van The Butchery. Dat is net wat vetter en gaat de smaakbeleving echt ten goede!
Ei
Kruiden
Wij hebben hier gekozen voor de dry rub all use van Van Beekum Specerijen. Deze rub bevat onder andere paprika, knoflook en chili wat eigenlijk de meest voorkomende smaken zijn bij BBQ kruiden. Dit maakt de rub een echte allrounder welke dus perfect tot zijn recht komt bij deze snack! Hij geeft je de klassieke BBQ smaak waar je naar op zoek bent.
BBQ Glaze
Glaze heb je nodig omdat pasta een vorm van vocht nodig heeft om te garen. Zonder een vorm van vocht krijg je de pasta nooit gaar en daarom mag je de shotgun shells hier royaal mee insmeren. Een glaze kan je kant en klaar kopen, maar je kan er zelf ook een maken. Wij hebben bijvoorbeeld de smokey BBQ saus van Van Beekum specerijen gebruikt als basis voor de glaze. Deze is namelijk zoet en kruidig en heeft een zuurtje wat de snack echt ten goede komt!
Stap 1, het gehakt mengel klaarmaken.
Stap 2, de cannelloni’s vullen
Stap 3, omwikkelen
Stap 4, BBQ fase
Zorg dat je de BBQ klaarmaakt voor indirecte hitte rond de 120 graden. De BBQ tijd van dit gerecht ligt rond een uur. Laat de shotgun shells eerst 10-15 minuten garen zodat de spek iets krokant kan worden. Hierna begin je met het insmeren van de shotgun shells met glaze/saus. Dit herhaal je 2 tot 3 keer gedurende het bak proces en pas je royaal toe.
Stap 5, genieten.
Nadat je de shotgun shells van de BBQ afhaalt serveer je ze bijvoorbeeld zoals bovenstaand. Het officiële recept bevat ook nog een klein plakje cheddar kaas gesmolten over het uiteinde van de shotgun shell. Wij hebben er voor gekozen om dit niet te doen aangezien we ook al jonge kaas en mozzarella gebruiken in de vulling.
Heb je de shotgun shells gemaakt?
Mocht je bovenstaand shotgun shells bbq recept nou zelf hebben gemaakt laat het ons dan weten via de review mogelijkheid onderaan de pagina. Dat waarderen we heel erg! Ook kan je je inschrijven op onze nieuwsbrief waarbij we je met enige regelmaat voorzien van nieuwe recepten! Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuws,
Wil je naast dit mooie gerecht ook nog andere zaken bereiden op de BBQ en heb je het BBQ-en al aardig in de vingers? Kijk dan eens naar onze bavette rollade, shortribs, pulled pork of buikspek. Deze BBQ recepten vergen iets meer tijd en kunde maar zijn super lekker om te maken!
En denk eraan,
Turn Don’t Burn
Shotgun Shells/ Gevulde Canneloni BBQ recept
Ingrediënten
- 15 stuks cannelloni
- 2 pakjes lange stroken ontbijtspek
- 500 gram rundergehakt
- 1 pakje mini buffalo mozzarella galbani
- 100 gram geraspte jonge kaas
- 1 stuk ei
- 3 eetlepels dry rub all use
- 200 ml smokey BBQ saus
Instructies
- Meng het gehakt met de geraspte jonge kaas, het eitje en de BBQ rub/kruiden. Het mengsel komt er uit te zien als bovenstaande foto.
- Vul de cannelloni’s eerst met het mozzarella balletje. Plaats deze in het midden van de pasta. Hierna vul je weers kanten af met het gehakt mengsel. Kijk hierbij wel uit dat je de pasta niet kapot drukt en doe dit dus voorzichtig.
- Nadat je de Cannelloni’s hebt gevuld omwikkel je deze goed met spek, zorg dat weers kanten en de gehele ronding zijn omwikkelt zoals op bovenstaande afbeelding. Het is de bedoeling dat het geheel is afgedicht zodat er geen tot weinig vocht kan ontsnappen en de pasta goed gegaard kan worden in het spek omhulsel. Kruid de shotgun shells hierna nogmaals licht met wat BBQ rub.
- Zorg dat je de BBQ klaarmaakt voor indirecte hitte rond de 120 graden. De BBQ tijd van dit gerecht ligt rond een uur. Laat de shotgun shells eerst 10-15 minuten garen zodat de spek iets krokant kan worden. Hierna begin je met het insmeren van de shotgun shells met glaze/saus. Dit herhaal je 2 tot 3 keer gedurende het gaar proces en pas je royaal toe.
- Nadat je de Shotgun shells van de BBQ afhaalt serveer je ze bijvoorbeeld zoals bovenstaand. Het officiële recept bevat ook nog een klein plakje cheddar kaas gesmolten over het uiteinde van de shotgun shell. Wij hebben er voor gekozen om dit niet te doen aangezien we ook al jonge kaas en mozzarella gebruiken in de vulling.
Dit was een leuke om te proberen! Lekker ook zo met 2 verschillende soorten kaas erin.
Bedankt voor je reactie!
Ik zou deze graag willen gebruiken op een foodtruck festival. Dan zou het handig zijn dat je deze voorbereid tot een bepaalde stap.
Kan je bijvoorbeeld deze na het garen van 1,5 uur in de koelcel stoppen en deze de volgende dag afgrillen?
Goedemiddag Kenny,
Wat tof dat je ons recept op een foodtruck festival wil gebruiken.
Kort de 1,5 uur iets in bij de voorbereiding zou ik zeggen, dan is de pasta mooi nog wat hard en kan je het de volgende dag bij wijze van nog 20-30 minuten afgrillen en nogmaals goed insmeren met bbq saus. Dan moet het goed gaan!
Groeten,
Bart
Turndontburn
Heerlijk gerecht dat goed in de smaak viel bij de gasten. Redelijk eenvoudig te maken maar toch weer eens iets anders op de bbq.
Erg prettig met de duidelijke uitleg en tips erbij. Top!
Hey Ben!
Fijn dat het gerecht in de smaak is gevallen en bedankt dat je de tijd hebt genomen om te reageren met deze review, dat kan ik erg waarderen!
Hopelijk vind je nog meer mooie recepten op mijn website, staat van alles tussen dus komt vast goed.
Met smakelijke groet,
Bart van Turn Don’t Burn
Ik verzorg veel bbq feestjes , dit wil ik wel eens uitproberen . Zeer goed bedacht.
Goedemiddag Constant!
Bedankt voor je compliment en dat moet je zeker doen! We horen graag van je of ze ook in de smaak vielen.
Groeten,
Bart van Turndontburn
We gaan deze proberen voor op een feestje, heb je nog een recept voor een hapje als smaaktegenhanger?
Goedemiddag Gwenda!
Tof dat je de shotgunshells gaat maken! Kijk eens op de BBQ snacks pagina naar het recept Atomic Buffalo Turds. Dat is ook een mooie snack met een volledig andere smaak als de shotgun shells.
Groeten,
Bart van Turn don’t Burn
Ik wil deze komend weekend gaan proberen, maar nu is mij 1 ding nog niet helemaal duidelijk. Is het eerst 1,5 uur laten garen en dan af grillen, of is het eerst aan weerszijden de genoemde 10 minuten bakken en daarna nog een uur en 10 minuten laten garen?
Goedemiddag Bjorn, Bedankt voor je bericht en een goede vraag! Heb het inmiddels ook even aangepast in het recept.
De totale bereidingstijd is dus 1 uur waarvan de eerste 10-15 minuten zonder enige vorm van glaze/saus. Na de 10/15 minuten begin je met het smeren van de glaze/saus. De gehele bereiding is indirect dus niet boven de kolen. Hoop dat het zo een beetje duidelijk is.
Groeten,
Bart van Turn don’t burn
Vraag. Is het mogelijk om de Shotgun Shells rauw te maken en dan een dag of misschien zelfs twee in de koelkast te bewaren of eerst in te vriezen en pas op de dag zelf dan op de bbq te doen? Blijft de consistentie (pasta) dan goed? Wil dit recept graag gaan proberen maar bereid graag alles ruim van te voren voor. Alvast bedankt voor uw antwoord
Goedemiddag Karel,
Bedankt voor je review! De dag van tevoren maken en dan een overnachting in de koelkast is geen probleem, dit heb ik zelf ook al een aantal keer gedaan. Invriezen durf ik helaas echt niet te zeggen, kan me voorstellen dat dit wellicht geen positief effect heeft op de consistentie van de pasta zoals je zelf ook al aangeeft.
Hopelijk heb je hier iets aan!
Met smakelijke groet,
Bart van Turn Don’t Burn
Goedendag Bart,
Ik heb morgen een bbq catering en ga dit recept morgen ook klaar maken. Ik ga ook nog een Van jullie andere recepten gebruiken dit weekend. Ze zien er goed en tof uit. Bedankt
Goedenavond Henk,
Bedankt voor je reactie.
Tof om te horen! Veel succes met je catering klus, gaat vast goed komen!
Groeten,
Bart van Turn Don’t Burn
Wow, heerlijk. Als je hem doorsnijdt komt mooi de mozzarella er een beetje uit. Ze waren heerlijk, ze gingen zonder problemen op.
Fijn om te horen dat het gesmaakt heeft Vincent en bedankt voor je mooie review!
Lijkt me een super lekker recept.
Echter zou je het ook in de oven kunnen bereiden?
Goedemiddag Bianca,
Dat moet zeker mogelijk zijn. Dan raad ik wel aan ze van tevoren alvast te bedekken met een laagje BBQ saus. Dus voordat je ze in de oven zet. En dan af en toe er even uithalen om ze opnieuw in te smeren met een laagje saus. Gaat vast lukken!
Groeten,
Bart van Turn Don’t Burn
Was heerlijk! Ik heb in plaats van de zijkanten mee te nemen met spek, rondjes gemaakt van Chorizo om de uiteinden te vullen.
Weer een succes om met feestjes e.d. te maken!
Kijk dat klinkt nog eens lekker! Bedankt dat je de tijd hebt genomen om te reageren Sander. Dat waarderen we heel erg! Wellicht proberen we deze variatie binnenkort zelf ook eens uit!
Hoe lang en hoeveel graden adviseer je het in de oven ?
Hey Mirjam,
Ik zou qua temperatuur en tijd hetzelfde aan proberen te houden als de waardes in het recept. Dan moet het ook goed gaan in de oven. Je kan voor de zekerheid de temperatuur wat lager doen, op 100 graden bijvoorbeeld. Dan weet je zeker dat het goed komt!
Hopelijk heb je hier wat aan gehad.
Met vriendelijke groet,
Bart van Turn Don’t Burn
De shotgun shells zijn erg lekker en vooral gemakkelijk te maken. Ze vallen goed in de smaak. Helaas vorige keer het eitje vergeten. Hierdoor wel droger maar zeker niet minder lekker. Dit weekend ga ik voor revanche
Goedenavond Klaas,
Leuk dat je de tijd hebt genomen om te reageren onder het recept. Fijn dat het gesmaakt heeft! Dat eitje gaat inderdaad wel wat verschil maken. Anders kan je als je een temperatuurmeter bij de hand hebt ze er ook af halen bij een kerntemperatuur van 70 graden. Dan is het gehakt gaar en weet je zeker dat het niet droog is!
Succes!
Met smakelijke groet,
Bart van Turn Don’t Burn
Nou, nog niet gemaakt maar dat gaat geen week meer duren! Recept ziet er goed uit en heb even jullie insta-account/website aan het doorbladeren geweest: daar staat heeeeel veel lekkers tussen!
Hey Patrick, kijk, dat is nu eens leuk om te lezen! Bedankt dat je de tijd hebt genomen om een reactie te plaatsen en veel BBQ plezier gewenst, gaat vast goed komen!
Met smakelijke groet,
Bart van Turn Don’t Burn
Nog niet gemaakt, ga deze binnenkort wel even proberen! In plaats van BBQ Glaze ga ik een tomatensaus maken (passata, knoflook, basilicum), en daarmee insmeren. Ook je Moink balls en zalm bites staan klaar voor komend weekend 😀
Lekker!
Kijk aan Arnoud, dat klinkt ook heel goed! Meer Italiaans geïnspireerd dan. Jij ziet een mooi weekend tegemoet!
Geniet ervan.
Met smakelijke groet,
Bart van Turn Don’t Burn
Heeeeeeeelijk!!!! Voor de liefhebbers nog een Galapago erdoor.
Fijn dat het heeft gesmaakt Rob! Ik neem aan dat je jalapeno bedoeld, dat lijkt me ook wel erg lekker ja!
Smakelijke groet,
Bart van Turn Don’t Burn
Hoi
Vraagje de smaak was super ,alleen de cannelloni’s waren nog wat taai ,klopt dat of doe ik wat verkeerd
Hey Syl,
Heb je de canneloni’s volledig gevuld tot aan de randen? En de boel ook helemaal goed ingesmeerd met BBQ saus? Vaak als je dit goed doet dan zorgt het vocht uit het gehakt en de BBQ saus ervoor dat de canneloni goed zacht worden. Wellicht binnekort nog een keertje proberen.
Met smakelijke groet,
Bart van Turn Don’t Burn
Ik heb ze al een koppel keer gemaakt en ze zijn lekker.
Ik stel mij de vraag ofdat men ze kan invriezen voor later gebruik?
Groeten Peter
Goedemiddag Peter,
Bedankt voor je review en fijn dat ze steeds weer smaken! Ik vind dat persoonlijk en goede vraag en zou hier niet direct antwoord op kunnen geven. Ik bereid deze eigenlijk altijd op de dag zelf, of voor een catering klus ook wel de dag ervoor als ik er veel nodig heb. Dan plaats ik ze gewoon in de koeling zeg maar, dat gaat beide prima. Ik weet niet hoe de pasta, kaas en gehakt zich weerhouden als je deze uit de vriezer haalt. Gewoon een keer proberen zou ik zeggen, wellicht gaat het hartstikke goed!
Hopelijk heb je hier iets aan.
Smakelijke groet,
Bart van Turn Don´t Burn
Klopt het dat je de pasta niet voorkomt maar dat hij droog gevuld wordt? Ziet er erg smakelijk uit!
Hey Wesley,
Ik ga er voor het mooie even vanuit dat je bedoeld of de pasta wordt voorgekookt of niet. Je kookt deze canneloni niet voor inderdaad. Anders wordt het vullen vrij lastig. De pasta wordt vanzelf zacht door de barbecue saus die je er op smeert en het vocht uit het gehakt etc.
Hopelijk heb je hier wat aan!
Met smakelijke groet,
Bart van Turn Don’t Burn
Hoi,
Wat waren ze geweldig.. was altijd bang dat de pasta niet gaar of te gaar zou worden.. maar was top! Mijn eigen glace gemaakt en gebruikt en heb nu spijt dat ik “maar” een half recept heb gemaakt!
Groetjes Vincent
Hey Vincent!
Allereerst bedankt dat je de tijd hebt genomen om een review achter te laten en goed om te lezen dat de shotgun shells je hebben gesmaakt! Als je inderdaad de glaze er gewoon goed flink overheen smeert dan wordt de pasta eigenlijk altijd wel mooi gaar.
Volgende keer dus een heel recept klaarmaken haha!
Met smakelijke groet,
Bart van Turn Don’t Burn
Top recept. Voor de familie bbq 60 stuks gemaakt. Nog nog zo snel nee moeten verkopen!
Zo dan Cor, dat zijn er nogal wat! Fijn dat het recept je is bevallen en bedankt dat je de tijd hebt genomen om een reactie achter te laten. Dat kan ik waarderen!
Met smakelijke groet,
Bart van Turn Don’t Burn
Ik heb ze nu 2x gemaakt.
1x dezelfde dag op de barbecue en 1x een dag van te voren de shells voorbereid en huppetee de koelkast in.
Het viel me op dat de tweede keer de pasta al flink wat vocht had opgenomen van het gehakt en mozzarella toen hij uit de koelkast kwam waardoor hij nog smeuïger was.
Ik doe er overigens naar 1x spek omheen, wel lekker goed insmeren met saus…
Hey Koen,
Bedankt dat je de tijd hebt genomen om zo’n mooie reactie achter te laten. Je hebt inderdaad gelijk dat de pasta tijdens een nacht in de koelkast door het vocht al mooi zacht wordt. In principe als je goed barbecue saus smeert en de shells goed vult tot aan de rand, op de dag zelf. Dan moet je dit resultaat ook wel kunnen realiseren.
Maar mooi om te zien dat je zelf aan het testen bent, dat doe je goed!
Met smakelijke groet,
Bart van Turn Don’t Burn
Wil ze graag maken maar als ze afgekoeld zijn kan je ze dan opnieuw opwarmen in de magnetron of liever in de oven ivm
Teveel in 1keer klaar te maken
Hey Gilbert!
Ik zou ze dan even opwarmen in de barbecue of oven met indirecte hitte. De magnetron zorgt snel voor uitdroging van het gehakt.
Veel succes!
Met smakelijke groet,
Bart van Turn Don’t Burn