Ga naar de inhoud

Shotgun Shells/ Gevulde Canneloni BBQ recept

Bart van Heulen, TurndontBurn

Hatsiekidee! Shotgunshells ofwel gevulde Canneloni’s van de BBQ! Dit is zoals ons eerdere MOINK balls recept en ons Atomic Buffalo Turds recept ook weer een perfecte snack voor op een verjaardag of feestje. Het recept is vrij makkelijk te bereiden en je hebt niet veel tijd nodig. Wil je dus eens wat anders, dan is het Shotgun shells bbq recept vast iets voor jou!

Wat zijn shotgun shells?

De naam shotgunshells komt weg van de kogels van een dubbelloops jachtgeweer. Dit vanwege de grootte en vorm van de snack. Klinkt gaaf toch?

Waar begin je bij dit shotgun shells bbq recept?

Om te beginnen heb je maar een paar ingrediënten nodig. We zullen ze eens voor je onder elkaar zetten.

Canneloni Pasta

We kiezen hier voor de beste kwaliteit uit de supermarkt, Canneloni van het merk De Cecco.

Ontbijtspek

Wij hebben hier zelf gekozen voor de meest lange stroken van ontbijtspek. Dit zodat je gemakkelijk rondom de hele canneloni heen kan en zo het geheel bedekt is met spek.

Mozzarella

We kiezen hier voor de mini variant van Galbani, deze bolletjes passen namelijk perfect in het midden van de canneloni

Jonge kaas (geraspt)

Voor de gehaktvulling heb je jonge geraspte kaas nodig. De reden dat we hier voor jonge kaas kiezen is vanwege de lage smelttemperatuur. Hoe ouder de kaas, hoe lastiger het namelijk is om deze te smelten. We willen natuurlijk wel dat de kaas mooi gesmolten is.
 

Gehakt

Hier kiezen we voor wat vetter Rundergehakt. Het is namelijk belangrijk dat we gehakt hebben met een 80/20 vlees-vet verhouding. kies hier dus niet de normale variant uit de supermarkt deze heeft namelijk een stuk minder vet. Dit gaat dan uiteindelijk weer ten kosten van de malsheid. Neem bijvoorbeeld dit Black Angus gehakt van The Butchery. Dat is net wat vetter en gaat de smaakbeleving echt ten goede!

Ei

Je hebt voor het gehakt mengsel 1 eitje nodig.
 

Kruiden

Wij hebben hier gekozen voor de dry rub all use van Van Beekum Specerijen. Deze rub bevat onder andere paprika, knoflook en chili wat eigenlijk de meest voorkomende smaken zijn bij BBQ kruiden. Dit maakt de rub een echte allrounder welke dus perfect tot zijn recht komt bij deze snack! Hij geeft je de klassieke BBQ smaak waar je naar op zoek bent. 

BBQ Glaze 

Glaze heb je nodig omdat pasta een vorm van vocht nodig heeft om te garen. Zonder een vorm van vocht krijg je de pasta nooit gaar en daarom mag je de shotgun shells hier royaal mee insmeren. Een glaze kan je kant en klaar kopen, maar je kan er zelf ook een maken. Wij hebben bijvoorbeeld de smokey BBQ saus van Van Beekum specerijen gebruikt als basis voor de glaze. Deze is namelijk zoet en kruidig en heeft een zuurtje wat de snack echt ten goede komt!

Shotgunshells recept gehakt

Stap 1, het gehakt mengel klaarmaken. 

Meng het gehakt met de geraspte jonge kaas, het eitje en de BBQ rub/kruiden. Het mengsel komt er uit te zien als bovenstaande foto. 
Shotgunshells recept gevuld

Stap 2, de cannelloni’s vullen

Vul de cannelloni’s eerst met het mozzarella balletje. Plaats deze in het midden van de pasta. Hierna vul je weers kanten af met het gehakt mengsel. Kijk hierbij wel uit dat je de pasta niet kapot drukt en doe dit dus voorzichtig. 
Shells omrollen met spek

Stap 3, omwikkelen

Nadat je de Cannelloni’s hebt gevuld omwikkel je deze goed met spek, zorg dat weers kanten en de gehele ronding zijn omwikkelt zoals op bovenstaande afbeelding. Het is de bedoeling dat het geheel is afgedicht zodat er geen tot weinig vocht kan ontsnappen en de pasta goed gegaard kan worden in het spek omhulsel. Kruid de shotgun shells hierna nogmaals licht met wat BBQ rub. 
Shotgun Shells klaar BBQ

Stap 4, BBQ fase

Zorg dat je de BBQ klaarmaakt voor indirecte hitte rond de 120 graden. De BBQ tijd van dit gerecht ligt rond een uur. Laat de shotgun shells eerst 10-15 minuten garen zodat de spek iets krokant kan worden. Hierna begin je met het insmeren van de shotgun shells met glaze/saus. Dit herhaal je 2 tot 3 keer gedurende het bak proces en pas je royaal toe.

Shotgun Shells klaar BBQ

Stap 5, genieten.

Nadat je de shotgun shells van de BBQ afhaalt serveer je ze bijvoorbeeld zoals bovenstaand. Het officiële recept bevat ook nog een klein plakje cheddar kaas gesmolten over het uiteinde van de shotgun shell. Wij hebben er voor gekozen om dit niet te doen aangezien we ook al jonge kaas en mozzarella gebruiken in de vulling. 

Heb je de shotgun shells gemaakt?

Mocht je bovenstaand shotgun shells bbq recept nou zelf hebben gemaakt laat het ons dan weten via de review mogelijkheid onderaan de pagina. Dat waarderen we heel erg! Ook kan je je inschrijven op onze nieuwsbrief waarbij we je met enige regelmaat voorzien van nieuwe recepten! Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuws,

Wil je naast dit mooie gerecht ook nog andere zaken bereiden op de BBQ en heb je het BBQ-en al aardig in de vingers? Kijk dan eens naar onze bavette rollade, shortribs, pulled pork of buikspek. Deze BBQ recepten vergen iets meer tijd en kunde maar zijn super lekker om te maken!

En denk eraan,

Turn Don’t Burn

Shotgun Shells klaar BBQ
Afdrukken Pin
4.86 van 7 stemmen

Shotgun Shells/ Gevulde Canneloni BBQ recept

De perfecte snack voor op een verjaardag of feestje. Het recept is vrij makkelijk te bereiden en je hebt niet veel tijd nodig. Wil je dus eens wat anders, dan is het Shotgun shells bbq recept vast iets voor jou! 
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, BBQ, Italiaans
Trefwoord gevulde cannelloni bbq, gunshot shells bbq, gunshotshells bbq, recept shotgun shells, shotgun shell bbq, shotgun shells, shotgun shells bbq, shotgun shells bbq maken, shotgun shells bbq recept, shotshells bbq
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 1 uur
Porties 6 personen
calorieën 350kcal
Kosten 15

Ingrediënten

  • 15 stuks cannelloni
  • 2 pakjes lange stroken ontbijtspek
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 pakje mini buffalo mozzarella galbani
  • 100 gram geraspte jonge kaas
  • 1 stuk ei
  • 3 eetlepels dry rub all use
  • 200 ml smokey BBQ saus

Instructies

  • Meng het gehakt met de geraspte jonge kaas, het eitje en de BBQ rub/kruiden. Het mengsel komt er uit te zien als bovenstaande foto. 
    Shotgunshells recept gehakt
  • Vul de cannelloni’s eerst met het mozzarella balletje. Plaats deze in het midden van de pasta. Hierna vul je weers kanten af met het gehakt mengsel. Kijk hierbij wel uit dat je de pasta niet kapot drukt en doe dit dus voorzichtig. 
    Shotgunshells recept gevuld
  • Nadat je de Cannelloni’s hebt gevuld omwikkel je deze goed met spek, zorg dat weers kanten en de gehele ronding zijn omwikkelt zoals op bovenstaande afbeelding. Het is de bedoeling dat het geheel is afgedicht zodat er geen tot weinig vocht kan ontsnappen en de pasta goed gegaard kan worden in het spek omhulsel. Kruid de shotgun shells hierna nogmaals licht met wat BBQ rub. 
    Shotgun Shells klaar BBQ
  • Zorg dat je de BBQ klaarmaakt voor indirecte hitte rond de 120 graden. De BBQ tijd van dit gerecht ligt rond een uur. Laat de shotgun shells eerst 10-15 minuten garen zodat de spek iets krokant kan worden. Hierna begin je met het insmeren van de shotgun shells met glaze/saus. Dit herhaal je 2 tot 3 keer gedurende het gaar proces en pas je royaal toe.
    Shotgun Shells klaar BBQ
  • Nadat je de Shotgun shells van de BBQ afhaalt serveer je ze bijvoorbeeld zoals bovenstaand. Het officiële recept bevat ook nog een klein plakje cheddar kaas gesmolten over het uiteinde van de shotgun shell. Wij hebben er voor gekozen om dit niet te doen aangezien we ook al jonge kaas en mozzarella gebruiken in de vulling. 

22 reacties op “Shotgun Shells/Gevulde Canneloni’s BBQ recept.”

  1. 900702ccbe7fd1a37ad4eacb08cbedf6?s=50&d=mm&r=g - Turn Don't Burn

    5 sterren
    Ik zou deze graag willen gebruiken op een foodtruck festival. Dan zou het handig zijn dat je deze voorbereid tot een bepaalde stap.
    Kan je bijvoorbeeld deze na het garen van 1,5 uur in de koelcel stoppen en deze de volgende dag afgrillen?

    1. 80b40c92fb05de70a896b3cd99a4802f?s=50&d=mm&r=g - Turn Don't Burn

      Goedemiddag Kenny,

      Wat tof dat je ons recept op een foodtruck festival wil gebruiken.

      Kort de 1,5 uur iets in bij de voorbereiding zou ik zeggen, dan is de pasta mooi nog wat hard en kan je het de volgende dag bij wijze van nog 20-30 minuten afgrillen en nogmaals goed insmeren met bbq saus. Dan moet het goed gaan!

      Groeten,

      Bart
      Turndontburn

    1. 80b40c92fb05de70a896b3cd99a4802f?s=50&d=mm&r=g - Turn Don't Burn

      Goedemiddag Constant!

      Bedankt voor je compliment en dat moet je zeker doen! We horen graag van je of ze ook in de smaak vielen.

      Groeten,

      Bart van Turndontburn

        1. 80b40c92fb05de70a896b3cd99a4802f?s=50&d=mm&r=g - Turn Don't Burn

          Goedemiddag Gwenda!

          Tof dat je de shotgunshells gaat maken! Kijk eens op de BBQ snacks pagina naar het recept Atomic Buffalo Turds. Dat is ook een mooie snack met een volledig andere smaak als de shotgun shells.

          Groeten,

          Bart van Turn don’t Burn

  2. dd162699007943ddd63a1b41439b5142?s=50&d=mm&r=g - Turn Don't Burn

    Ik wil deze komend weekend gaan proberen, maar nu is mij 1 ding nog niet helemaal duidelijk. Is het eerst 1,5 uur laten garen en dan af grillen, of is het eerst aan weerszijden de genoemde 10 minuten bakken en daarna nog een uur en 10 minuten laten garen?

    1. 80b40c92fb05de70a896b3cd99a4802f?s=50&d=mm&r=g - Turn Don't Burn

      Goedemiddag Bjorn, Bedankt voor je bericht en een goede vraag! Heb het inmiddels ook even aangepast in het recept.
      De totale bereidingstijd is dus 1 uur waarvan de eerste 10-15 minuten zonder enige vorm van glaze/saus. Na de 10/15 minuten begin je met het smeren van de glaze/saus. De gehele bereiding is indirect dus niet boven de kolen. Hoop dat het zo een beetje duidelijk is.

      Groeten,

      Bart van Turn don’t burn

  3. f5db1b1af3971ab22ea8ce353dcc1b8c?s=50&d=mm&r=g - Turn Don't Burn

    5 sterren
    Goedendag Bart,
    Ik heb morgen een bbq catering en ga dit recept morgen ook klaar maken. Ik ga ook nog een Van jullie andere recepten gebruiken dit weekend. Ze zien er goed en tof uit. Bedankt

    1. 80b40c92fb05de70a896b3cd99a4802f?s=50&d=mm&r=g - Turn Don't Burn

      Goedenavond Henk,

      Bedankt voor je reactie.

      Tof om te horen! Veel succes met je catering klus, gaat vast goed komen!

      Groeten,

      Bart van Turn Don’t Burn

    1. 80b40c92fb05de70a896b3cd99a4802f?s=50&d=mm&r=g - Turn Don't Burn

      Goedemiddag Bianca,

      Dat moet zeker mogelijk zijn. Dan raad ik wel aan ze van tevoren alvast te bedekken met een laagje BBQ saus. Dus voordat je ze in de oven zet. En dan af en toe er even uithalen om ze opnieuw in te smeren met een laagje saus. Gaat vast lukken!

      Groeten,

      Bart van Turn Don’t Burn

  4. d2f7dae032bb5056fd5ff6d445f16de3?s=50&d=mm&r=g - Turn Don't Burn

    5 sterren
    Was heerlijk! Ik heb in plaats van de zijkanten mee te nemen met spek, rondjes gemaakt van Chorizo om de uiteinden te vullen.

    Weer een succes om met feestjes e.d. te maken!

    1. 80b40c92fb05de70a896b3cd99a4802f?s=50&d=mm&r=g - Turn Don't Burn

      Kijk dat klinkt nog eens lekker! Bedankt dat je de tijd hebt genomen om te reageren Sander. Dat waarderen we heel erg! Wellicht proberen we deze variatie binnenkort zelf ook eens uit!

    1. 80b40c92fb05de70a896b3cd99a4802f?s=50&d=mm&r=g - Turn Don't Burn

      Hey Mirjam,

      Ik zou qua temperatuur en tijd hetzelfde aan proberen te houden als de waardes in het recept. Dan moet het ook goed gaan in de oven. Je kan voor de zekerheid de temperatuur wat lager doen, op 100 graden bijvoorbeeld. Dan weet je zeker dat het goed komt!

      Hopelijk heb je hier wat aan gehad.

      Met vriendelijke groet,

      Bart van Turn Don’t Burn

  5. 4c25d0f757edc8feae6264875e394b93?s=50&d=mm&r=g - Turn Don't Burn

    4 sterren
    De shotgun shells zijn erg lekker en vooral gemakkelijk te maken. Ze vallen goed in de smaak. Helaas vorige keer het eitje vergeten. Hierdoor wel droger maar zeker niet minder lekker. Dit weekend ga ik voor revanche

    1. 80b40c92fb05de70a896b3cd99a4802f?s=50&d=mm&r=g - Turn Don't Burn

      Goedenavond Klaas,

      Leuk dat je de tijd hebt genomen om te reageren onder het recept. Fijn dat het gesmaakt heeft! Dat eitje gaat inderdaad wel wat verschil maken. Anders kan je als je een temperatuurmeter bij de hand hebt ze er ook af halen bij een kerntemperatuur van 70 graden. Dan is het gehakt gaar en weet je zeker dat het niet droog is!

      Succes!

      Met smakelijke groet,

      Bart van Turn Don’t Burn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Volg je mij al op Instagram?

Voor wekelijks nieuwe BBQ-recepten en tips!

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat onze website zo goed mogelijk werkt tijdens jou gebruik. Als je onze website blijft gebruiken gaan we er van uit dat je dit goed vindt.