Ga naar de inhoud

BBQ Recepten

Welkom op onze algemene recepten pagina. Hier vindt je allerlei verschillende soorten recepten van klein tot groot en dus voor ieder wat wils! Allereerst alle recepten opgedeeld in verschillende categorieën om het wat makkelijker voor je te maken en vooraf al te filteren waarnaar je op zoek bent. Daarnaast staat er op deze pagina en de onderliggende categorieën ook een zoekbalk zodat je nog wat verfijnder kan zoeken. Of als je al weet waar je naar op zoek bent is dat zo gepiept. 

Menugang

Bekijk hier alle recepten per menugang.

Ossenhaaspuntjes in hoisin marinade
Voorgerechten
Low & Slow BBQ-en, hoe het werkt
Hoofdgerechten
gepofte aardappel BBQ
Bijgerechten
donut bbq
Desserts
kip-bacon bbq bites
BBQ snacks

Alle recepten

Hieronder vind je alle recepten die we tot op heden hebben gemaakt zodat je er zelf lekker doorheen kan scrollen mocht je nog niet helemaal zeker weten wat je wilt maken.

Recepten voor de BBQ

Bij Turn Don’t Burn hebben we sinds het ontstaan van onze website vele recepten gemaakt. Deze recepten zijn er eigenlijk in allerlei vormen en maten. In de breedste zin van het woord. Zo hebben we een aparte pagina voor BBQ hoofdgerechten waar we de wat grotere gerechten hebben vermeld. Een pagina voor BBQ snacks voor het perfecte tussendoortje van de BBQ zoals vele variaties op kippenvleugels of de welbekende moink balls en shotgunshells. We hebben een pagina voor bijgerechten waar we ook een steeds groter bestand krijgen voor BBQ sides zodat je naast een lekker stuk vlees of vis ook een mooi bijgerecht op tafel kan zetten. Naast deze categorieën hebben we ook een categorie voor BBQ toetjes en desserts. Je kan namelijk ook echt fantastische desserts klaar maken op jou BBQ wat er voor zorgt dat je werkelijk een heel diner van begin tot eind kan bereiden. Maar goed, de keuze is reuze dus! Kijk gerust eens verder om te zien of er wat voor je bij zit. Mocht het nou zo zijn dat je een mooi recept hebt gevonden en dat je vragen hebt over de bereiding of de producten die we er in hebben gebruikt? Vraag het dan gerust via de vragen knop rechtsonder in beeld. We staan je graag te woord!

Kamado BBQ recepten

Het grootste gedeelte van alle BBQ recepten die wij hebben gemaakt zijn bereid op een kamado BBQ. Een kamado of keramische BBQ is een BBQ gemaakt van keramiek. Dit keramiek heeft als eigenschap dat het heel erg goed warmte vast kan houden. Hierdoor kan je heel erg gemakkelijk de temperatuur in de BBQ controleren wat er voor zorgt dat je zelfs voor periodes van 10-12 uur de temperatuur gelijk kan houden. Dit is dan vervolgens echt weer perfect voor het low & slow BBQ-en. We vinden het hierdoor toch wel een van de meest veelzijdige BBQ’s van het moment. Het BBQ-en met een kamado kan wat overweldigend zijn maar als je het een paar keer hebt geprobeerd is het echt een fluitje van een cent. Maar goed, we dwalen af. Kamado recepten hebben we dus in alle vormen en maten. Van hele grote recepten waar je echt meerdere uren mee aan het stoeien bent toch kleine bbq hapjes waar je in mum van tijd mee klaar bent. Al met al is de keuze van kamado recepten voor beginners dus echt reuze. We vullen onze recepten bank tevens regelmatig bij omdat de mogelijkheden echt eindeloos zijn en wij bij Turn Don’t Burn van mening zijn dat als we de community geven in de vorm van recepten we vanzelf wat terug krijgen! Een mooie wisselwerking dus. Ben jij dus op zoek naar een mooi kamado recept? Dan zit er bij ons vast iets voor je tussen!

 

Makkelijke BBQ recepten

Met onze filosofie bekijken we het eigenlijk zo, de gerechten die wij van de BBQ af toveren moeten voor een ieder thuis ook te maken zijn. Dat is ook precies de reden dat alle recepten naast een hele duidelijke uitleg ook van elke stap in de bereiding een foto bevatten. Zo kan jij precies zien wat je moet doen en op welk moment. Wij weten namelijk vanuit ervaring dat het nog wel eens lastig is om informatie precies over te brengen als je dat online doet. Op deze manier proberen wij dus die barrière te breken en daarmee onze volgens en klanten de optimale beleving te geven. Daarmee zijn alle BBQ recepten niet gelijk makkelijk maar wel goed te volgen! Zo kan jij ook de makkelijke bbq recepten waar je wat langer mee bezig bent in topvorm op tafel zetten. Mocht je nu nog niet helemaal zeker zijn over je eigen skills en het spannend vinden om gelijk met een duur stuk vlees of vis te beginnen? Kijk dan eens naar onze BBQ snacks pagina boven in het menu. Hier heb je allerlei kleine BBQ snackjes waar je niet veel ingrediënten voor nodig hebt en die vrij snel klaar zijn. Zo kan je mooi laagdrempelig een begin maken met je eigen BBQ beleving. Hou daarnaast ook rekening met het feit dat het natuurlijk de eerste paar keer wel fout kan gaan. Dit geeft natuurlijk ook niks, bij fouten maken zit tenslotte de winst om het de keren daarna beter te doen!

BBQ recepten Vlees

Het meest wordt er vandaag de dag gezocht naar BBQ recepten met vlees. Vrij logisch natuurlijk ook want er is niets zo lekker als een mooie krokante ribeye of een heerlijk broodje pulled pork wat langzaam heeft liggen garen voor 12 uurtjes! Daarom zit onze recepten bank ook vol met BBQ recepten waarbij we vlees hebben gebruikt. Vis mag hierin natuurlijk ook niet ontbreken want daar zijn ook geweldige gerechten mee te maken. Zo hebben we bijvoorbeeld heerlijke warm gerookte zeebaars gemaakt of combineren we ook vis wel eens met vlees in onze Zalm-Bacon Bites. Genoeg BBQ recepten met vlees en vis dus! Geniet ervan!

Originele BBQ recepten

De BBQ recepten die wij hebben gepubliceerd op onze website hebben allemaal stuk voor stuk onze eigen draai gehad. Zo blijft onze content uniek en komt het niet overeen met de recepten van andere BBQ-ers. Dat betekend natuurlijk niet dat wij onze inspiratie niet van de grote BBQ-ers halen. In tegendeel, we worden namelijk heel erg geïnspireerd door de USA, waar BBQ toch wel ontstaan is en nog veel meer leeft als in ons eigen land. Dus met invloeden vanuit de states en onze eigen kennis proberen we gaande weg steeds meer en smaakvollere BBQ recepten op tafel te zetten zodat er niet ontbreekt aan de originaliteit.

BBQ boek

We zijn bij Turn Don’t Burn momenteel druk om al onze recepten te bundelen in een handig en overzichtelijk BBQ boek met alle recepten die we tot op heden hebben gemaakt. We krijgen namelijk regelmatig de vraag of onze recepten niet beschikbaar zijn in PDF of in een fysiek boek. Een fysiek boek is op dit moment nog wat te ver weg maar we zijn al wel bezig om een mooi E-boek te produceren. We houden jullie via onze website graag op de hoogte van de voortgang van ons E-recepten boek. Op het moment dat het zo ver is zullen we dit laten weten op onze socials en op onze website zodat jullie het boek ook aan kunnen schaffen als de interesse daar is. Het Turn Don’t Burn BBQ boek is dus onderweg en laat niet heel lang meer op zich wachten!

 

Winter BBQ recepten

 Wij vinden persoonlijk zelf niets lekkerder als in de winter bij de BBQ te staan. Dikke warme kleding aan, een verse warme kop koffie en brandende kolen. Dit is voor ons het ultieme BBQ-en! Ben jij nou ook fan van BBQ-en in de winter of wil je dat voor het eerst gaan proberen? Kijk dan eens tussen de recepten die wij hebben gemaakt. Er zijn een behoorlijk aantal van deze recepten die perfect gaan voor in de winter, zo zijn het vooral de stevige gerechten en stukken vlees die echt perfect zijn als het wat kouder is. Lees gerust eens verder in onze blog over winter BBQ waar we dieper ingaan op wat je precies allemaal nodig hebt om het te laten slagen en waarom dit nou zo fantastisch is!
 
 

Tips & Tricks

Naast alle verschillende soorten recepten focussen wij ons ook nog op een legio aan andere dingen zoals het uitwerken en proberen van allerlei verschillende soorten BBQ technieken en daarnaast reviews over allerlei verschillende producten en nieuwtjes die we behandelen in onze BBQ blog. Het spectrum dat wij behandelen is dus vrij breed en zo is het wat ons betreft ook precies goed. Op deze manier houden wij onszelf ook echt scherp en kunnen we jou als klant voorzien van de best mogelijke BBQ beleving!