Weer eens wat anders! Ons in bacon gewikkelde zalm BBQ recept. Dit recept is toch wel het beste van beide werelden en combineert vlees perfect met vis in deze kleine compacte en makkelijk te maken snack! Een perfect gerecht voor als je niet veel tijd hebt en toch eens iets anders op tafel wil zetten!
Zalm met bacon? Ben jij wel helemaal lekker?
Waar begin je bij ons in bacon gewikkelde zalm recept?
Je hebt voor deze kleine snack maar een aantal ingrediënten nodig. Ik ga ze hier voor je even je onder elkaar zetten.
Zalmfilet
Ontbijtspek/Bacon
BBQ kruiden/BBQ rub
Bij deze bereiding hebben we gekozen voor de dry rub voor vis van Van Beekum specerijen. Deze BBQ Rub brengt in combinatie met de zalm en ontbijtspek echt een geweldige smaak en doet het hier echt goed! Hoewel deze Rub hoofdzakelijk wordt gebruikt op vis blijkt dit ook echt een topper te zijn in dit gerecht. Een smaken combinatie die je waarschijnlijk nog niet veel vaker hebt geprobeerd maar welke op dit zalm BBQ gerecht zeker de moeite waard is!
Lak saus/BBQ saus/glaze
Stap 1, Zalmfilet in blokjes snijden
Stap 2, Zalmfilet kruiden
Nadat je de zalm in blokjes hebt gesneden kruid je ze met de rub. Je doet dit aan beide kanten zodat de zalm mooi rondom de smaak op kan nemen.
Stap 3, Zalmblokjes omwikkelen met ontbijtspek
Stap 4, grillen aan beiden kanten
Stap 5, lak saus/BBQ saus toepassen
Richting het einde van de bereiding lak je de zalm pakketjes rondom in met de BBQ saus of lak saus. Je laat de zalm daarna op beiden kanten even boven het vuur grillen. Dit zorgt dan voor het mooie karamelliseren van de saus waardoor het een geheel wordt.
Stap 6, genieten!
Na het karamelliseren is het tijd om de snack op te dienen. Het geheel ziet er dan zo uit als op onderstaande foto! Heerlijk toch? Een perfecte combinatie vis & vlees in een kleine snack.
Mocht je bovenstaand zalm BBQ recept nou zelf hebben gemaakt laat het ons dan weten via social media! We zijn erg benieuwd wat je ervan vindt!
Wil je dit soort recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. We sturen regelmatig onze nieuwe recepten via de mail en op deze manier ben jij altijd op de hoogte van heerlijke recepten die je zelf op de BBQ kan bereiden!
Mocht je nou benieuwd zijn naar andere BBQ snacks die niet zo veel tijd kosten om klaar te maken? Kijk dan eens naar onze atomic buffalo turds, chicken wings, shotgun shells of moink balls. Deze kleine BBQ hapjes zijn ook ideaal voor een verjaardag of als je visite krijgt.
En denk eraan,
Turn Don’t Burn
Zalm-Bacon bites van de BBQ
Ingrediënten
- 1 zijde verse zalmfilet
- 2 pakjes stroken ontbijtspek
- 3 eetlepels dry rub voor vis
- 100 ml smokey BBQ saus
Instructies
- Zalmfilet in blokjes snijdenBij de eerste stap beginnen we met het snijden van de zalmfilet in blokjes van ongeveer 2×2 cm. Zorg ervoor dat je de stukken niet te groot maakt aangezien het de bedoeling is dat dit een one bite snack wordt.
- Zalmfilet kruidenNadat je de zalm in blokjes hebt gesneden kruid je ze met de rub. Je doet dit aan beide kanten zodat de zalm mooi rondom de smaak op kan nemen.
- Zalmblokjes omwikkelen met ontbijtspekDe laatste stap voordat je de zalmblokjes op de BBQ gaat bereiden is het omwikkelen met spek of bacon. Doe dit zoals onderstaande foto en vouw het uiteinde van de spek onder het al omwikkelde spek. Zo gaat dit ook niet los tijdens de bereiding en eindig je met een mooi geheel.
- Grillen aan beiden kantenDit zalm BBQ recept vereist directe verhitting. Je kan dit op elke willekeurige barbecue klaarmaken. Zorg ervoor dat je de BBQ flink opstookt tot circa 200 graden zodat je mooie grill strepen krijgt zoals op onderstaande foto. Let er wel op dat deze snack niet zo heel lang nodig heeft op de BBQ omdat zalm een vrij teder stuk vis is en je wil het natuurlijk niet verpesten! Op het moment dat je aan beiden kanten een mooie grillstreep hebt is het tijd voor de volgende fase. Vaak is 5-10 minuten aan beiden kanten al voldoende om dit voor elkaar te krijgen.
- Lak saus/BBQ saus toepassenRichting het einde van de bereiding lak je de zalm pakketjes rondom in met de BBQ saus of lak saus. Je laat de zalm daarna op beiden kanten even boven het vuur grillen. Dit zorgt dan voor het mooie karamelliseren van de saus waardoor het een geheel wordt.
Ik had in eerste instantie de combinatie tussen vis & bacon niet verwacht en was daardoor erg benieuwd hoe dit ging smaken. Crispy aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant, ik vond het heerlijk! Zeker voor herhaling vatbaar!
Bedankt voor je reactie Laila, Goed om te horen dat je het lekker vond!