Zalmfilet in blokjes snijdenBij de eerste stap beginnen we met het snijden van de zalmfilet in blokjes van ongeveer 2×2 cm. Zorg ervoor dat je de stukken niet te groot maakt aangezien het de bedoeling is dat dit een one bite snack wordt.
Zalmfilet kruidenNadat je de zalm in blokjes hebt gesneden kruid je ze met de rub. Je doet dit aan beide kanten zodat de zalm mooi rondom de smaak op kan nemen.
Zalmblokjes omwikkelen met ontbijtspekDe laatste stap voordat je de zalmblokjes op de BBQ gaat bereiden is het omwikkelen met spek of bacon. Doe dit zoals onderstaande foto en vouw het uiteinde van de spek onder het al omwikkelde spek. Zo gaat dit ook niet los tijdens de bereiding en eindig je met een mooi geheel.
Grillen aan beiden kantenDit zalm BBQ recept vereist directe verhitting. Je kan dit op elke willekeurige barbecue klaarmaken. Zorg ervoor dat je de BBQ flink opstookt tot circa 200 graden zodat je mooie grill strepen krijgt zoals op onderstaande foto. Let er wel op dat deze snack niet zo heel lang nodig heeft op de BBQ omdat zalm een vrij teder stuk vis is en je wil het natuurlijk niet verpesten! Op het moment dat je aan beiden kanten een mooie grillstreep hebt is het tijd voor de volgende fase. Vaak is 5-10 minuten aan beiden kanten al voldoende om dit voor elkaar te krijgen.
Lak saus/BBQ saus toepassenRichting het einde van de bereiding lak je de zalm pakketjes rondom in met de BBQ saus of lak saus. Je laat de zalm daarna op beiden kanten even boven het vuur grillen. Dit zorgt dan voor het mooie karamelliseren van de saus waardoor het een geheel wordt.