Kippenvleugels, we zijn er werkelijk dol op! Deze in vele gevallen makkelijk te maken snack van de BBQ is bij iedereen wel bekend. Het mooie aan chicken wings of kippenvleugels is dat je ze echt op weet ik het hoeveel manieren klaar kunt maken. Wij experimenteren hier graag mee! Zo ook deze licht krokante chicken wings die net dat beetje crunch hebben waar je naar op zoek bent in een chicken wing. Niet overdreven, gewoon lekker! Lees snel verder als je meer te weten wilt komen over hoe je deze licht krokante kippenvleugels op de BBQ klaar maakt.
Wat voor kippenvleugels gebruik je?
Hoe maak je dat lichte krokantje?
We gebruiken in ons recept deze keer maismeel van het merk PAN. Dit is vandaag de dag gewoon te verkrijgen bij de supermarkt. In een van onze andere chicken wing recepten hebben we maiszetmeel gebruikt. Dit maakt het net wat meer crunchy maar met maismeel zoals in dit recept is het ook echt top! Weer eens wat anders als je kippenvleugels op de BBQ leggen zonder enige vorm van meel.
Indirecte bereiding
We grillen deze kippenvleugels indirect wat betekend dat we ze niet rechtstreeks boven de kolen plaatsen maar ervan af. Dit doen we in een kamado doormiddel van een platesetter. Bij een kogel barbecue of andere BBQ zorg je gewoon dat je de kippenvleugels zo ver mogelijk vandaan legt als waar de kolen liggen. Op deze manier als we de deksel sluiten creëren we een soort oven effect wat er voor zorgt dat de kippenvleugels rondom mooi gegrilld worden i.p.v. dat het aan een kant heel hard gaat en je steeds je vleugels om dient te draaien.
Nog een kleine toelichting voordat je begint aan dit recept.
We hebben in dit recept gebruik gemaakt van maar een paar ingredienten. De kippenvleugels, maismeel en de Sunny Stuff BBQ Rub. Deze rub heeft de kenmerkende oosterse smaken van curcuma, kerrie en koffie. Deze smaken gaan perfect bij het licht krokante jasje op deze chicken wings. Probeer deze dus zeker uit!
Dus, hoe maak je deze slightly crispy chicken wings van de BBQ?
Je volgt eigenlijk simpelweg het onderstaande recept! Hierin leggen we stap voor stap uit wat je dient te doen en wanneer je dat dient te doen.
Slightly Crispy Chicken Wings
Uitrusting
- 1 BBQ met deksel
Ingrediënten
- 900 gram kipborrelhapjes
- 5 eetlepels maismeel (merk : PAN)
- 2 eetlepels Sunny Stuff BBQ rub
Instructies
- Haal de kipborrelhapjes uit de verpakking en dep deze goed droog met keukenpapier. Doe vervolgens de maismeel in een diep bord of een schaal en haal de kippenvleugels daar goed doorheen zodat het gehele oppervlakte is bedekt met de maismeel. Verplaats de vleugels vervolgens naar een schone kom en schud het excessieve maismeel van de vleugels af door de kom heen en weer te bewegen. Als al het overtollige maismeel van de wings is afgeklopt is het tijd om de rub toe te voegen. Schud het geheel goed door elkaar zodat je over het laagje maismeel de rub hebt. En dat alles ook goed bedekt is met rub.
- We gaan nu de BBQ klaarmaken voor indirecte verhitting. Dit betekend dus dat je de chicken wings niet direct boven de kolen wilt bereiden maar er vanaf. Ga voor een koepeltemperatuur van 200 graden en als deze temperatuur behaald is leg je de chicken wings erop en sluit je de deksel. Je laat ze op deze temperatuur 20 minuten garen. Na de 20 minuten draai je ze om en laat je ze nog 20 minuten garen. In totaal dus 40 minuten.
- Vervolgens haal je de chicken wings van de BBQ en serveer je ze. Je kan er nog voor kiezen om er een BBQ saus bij te serveren maar deze kleine smaakbommetjes zijn al erg lekker van zichzelf dus ik zou deze lekker weglaten! Geniet ervan!
Voedingswaarden
Heb je bovenstaande slightly crispy chicken wings nou zelf gemaakt?
Laat het ons dan weten via de review mogelijkheid onderaan de pagina of via de verschillende social media kanalen. We zijn erg benieuwd wat je ervan vindt. Schrijf je daarnaast ook in voor onze nieuwsbrief. We sturen wekelijks onze nieuwe recepten via de mail en op deze manier ben jij altijd op de hoogte.
Ben je naast dit kippenvleugels recept geïnteresseerd in andere soorten snacks van de BBQ? Kijk dan gerust eens naar de categorie BBQ snacks. Je kan ook een van de volgende recepten bekijken, wellicht zit daar wat interessants tussen : kip-bacon bites, bacon wrapped onion rings, loaded nachos, pork belly burnt ends, broodje knakworst 2.0.
Turn Don’t Burn is het platform om BBQ te leren!
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
En denk eraan,
Turn Don’t Burn
Heerlijk recept.. lekker krokant laagje. De kruiden zijn heerlijk. Lekker met een heerlijke salade en boerenfriet
Goed om te horen Andries! Fijn dat het gesmaakt heeft!