Ga naar de inhoud

Bacon Wrapped Onion Rings

Bart van Heulen, TurndontBurn

Bijgerechten en kleine snacks van de BBQ. Wij bij Turndontburn zijn er werkelijk dol op! Vaak zijn deze kleine snacks of bijgerechtjes heel erg makkelijk om te maken en ze geven net dat beetje extra wat je nodig hebt om een gerecht helemaal af te maken. Zo ook deze in bacon gewikkelde uienringen van de BBQ. Voeg ze bijvoorbeeld toe op je burger in plaats van gebakken uitjes en plakjes bacon of serveer ze zo op zichzelf met je favoriete BBQ saus.

Wat zijn Bacon Wrapped Onion Rings?

Bacon Wrapped Onion Rings zijn simpel weg uienringen omwikkeld met bacon of ontbijtspek. Je hebt ze waarschijnlijk zelf al wel eens ergens voorbij zien komen en ze zijn eigenlijk ontstaan in het mooie America. Het land van de BBQ. In onze ogen smaakt eigenlijk bijna alles wel beter met bacon en dus ook zo deze uienringen.

Bacon of ontbijtspek, wat is eigenlijk het verschil?

We krijgen deze vraag best vaak en dachten dat het daarom wel goed was om deze eens te beantwoorden in dit recept. Er zit namelijk wel degelijk een verschil tussen bacon en ontbijtspek. Waar ontbijtspek gesneden wordt uit de buik van het varken komt bacon uit de rug en flank. Ontbijtspek bevat veel meer vet in tegenstelling tot bacon en dit komt natuurlijk ook omdat het buik gedeelte veel dikker is. Op de rug bevind zich over het algemeen veel minder vet en daarom is bacon veel minder vet en ook een kwalitatief beter stukje vlees als ontbijtspek. Dit maakt bacon over het algemeen ook een stuk duurder dan ontbijtspek.

Een kleine toelichting voordat je aan het recept begint.

Het is de bedoeling dat je voor dit recept zorgt dat je ontbijtspek of bacon koopt in lange stroken. Dit werkt namelijk veruit het makkelijkst bij het omwikkelen van de uienringen. Doe je dit niet dan kan het een flink gemartel worden om de ringen goed te omwikkelen. Daarnaast hebben wij de uienringen gerookt op appelhouten chunks van smokin” flavours en gerubbed in een van onze favorieten, de all use dry rub van Van Beekum specerijen. Verder om het af te maken hebben we gebruik gemaakt van deze smokey BBQ saus om lekker in te dippen.

Dus, hoe maak je Bacon Wrapped Onion Rings?

Je volgt eigenlijk simpelweg het onderstaande recept! Hierin leggen we stap voor stap uit wat je dient te doen op wat voor moment.

Bacon Wrapped Onion Rings van de BBQ

Heerlijk in spek gewikkelde uienringen van de BBQ! Erg lekker op een broodje hamburger of zo uit het vuistje met je favoriete BBQ Saus!
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Tussendoortje
Keuken Amerikaans, BBQ
Trefwoord Bacon wrapped onion rings, in spek gewikkelde uienringen, uienringen bbq
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen
calorieën 300kcal
Kosten 10 euro

Uitrusting

 • 1 BBQ met deksel
 • 1 chunk appelhouten rookhout

Ingrediënten

Instructies

 • Snijd de uien in ringen van ongeveer 1cm breed. Naar alle waarschijnlijkheid kan je ongeveer 3-4 grote ringen snijden per ui. Vervolgens druk je het binnenste gedeelte uit de ringen en laat je enkel de 2 buitenste ringen op elkaar zitten. Deze 2 ringen zijn de basis voor de uienringen en worden vervolgens omwikkeld met de ontbijtspek of bacon. Je hebt ongeveer 2 stroken per uienring nodig dus wees niet niet te zuinig en zorg dat je het gehele oppervlakte van de ui omwikkeld.
  Bacon Wrapped Onion Rings (2)
 • Rub vervolgens de in spek gewikkelde uienringen met je favoriete BBQ rub of gebruik de dry rub all use uit ons recept. Zorg ervoor dat je zowel de buitenkant/zijkanten als binnenkant goed voorziet met BBQ rub.
  Bacon Wrapped Onion Rings (3)
 • Stel je BBQ vervolgens in op een koepeltemperatuur van 150 graden Celsius. Op het moment dat de BBQ deze temperatuur bereid voeg je het blokje appelrookhout toe en sluit je de deksel. Het is de bedoeling dat de uienringen op deze temperatuur blijven roken voor een periode van 30 minuten.
  Bacon Wrapped Onion Rings
 • Haal ze na de 30 minuten van de BBQ en serveer ze vervolgens met de smokey BBQ saus. Je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen deze toe te voegen aan je hamburger of broodje pulled pork. Werkelijk een wereld combinatie!
  Bacon Wrapped Onion Rings

Heb je bovenstaande bacon wrapped onion rings nou zelf gemaakt?

Laat dan een review achter onderaan de pagina. Dat waarderen we heel erg. Schrijf je daarnaast ook in voor onze nieuwsbrief! We maken namelijk regelmatig nieuwe recepten en deze sturen we onze volgens dan ook netjes op de mail. Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuw lekkers dat je klaar kan maken op je eigen BBQ!

Ben je naast dit uienringen recept ook wel geïnteresseerd in andere soorten snacks of bijgerechten van de BBQ? Kijk dan gerust eens onder de categorie BBQ recepten. Je kan ook een van de volgende recepten bekijken, wellicht zit daar wat interessants tussen: shotgun shells, sweet & spicy chickenwings, zalm-bacon bites, jalapeno poppers of pork belly burnt ends.

Turn Don’t Burn is het platform om BBQ te leren!

Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?

Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen. 

And remember,

Turn Don’t Burn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept