Snijd de uien in ringen van ongeveer 1cm breed. Naar alle waarschijnlijkheid kan je ongeveer 3-4 grote ringen snijden per ui. Vervolgens druk je het binnenste gedeelte uit de ringen en laat je enkel de 2 buitenste ringen op elkaar zitten. Deze 2 ringen zijn de basis voor de uienringen en worden vervolgens omwikkeld met de ontbijtspek of bacon. Je hebt ongeveer 2 stroken per uienring nodig dus wees niet niet te zuinig en zorg dat je het gehele oppervlakte van de ui omwikkeld.
Rub vervolgens de in spek gewikkelde uienringen met je favoriete BBQ rub of gebruik de dry rub all use uit ons recept. Zorg ervoor dat je zowel de buitenkant/zijkanten als binnenkant goed voorziet met BBQ rub.
Stel je BBQ vervolgens in op een koepeltemperatuur van 150 graden Celsius. Op het moment dat de BBQ deze temperatuur bereid voeg je het blokje appelrookhout toe en sluit je de deksel. Het is de bedoeling dat de uienringen op deze temperatuur blijven roken voor een periode van 30 minuten.
Haal ze na de 30 minuten van de BBQ en serveer ze vervolgens met de smokey BBQ saus. Je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen deze toe te voegen aan je hamburger of broodje pulled pork. Werkelijk een wereld combinatie!