Hoppa! Atomic Buffalo Turds ofwel nucleaire buffel keutels haha. Dit is zoals ons eerdere MOINK balls recept ook weer een perfecte snack voor op een verjaardag of feestje. Het recept is vrij makkelijk te bereiden en je hebt niet veel tijd nodig. Wil je dus eens wat anders dan is het atomic buffalo turds recept vast iets voor jou!
Wat zijn Atomic Buffalo Turds (ABT’s) precies?
ABT’s ofwel Atomic Buffalo Turds/Jalapeno poppers is een gerecht dat bestaat uit Jalapeno pepers met een vulling van roomkaas en in ons geval Serano ham en een omwikkeling van ontbijtspek. Dit alles kruid je nog even goed voordat het op de BBQ gaat met BBQ kruiden.
Waar begin je bij dit ABT’s recept?
Om te beginnen heb je maar een paar ingrediënten nodig. We zullen ze eens voor je onder elkaar zetten.
Jalapeno pepers
Kies hier voor de normale Jalapeno pepers die je tegenwoordig gewoon bij de supermarkt kan kopen. Zorg dat ze niet te klein zijn want je moet ze in dit geval goed kunnen vullen nadat je ze gehalveerd hebt.
Ontbijtspek
Wij hebben hier zelf gekozen voor de meest lange stroken van ontbijtspek. Dit zodat je gemakkelijk rondom de hele peper kan en zo het geheel bedekt is met spek.
Roomkaas
In dit recept zijn wij gegaan voor de knoflook en kruiden variant van de roomkaas. Deze geeft net wat meer smaak af als de naturel variant en dit gaan dan weer ten goede van het eindproduct.
Rauwe ham/ Serano ham
Om de vulling tot zijn recht te laten komen is het de bedoeling om de roomkaas te mengen met rauwe ham of serano ham. De reden dat wij hiervoor kiezen i.p.v. uitgebakken ontbijtspek is simpelweg omdat serano ham een lekkere smaak heeft en dit net even dat extra geeft.
Kruiden
Wij hebben hier gekozen voor de cajun flavor kruiden van Van Beekum specerijen. Kruidig, exotisch en pikant. Dat zijn de kenmerken van deze kruiden waarin spicy cayennepeper en de zachte paprikapoeder geweldig combineren. Deze kruiden zijn een fantastische toevoeging aan het lichte pitje uit de jalapeno pepers en maakt het gerecht echt af.
Stap 1, de Jalapeno’s halveren en uitlepelen.
Stap 2, de vulling klaarmaken en de gehalveerde pepers vullen
Stap 3, inrollen en omwikkelen
BBQ fase
Zorg dat je de BBQ klaarmaakt voor indirecte hitte rond de 150 graden. De temperatuur bij dit gerecht meet niet zo heel nauw dus je mag er best wat boven of onder zitten. Zorg er wel voor dat het echt indirecte hitte is en leg de ABT’s dus niet direct boven het vuur want dan gaan ze te hard. De BBQ tijd van dit gerecht ligt rond de 20-30 minuten maar houd als indicatie het omwikkelde spek maar aan, dit moet zoals op de foto mooi bruin en knapperig zijn.
En nu is het tijd om te genieten, eetsmakelijk!
Hebben de ABT’s gesmaakt?
Mocht je bovenstaand Atomic Buffalo Turds ofwel jalapeno poppers recept nou zelf hebben gemaakt laat het ons dan weten via social media of via de review mogelijkheid onderaan het recept. We zijn erg benieuwd wat je ervan vindt en we waarderen het als je jou ervaring deelt.
Wil je dit soort recepten ook af en toe in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. We sturen regelmatig onze nieuwe recepten via de mail en op deze manier ben jij altijd op de hoogte van heerlijke recepten die je zelf op de BBQ kan bereiden!
En ben je op zoek naar een soort gelijk formaat BBQ snacks als de ABT’s? Kijk dan eens naar onze Shotgun Shells, Moink balls, Rosbief en Zalm-Bacon Bites.
Als je verder vragen of opmerkingen hebt dan horen we het natuurlijk graag en kan je ons bereiken de reactie mogelijkheid onderaan deze pagina. We staan je via deze weg graag te woord.
En denk eraan,
Turn Don’t Burn
Atomic Buffalo Turds (ABT's) /Jalapeño poppers BBQ recept.
Ingrediënten
- 12 stuks Jalapeño pepers
- 1 pakje ontbijtspel
- 200 gram roomkaas
- 1 pakje rauwe ham/serano ham
- 3 eetlepels cajun flavor kruiden
Instructies
- De Jalapeno’s halveren en uitlepelen. Het is hier de bedoeling dat je de Jalapeno's pepers halveert en zorgt dat alle zaadjes en zaadlijsten verwijderd zijn. Ofwel de gehele binnenkant moet eigenlijk groen zien, al het witte kan worden verwijderd.
- De vulling klaarmaken en de gehalveerde pepers vullenBij de 2e stap gaan we de vulling klaarmaken. Hierbij snijden we de rauwe ham/serrano ham fijn in kleine stukjes zodat deze als ze gemengd zijn met de roomkaas er ongeveer uitzien als op bovenstaande afbeelding. Nadat je de roomkaas en de ham goed hebt gemengd kan je de pepers gaan vullen. Zorg hierbij dat je de vulling goed aandrukt en de gehele pepers goed vult.
- Inrollen en omwikkelenNadat je de Pepers hebt gevuld plak je beide kanten weer tegen elkaar aan zoals op bovenstaand afbeelding. Nadat je ze tegen elkaar hebt aangeplakt omwikkel je het geheel met de stroken ontbijtspek en als finishing touch bestrooi je hier de Atomic buffalo turds rondom met de cajun flavor kruiden. Druk vervolgens de kruiden nog een beetje aan tegen de bacon of ontbijtspek.
- BBQ faseZorg dat je de BBQ klaarmaakt voor indirecte hitte rond de 150 graden. De temperatuur bij dit gerecht meet niet zo heel nauw dus je mag er best wat boven of onder zitten. Zorg er wel voor dat het echt indirecte hitte is en leg de ABT's dus niet direct boven het vuur want dan gaan ze te hard. De BBQ tijd van dit gerecht ligt rond de 20-30 minuten maar houd als indicatie het omwikkelde spek maar aan, dit moet zoals op de foto mooi bruin en knapperig zijn.
Erg lekker! Was weer eens iets anders als de grote hoeveelheden vlees haha. Thanks voor het recept!
Haha, dat vinden wij ook Erik. Al zijn we wel erg fan van vlees!
Echt een aanrader om te doen als je van pittig en kaas en bacon houd, leuk om te maken en heerlijk om te eten.
Hey Patrick, tof dat je de tijd hebt genomen om een review te plaatsen en goed om te lezen dat het recept je is bevallen!
Met smakelijke groet,
Bart van Turn Don’t Burn
Beste Bart zou ik dit recept een dag vooraf kunnen voorbereiden?
Zodat ze alleen nog maar op de bbq hoeven?
Goedemorgen Martin,
Ja ik ga er van uit dat dit wel goed moet komen! Veel plezier alvast met de bereiding.
Met smakelijke groet,
Bart van Turn Don’t Burn
Is dit recept pittig? Of is het pittige er vanaf door hitte en garen?
Goedemorgen Jeremy,
Het recept heeft wel een pitje vanwege de Jalapeno pepers. Als je zorgt dat je de pitjes en zaadlijsten goed verwijderd is het wel goed te doen.
Ik vind ze zelf erg lekker, maar pittigheid is natuurlijk een persoonlijk iets. Het recept doet het in Nederland erg goed dus de meeste mensen kunnen dit wel hebben.
Hopelijk heb je hier iets aan!
Met smakelijke groet,
Bart van Turn Don’t Burn