De Jalapeno’s halveren en uitlepelen. Het is hier de bedoeling dat je de Jalapeno's pepers halveert en zorgt dat alle zaadjes en zaadlijsten verwijderd zijn. Ofwel de gehele binnenkant moet eigenlijk groen zien, al het witte kan worden verwijderd.
De vulling klaarmaken en de gehalveerde pepers vullenBij de 2e stap gaan we de vulling klaarmaken. Hierbij snijden we de rauwe ham/serrano ham fijn in kleine stukjes zodat deze als ze gemengd zijn met de roomkaas er ongeveer uitzien als op bovenstaande afbeelding. Nadat je de roomkaas en de ham goed hebt gemengd kan je de pepers gaan vullen. Zorg hierbij dat je de vulling goed aandrukt en de gehele pepers goed vult.
Inrollen en omwikkelenNadat je de Pepers hebt gevuld plak je beide kanten weer tegen elkaar aan zoals op bovenstaand afbeelding. Nadat je ze tegen elkaar hebt aangeplakt omwikkel je het geheel met de stroken ontbijtspek en als finishing touch bestrooi je hier de Atomic buffalo turds rondom met de cajun flavor kruiden. Druk vervolgens de kruiden nog een beetje aan tegen de bacon of ontbijtspek.
BBQ faseZorg dat je de BBQ klaarmaakt voor indirecte hitte rond de 150 graden. De temperatuur bij dit gerecht meet niet zo heel nauw dus je mag er best wat boven of onder zitten. Zorg er wel voor dat het echt indirecte hitte is en leg de ABT's dus niet direct boven het vuur want dan gaan ze te hard. De BBQ tijd van dit gerecht ligt rond de 20-30 minuten maar houd als indicatie het omwikkelde spek maar aan, dit moet zoals op de foto mooi bruin en knapperig zijn.