Ga naar de inhoud

De ultieme hamburger saus

Bart van Heulen achter de BBQ

Een tijdje geleden heb ik deze hamburger saus als onderdeel van mijn smashburger recept. De reacties waren zo enthousiast dat ik besloot om het recept apart op te zetten. Ben jij dus op zoek naar een lekkere hamburger saus en wil je het zelf maken? Blijf dan lezen, want ik ga je precies vertellen waarom mijn hamburger saus de ultieme smaakmaker is voor elke burger liefhebber!

Ingrediënten van deze hamburger saus

Wat maakt mijn zelfgemaakte hamburger saus nou zo bijzonder? Het begint allemaal met de keuze van de ingrediënten. Ik zweer bij Zaanse mayonaise vanwege zijn rijke smaak en romige textuur. Daarnaast vormen ketchup, mosterd, en fijn gehakte augurken de perfecte combinatie voor een heerlijke burger saus. De kerriepoeder en cayenne peper maken hem echt af. Voel je overigens vrij om te experimenteren met verschillende soorten mayonaise en toevoegingen om je eigen unieke draai te geven aan de saus. Het leuke van dit soort recepten is tenslotte de vrijheid om zelf creatief te zijn. Als je mijn hamburger saus aanpast of finetunet, laat het me dan zeker weten in de reacties onderaan de pagina. Dat vind ik hartstikke tof!

Hamburger saus zelf maken

Niets is zo bevredigend als zelf in de keuken of achter de BBQ te staan en je eigen creaties te maken. Tenminste, zo zie ik het. Na het maken van dit recept zul je waarschijnlijk altijd je eigen hamburger saus maken. Het is namelijk zo eenvoudig en veel lekkerder dan de kant en klare versies uit de winkel. Overigens niets ten nadele van de fabrikanten, maar zelfgemaakte hamburger saus is gewoonweg onverslaanbaar.

Extra tips voor de perfecte hamburger saus

Is de saus na het maken te zoet? Voeg dan een beetje extra mosterd toe om de zoetheid te balanceren. Is de saus te dun? Voeg dan wat meer mayonaise toe om de consistentie te verdikken. Verder is het belangrijk om de zelfgemaakte hamburger saus binnen 3 dagen te gebruiken. En het beste resultaat krijg je als je de saus direct na bereiding gebruikt. Dan hebben de augurk stukjes nog een lekkere bite en komt de saus het beste to zijn recht.

Dus, hoe maak je deze hamburger saus?

Je volgt eigenlijk simpelweg het onderstaande recept! Hierin leggen we stap voor stap uit wat je moet doen.

De ultieme hamburger saus

Lees dit recept en maak nu zelf de ultieme hamburger saus voor op jouw hamburger! Niet te veel poespas maar gewoon hoog op smaak zoals het hoort!
Gang Bijgerecht, Sauzen
Keuken Amerikaans, Nederlands
Trefwoord burger saus, burger saus maken, hamburger saus maken, hamburger saus zelf maken
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
calorieën 550kcal
Kosten 5 euro

Uitrusting

  • 1 snijplank
  • 1 scherp mes
  • 1 kommetje

Ingrediënten

  • 6 eetlepels zaanse mayonaise
  • 1 theelepel ketchup
  • 1 theelepel dijon mosterd
  • 1 snuf kerriepoeder
  • 1 snuf cayenne peper
  • 1 theelepel fijngehakte augurk

Instructies

  • Hak de augurk erg fijn zoals op onderstaande foto en meng dit met de andere ingredienten in een kommetje.
    burgersaus ingrediënten samenvoegen voor smashburger
  • Vervolgens ziet de saus er uit zoals onderstaand en kan je het maximaal 3 dagen opslaan in de koelkast.
    Geniet ervan!
    de ultieme hamburger saus maken

Heb je deze hamburger saus zelf gemaakt?

En is het recept je bevallen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! We maken namelijk regelmatig nieuwe recepten en deze sturen we onze volgens dan ook netjes op de mail. Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuw lekkers dat je klaar kan maken op je eigen BBQ!

We hebben naast dit hamburger saus recept ook vele andere recepten gemaakt. Inmiddels meer dan 100 verschillende zelfs! Dit loopt van de bekende pulled pork tot zelfs hele lekkere desserts die je klaar maakt op de BBQ. Ben je nu benieuwd naar deze recepten? Kijk dan eens in het hoofdmenu onder de categorie BBQ recepten. Hier geven we je naast recepten ook uitleg over BBQ technieken en helpen we je op weg als je een beginnend BBQ-er bent met tips & tricks.

Turn Don’t Burn is het platform om BBQ te leren!

Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?

Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.

Eet smakelijk!

Turn Don’t Burn

Andere recepten & blogs

chimichurri recept

Chimichurri recept

Chimichurri recept Facebook Instagram Door Bart van Heulen Chimichurri, een smaakvolle Argentijnse saus die perfect past bij gegrild vlees of als smaakmaker voor andere gerechten.

salsa verde recept

Salsa verde recept

Salsa verde recept Facebook Instagram Door Bart van Heulen Salsa verde, een fantastische groene saus met een verfrissende en kruidige smaak die perfect past bij

Knoflooksaus recept

Knoflooksaus recept

Knoflooksaus recept Facebook Instagram Door Bart van Heulen Een paar maanden geleden hebben we deze knoflook saus als combi recept uitgewerkt bij onze Griekse kipspiesjes.

Laat hier je review achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Volg je mij al op Instagram?

Voor wekelijks nieuwe BBQ-recepten en tips!

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat onze website zo goed mogelijk werkt tijdens jou gebruik. Als je onze website blijft gebruiken gaan we er van uit dat je dit goed vindt.