Snelle Pulled Pork van de BBQ
Snelle Pulled Pork van de BBQ Facebook Instagram Door Bart van Heulen Pulled pork, de heilige graal van het BBQ-en. Het behoort tot een van
Een paar maanden geleden hebben we deze knoflook saus als combi recept uitgewerkt bij onze Griekse kipspiesjes. We hebben hierover zulke lovende reacties gehad dat ik het wel tijd vond om het een op zichzelf staand recept te maken. Ben jij nu op zoek naar een goed knoflooksaus recept, en wil je dit zelf graag maken? Lees dan lekker verder waar ik je precies vertel waarom mijn knoflooksaus echt een killer is die je wilt maken als je lekker wilt eten!
Het geheim achter mijn zelfgemaakte knoflooksaus? Het begint met de keuze van ingrediënten. Ik zweer bij Zaanse mayonaise vanwege zijn rijke smaak. Ik kan dit spul namelijk zowat wel drinken. Daarnaast vormen Griekse yoghurt, verse knoflook en kruiden de perfecte basis voor een overheerlijke knoflooksaus. Voel je overigens vrij om te experimenteren met je favoriete mayonaisevarianten en kruiden om je eigen unieke twist toe te voegen. Het mooie van recepten klaar maken is het geven van een eigen twist. Mocht je nu gaan variëren op mijn recept voor knoflooksaus, laat het me dan zeker weten onderaan de pagina.
Er is niets leuker dan zelf in de keuken staan en je eigen creaties maken. Althans zo zien wij het. Je gaat ook zien na het maken van dit recept dat je in de toekomst gewoon altijd zelf je knoflooksaus maakt het is namelijk zo simpel maar zo verschrikkelijk veel lekkerder dan uit een fles van de supermarkt. Overigens niets te nadelen van de fabrikanten hoor, maar zelfgemaakte knoflooksaus is gewoon beter.
Vind jij de saus na het maken nu te zuur? Voeg dan een snufje suiker toe om de zuurgraad te neutraliseren. Vind jij de saus wat te dun? Voeg dan wat meer Griekse yoghurt toe. Verder is het belangrijk om de zelfgemaakte knoflooksaus binnen 3 dagen op te eten. En het is goed om te weten dat de saus het lekkerst is als je deze net hebt gemaakt of een dag na het klaarmaken. Dan zijn de kruiden goed in de yoghurt en mayonaise getrokken en heb je echt een smakelijk geheel.
Je volgt eigenlijk simpelweg de onderstaande stappen! Hierin leggen we je precies uit wat je moet doen.
En is het recept je bevallen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! We maken namelijk regelmatig nieuwe recepten en deze sturen we onze volgens dan ook netjes op de mail. Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuw lekkers dat je klaar kan maken op je eigen BBQ!
We hebben naast dit knoflooksaus recept ook vele andere recepten gemaakt. Inmiddels meer dan 100 verschillende zelfs! Dit loopt van de bekende pulled pork tot zelfs hele lekkere desserts die je klaar maakt op de BBQ. Ben je nu benieuwd naar deze recepten? Kijk dan eens in het hoofdmenu onder de categorie BBQ recepten. Hier geven we je naast recepten ook uitleg over BBQ technieken en helpen we je op weg als je een beginnend BBQ-er bent met tips & tricks.
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Snelle Pulled Pork van de BBQ Facebook Instagram Door Bart van Heulen Pulled pork, de heilige graal van het BBQ-en. Het behoort tot een van
Kamado recepten voor beginners Door Bart van Heulen We zijn allemaal ooit op een punt begonnen, dat is bij mij niet anders. Maar het voordeel
Chimichurri recept Facebook Instagram Door Bart van Heulen Chimichurri, een smaakvolle Argentijnse saus die perfect past bij gegrild vlees of als smaakmaker voor andere gerechten.
Salsa verde recept Facebook Instagram Door Bart van Heulen Salsa verde, een fantastische groene saus met een verfrissende en kruidige smaak die perfect past bij