Chimichurri recept
Chimichurri recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Chimichurri, een smaakvolle Argentijnse saus die perfect past bij gegrild vlees of als smaakmaker voor andere
Een paar maanden geleden hebben we deze teriyaki marinade als onderdeel van een combirecept gepresenteerd bij skirt steak. De reacties waren zo lovend dat ik besloot om het recept op zichzelf te zetten. Ben jij op zoek naar een geweldig teriyaki marinade en wil je het zelf maken? Lees dan verder, want ik ga je precies vertellen waarom mijn teriyaki marinade een echte smaakmaker is die je wilt proberen als je van lekker eten houdt!
Teriyaki is een Japanse kooktechniek waarbij vis of vlees wordt gebakken in een marinade van onder andere sojasaus en andere ingrediënten waardoor het vlees een speciale glans krijgt. Deze bereidingswijze past perfect bij verschillende soorten rundvlees, kip of varkensvlees.
Wat maakt mijn zelfgemaakte teriyaki marinade nou zo bijzonder? Het begint allemaal met de keuze van de ingrediënten. Ik zweer bij sojasaus vanwege zijn rijke smaakprofiel. Het voegt een diepe umami smaak toe aan de marinade. Daarnaast vormen verse knoflook, sojasaus en mirin(zoete japanse rijstwijn) de perfecte combinatie voor een lekkere teriyaki marinade. Voel je vrij om te experimenteren met verschillende soorten sojasaus en toevoegingen om je eigen unieke draai te geven aan de marinade. Het leuke van dit soort recepten is tenslotte die eigen draai die je er aan geeft. Als je mijn teriyaki saus aanpast, laat het me dan zeker weten in de reacties onderaan de pagina.
Niets is zo tof als zelf in de keuken of achter de BBQ staan en je eigen creaties maken. Tenminste, zo zie ik het. Na het maken van dit recept zul je waarschijnlijk altijd je eigen teriyaki marinade maken. Het is namelijk zo eenvoudig maar zoveel lekkerder dan de kant en klare versies uit de winkel. Overigens niets tegen de fabrikanten, maar zelfgemaakte teriyaki marinade is gewoonweg onverslaanbaar.
Is de marinade na het maken te zoet? Voeg dan een beetje extra sojasaus toe om de zoetheid te balanceren. Is de marinade te dun? Voeg dan wat meer maïzena toe om de consistentie te verdikken. Verder is het belangrijk om de zelfgemaakte teriyaki marinade binnen 3 dagen te gebruiken. En het beste resultaat krijg je als je de marinade direct na bereiding gebruikt of de dag erna. Dan hebben de smaken zich goed vermengd en krijg je echt een overheerlijke marinade.
Je volgt eigenlijk simpelweg het onderstaande recept! Hierin leggen we stap voor stap uit wat je moet doen.
En is het recept je bevallen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! We maken namelijk regelmatig nieuwe recepten en deze sturen we onze volgens dan ook netjes op de mail. Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuw lekkers dat je klaar kan maken op je eigen BBQ!
We hebben naast dit teriyaki recept ook vele andere recepten gemaakt. Inmiddels meer dan 100 verschillende zelfs! Dit loopt van de bekende pulled pork tot zelfs hele lekkere desserts die je klaar maakt op de BBQ. Ben je nu benieuwd naar deze recepten? Kijk dan eens in het hoofdmenu onder de categorie BBQ recepten. Hier geven we je naast recepten ook uitleg over BBQ technieken en helpen we je op weg als je een beginnend BBQ-er bent met tips & tricks.
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Chimichurri recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Chimichurri, een smaakvolle Argentijnse saus die perfect past bij gegrild vlees of als smaakmaker voor andere
Salsa verde recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Salsa verde, een fantastische groene saus met een verfrissende en kruidige smaak die perfect past
Knoflooksaus recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Een paar maanden geleden hebben we deze knoflook saus als combi recept uitgewerkt bij onze Griekse
Smash burgers met rode uien chutney Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Poahhhh, dit is er weer een voor in de boeken hoor! Smash