Ga terug
+ servings

Teriyaki marinade recept

Maak deze overheerlijke teriyaki marinade voor over verschillende soorten vlees of vis. Je kan er werkelijk van alles mee!
Gang Bijgerecht, Marinades, Sauzen
Keuken Japans
Trefwoord teriyaki marinade, teriyaki saus, teriyaki saus recept
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 21 minuten
Totale tijd 25 minuten
Servings 6 personen
Calorieën 250kcal
Kosten 10 euro

Uitrusting

  • 1 knoflookpers
  • 1 steelpan

Ingrediënten

  • 75 ml water
  • 75 ml sojasaus
  • 75 ml mirin (zoete japanse rijstwijn)
  • 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel maïzena
  • 1/2 teen knoflook geperst

Instructies

  • Zet een steelpan op het vuur en meng alle ingrediënten behalve de maïzena en breng dit aan de kook. Na 10 minuten zachtjes koken meng je de maïzena met 1 eetlepel water in een apart schaaltje en roer je totdat de klontjes weg zijn. Dit voeg je vervolgens toe aan de saus die zachtjes staat te koken en je laat het geheel nog even een paar minuten door pruttelen totdat het goed gebonden is. Laat het vervolgens wat afkoelen.
    Et voilà! Genieten maar.
    teriyaki saus/marinade

Voedingswaarden

Calories: 250kcal