Zalm pakketjes van de BBQ
Zalm pakketjes van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Wij zijn bij Turn Don’t Burn zoals je waarschijnlijk wel weet dol op
Hoppa, ik dacht weer eens iets nieuws te proberen. Dan met name ook omdat ik zo gek ben van sushi. En dan zal je wel denken waarom nou weer sushi? Dit is toch een recept voor een steak sandwich Bart. Nouja, dat klopt. Maar de oosterse smaken die dit broodje naar voren komen doen mij heel erg denken aan sushi. Deze steak sandwich brengt dan naar mijn idee ook het beste van 2 verschillende werelden samen. En dat is gewoon erg lekker. Zie jij deze Teriyaki steak sandwich nu ook wel zitten? Lees dan lekker verder.
Ik maak over het algemeen niet vaak genoeg steak sandwiches, en dat is eigenlijk heel erg zonde. Ik wijk toch vaak uit naar een burger, en terwijl dat natuurlijk ook erg lekker is. Is een steak sandwich ook echt van hetzelfde niveau, of misschien zelfs beter. Het is net als bij een goeie burger overigens wel belangrijk dat je de juiste ingrediënten in huis haalt. Zo heb ik voor deze steak sandwich een Prime Black Angus ribeye van 400 gram gebruikt van The Butchery. En man oh man, dan begin je gelijk goed. Daarnaast een mooi robuust stokbrood, een kanon van een teriyaki saus en kwalitatieve wasabi mayonaise. Maar daarover meer in het recept.
We bereiden vervolgens de ribeye steak voor deze sandwich indirect met de reverse sear methode, wat betekend dat we hem van binnen naar buiten garen. We gaan dus eerst gedurende een periode indirect BBQ-en waarbij de ribeye niet direct in contact komt met het vuur. Als de ribeye de juiste kerntemperatuur heeft bereikt zullen we de BBQ ombouwen naar directe verhitting en hem nog even mooi af grillen voor de juiste kleur. Dit doen we in ons recept met een gietijzeren plancha. Je krijgt met gietijzer namelijk wat mij betreft het ultieme resultaat als het gaat om de maillard reactie en dat zorgt dan vervolgens weer voor de beste smaakbeleving. We grillen hier zowel de ribeye als het stokbrood op.
Maar goed, genoeg gepraat, laten we beginnen aan het recept!
Laat het ons dan weten via de review mogelijkheid onderaan deze pagina. Dit vinden we echt tof! Mocht je verder je creatie delen op platforms als Instagram of Facebook? Breng ons dan op de hoogte, dan delen we je post.
Wil je naast dit steak sandwich recept andere lekkere lunch recepten zien en klaar maken? Kijk dan eens boven in het hoofdmenu onder de categorie BBQ recepten. Hier staan inmiddels echt een hoop verschillende recepten van voor tot nagerechten en van snacks tot bijgerechten. Er zit vast wel iets voor je tussen.
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten recepten en blogs rondom het leren van barbecueën. We maken deze recepten en informatieve artikelen daarnaast voor de beginnende en de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Thanks!
Bart van Turn Don’t Burn
Zalm pakketjes van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Wij zijn bij Turn Don’t Burn zoals je waarschijnlijk wel weet dol op
Beer can chicken van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen We hebben de smaak met kip flink te pakken en dachten daarom
Entrecote met Salsa Verde van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen We hebben onszelf weer eens overtroffen in dit recept want mennn
Snelle Pulled Pork van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Pulled pork, de heilige graal van het BBQ-en. Het behoort tot een