Ga terug
+ servings
Teriyaki steak sandwich van de kamado
Print Pin
5 van 1 stem

Teriyaki steak sandwich van de BBQ

Een combinatie van botermalse ribeye met een teriyaki glaze, wat verse rucola en een mooie wasabi mayonaise maken deze steak sandwich een echte topper die je moet proberen.
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Amerikaans, Aziatisch
Trefwoord steak sandwich
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur
Servings 2 personen
Calorieën 550kcal
Kosten 30 euro

Uitrusting

Ingrediënten

Instructies

  • We halen allereerst de ribeye steak uit de verpakking en deppen deze rondom droog. Vervolgens bestrooien we deze rondom met de SPG rub en drukken dit een beetje aan. De ribeye mag nu onafgedekt terug de koelkast in terwijl we de barbecue voorbereiden.
    ribeye steak uit de verpakking
  • We maken de barbecue nu klaar voor indirecte verhitting op een koepeltemperatuur van 130 graden Celsius. Vervolgens steken we de thermometer in de steak en garen we deze door tot een kern van 45 graden Celsius. Heb jij nu een ribeye steak of steaks die niet dikker zijn dan 2 vingers? Dan sla je deze stap over en kan je de ribeye's het best direct garen aangezien de kern dan veel makkelijker mee gaart. Dit is bij dikke steaks niet verstandig.
    ribeye steak indirect BBQ-en
  • Vervolgens zodra de steak de kerntemperatuur heeft bereikt van 45 graden intern stoken we de barbecue op naar 200 graden Celsius onder de koepel en leggen we de ribeye op het rooster of op de plancha. We garen de steak nu door tot 52 graden Celsius en grillen beide kanten in deze periode mooi bruin.
    Na dat de steak deze temperatuur heeft bereikt haal je hem eraf en laat je hem 5 minuutjes rusten onder aluminiumfolie wat je er lichtjes op legt, dus niet helemaal ingepakt. De kerntemperatuur zal nu nog een aantal graden verder stijgen wat resulteert in een perfecte medium gaarheid. Mocht je hem nu een andere garing willen? Haal dan bij alle stappen een paar graden eraf of doe die erbij.
    Tijdens het rusten van de steak kan jij mooi het stokbroodje opensnijden en de binnenkant kort bruin grillen op de plancha/rooster.
    ribeye op de plancha
  • Nadat de ribeye heeft gerust snijd je hem in hele dunne plakjes van een halve centimeter en lak je het geheel in met de teriyaki sesam saus.
    Ribeye snijden en lakken
  • Hierna smeer je de beide kanten van het stokbrood in met een dun laagje wasabi mayonaise en beleg je de onderkant met de ribeye reepjes. Hierna dek je het geheel af met wat verse rucola en kan je aanvallen.
    Geniet ervan, moet vast lukken!
    Teriyaki steak sandwich van de kamado

Voedingswaarden

Calories: 550kcal