Bacon Wrapped Onion Rings
Bacon Wrapped Onion Rings Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Bijgerechten en kleine snacks van de BBQ. Wij bij Turndontburn zijn er werkelijk dol
Vandaag ga ik jullie wat meer vertellen over een iets minder bekend stuk vlees, de skirt steak. Het is werkelijk een fantastisch stuk vlees wat zwaar ondergewaardeerd is. Dit zorgt er dan wel weer voor dat het heel erg betaalbaar is wat natuurlijk een dik pluspunt is. In ons recept combineren we de skirt steak met een zelfgemaakte teriyaki marinade en gebakken uitjes. Een werkelijke traktatie! Lees snel verder als je precies wilt weten hoe jij deze teriyaki skirt steak klaar maakt op je eigen BBQ!
Skirt steak is een vergeten stuk vlees dat wordt gesneden vanuit het middenrif van de koe. Een plek die over de levensloop van het dier veel beweegt. Door het vele bewegen heeft dit stuk vlees dan ook een lange draad wat wel iets weg heeft van bavette. Kenmerkend aan deze stukken ‘werkvlees’ is dat het erg veel smaak bevat en vaak wat meer een bite heeft als de stukken vlees die niet tot nauwelijks beweging hebben zoals de ossenhaas, entrecote en ribeye. Je kan echter door de skirt steak op de juiste manier te bereiden en aan te snijden echt een heerlijk smaakvol en mals stuk vlees creëren wat maar een fractie kost van de eerder genoemde stukken. Echt eentje om te proberen dus!
Teriyaki is een Japanse kooktechniek waarbij vis of vlees wordt gebakken in een marinade van onder andere sojasaus en andere ingrediënten waardoor het vlees een speciale glans krijgt. Deze bereidingswijze past perfect bij een stuk vlees als skirt steak. Het vlees heeft namelijk een ruw oppervlakte wat op een vele betere manier marinade opneemt dan vlees met een korte draad. Skirt steak heeft daarnaast ook een wat stevigere vlees smaak wat er voor zorgt dat dit niet helemaal weg valt als je het marineert. Perfect geschikt dus voor deze bereiding.
We bereiden de skirt steak rechtstreeks boven de kolen. Dit doen we vooral omdat het vlees niet heel erg dik is en dat je met werkvlees als skirt steak en bijvoorbeeld bavette en longhaas altijd op moet passen dat je het niet te ver door gaart. Het wordt dan namelijk taai. We gaan dan ook voor een kerntemperatuur van 52-54 graden zodat het vlees mooie rose/medium is van binnen. Naar mijn mening is dat de perfecte gaarheid voor dit vlees.
Je volgt eigenlijk simpelweg het onderstaande recept! Hierin leggen we stap voor stap uit wat je moet doen.
En is het recept je bevallen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! We maken namelijk regelmatig nieuwe recepten en deze sturen we onze volgens dan ook netjes op de mail. Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuw lekkers dat je klaar kan maken op je eigen BBQ!
Ben je naast dit recept ook geïnteresseerd in andere BBQ recepten? Wij hebben inmiddels meer dan 100 recepten gemaakt van kleine BBQ snacks tot gerechten waar je zo’n 14 uur mee aan het stoeien bent op de BBQ. Dus werkelijk voor een ieder wel wat! Kijk eens boven in het menu naar de categorie BBQ recepten. Hier staan vervolgens de verschillende categorieën onder elkaar met elk een eigen archief en zoekfunctie. Veel BBQ plezier gewenst!
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Bacon Wrapped Onion Rings Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Bijgerechten en kleine snacks van de BBQ. Wij bij Turndontburn zijn er werkelijk dol
Gegrilde donuts met banket bakkersroom en aardbeien Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Jaja, een plaatje is het niet? Deze donuts stelen werkelijk de
Griekse kipspiesjes met knoflooksaus Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen De Griekse keuken, we houden er volgens mij allemaal wel van. Buiten de gyros
Texas Style Short Ribs van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Short ribs, ik heb er inmiddels al wel een paar recepten