Reverse seared Tomahawk BBQ recept
Reverse seared Tomahawk BBQ recept Facebook Instagram Door Bart van Heulen Wat een monster stuk vlees is dit zeg, de tomahawk! Tijdens de bereiding en
Aziatische smaken en gerechten, ik hou er wel van. Zo ook weer deze zalm bonbons, echt een pareltje wat mij betreft. Dit zal voornamelijk ook wel te maken hebben met het feit dat ik echt een groot fan ben van sushi, en dat de bekende umami smaken in dit recept echt heel goed terug komen. Het mooie van dit recept is ook, dat het echt binnen no time op tafel staat. Zo kan je dus ook, met een vrij druk tijd schema dit heerlijke gerechtje op tafel toveren. Maar goed, genoeg geluld. Laten we beginnen!
We roken de zalm bonbons op een cederhouten rookplank. Deze rookplank om precies te zijn. Cederhout gaat namelijk echt perfect samen met vis en daar is zalm dan ook geen uitzondering op. Het geeft een hele mooie subtiele rook smaak af welke ook voor mensen die niet van rooksmaak houden heel goed te doen is. Verder is het ook wel handig om een kerntemperatuur meter te gebruiken zoals de most essential pro die ik heb getest. De kerntemperatuur is namelijk wel erg belangrijk in ons recept. Iets te ver door garen en je hebt droge zalm, dat zou natuurlijk zonde zijn.
We gebruiken in dit recept Chinese 5 spice kruiden ook wel Chinese 5 spice genoemd. Dit is echt een magnifieke kruidenmix die bomvol smaak zit alleen het smaakprofiel is wel heftig bij te veel gebruik. Let dus goed op dat je hiet meer gebruikt als in het recept beschreven staat, dat zou namelijk zonde zijn. Beter iets minder als je niet helemaal zeker bent! Nou, laten we beginnen!
Laat het ons dan weten via de review mogelijkheid onderaan deze pagina. Dit vinden we echt tof! Mocht je verder je creatie delen op platforms als Instagram of Facebook? Breng ons dan op de hoogte, dan delen we je post. Zo help je ons ook een beetje.
Wil je naast dit zalm bonbons recept ook andere BBQ recepten zien en klaar maken? Ga dan eens in het hoofdmenu naar de BBQ recepten categorie pagina. Hier staan vervolgens een reeds verschillende categorieen en subcategorieen overzichtelijk opgedeeld zodat je een beetje richting hebt bij het zoeken. Er zijn inmiddels meer dan 150 verschillende recepten dus er zit vast wel iets voor je tussen.
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten recepten en blogs rondom het leren van barbecueën. We maken deze recepten en informatieve artikelen daarnaast voor de beginnende en de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
En vergeet niet,
Turn Don’t Burn
Reverse seared Tomahawk BBQ recept Facebook Instagram Door Bart van Heulen Wat een monster stuk vlees is dit zeg, de tomahawk! Tijdens de bereiding en
Houtskool of briketten: welke gebruik je wanneer? Door Bart van Heulen Een van de meest gestelde vragen in BBQ land is toch wel deze vraag.
Smash burgers met rode uien chutney Facebook Instagram Door Bart van Heulen Poahhhh, dit is er weer een voor in de boeken hoor! Smash burgers
Meater 2 plus review: Van A tot Z Door Bart van Heulen Inhoudsopgave Ik werd door de importeur van Meater in Nederland benaderd of ik