Warm Gerookte Zeebaars met Kruidenolie
Warm gerookte zeebaars met kruidenolie van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Nieuwe week, nieuw recept! We zijn deze week aan de
Zalm. Ik houd er wel van in allerlei verschillende bereidingen. Zo ben ik een heel groot fan van koud en warm gerookte zalm, maar ook op de huid gebakken zalm gaat er verder ook goed in. Aangezien ik al hele mooie zalm recepten op mijn website heb staan over allerlei variaties dacht ik dat het een mooi moment was om het wat anders te doen. Je ziet namelijk ongekend veel varianten op pulled vlees, Zo heb je pulled chicken, pork, beef en noem het allemaal maar. Dat moet ook gewoon kunnen met zalm toch? Zo ging ik aan de slag en is dit brioche broodje met warm gerookte pulled zalm, zoet pittige honing-sriracha mayonaise, veldsla en julienne gesneden komkommer geboren. Rokerig, zoet, pittig, verfrissend. Het heeft het eigenlijk allemaal wel. Laat me je meenemen in hoe je deze bereiding precies zelf organiseert, want dit wil je gewoon een keer proberen!
Om mooie warm gerookte zalm te maken heb je wat geduld nodig. Het is namelijk het beste dat je zalm warm rookt op een temperatuur van rond de 70 graden Celsius. Nu is het al een kunst op zich om je barbecue op die temperatuur te krijgen en houden dus wees niet te streng voor jezelf als je dit voor het eerst gaat doen. Een paar graden meer of minder is helemaal niet erg. De reden dat we roken op deze lage temperatuur is omdat vette vis zoals zalm zijn eiwitten uitzet op het moment dat het te hard en te lang wordt gegaard. We willen graag die eiwitten in de vis houden omdat dit malsheid behoudt en uitdrogen voorkomt en daarom doen we dit rustig aan. Het heeft een ander bijkomend voordeel en dat is dat je de zalm voor een langere periode rooksmaak mee kan geven. Dit gaat de algehele smaakbeleving weer ten goede. Verschillende voordelen dus die lagere temperatuur in de barbecue. Ik bereid deze zalm op de Traeger Ironwood L pellet smoker, hier heb ik het gemak dat ik de temperatuur op de exacte graden in kan stellen en dat deze ook op lage temperatuur kan roken.
Zalm kan je voordat je de bereiding start altijd heel mooi marineren. Ik doe het in dit geval met sojasaus, honing, wat bruine suiker, knoflookpoeder en cayennepeper. Dit laat je gedurende een uur of 2, en minimaal een half uur marineren. Zo geef je naast de rooksmaak ook een Aziatisch geïnspireerd smaak element mee. Daarnaast serveer ik de zalm op deze hele mooi brioche broodjes. Deze zijn heerlijk zacht en gaan perfect met de zalm.
Dat vinden we echt tof. Je kan helemaal onderaan de pagina een review achterlaten over je bevindingen van dit recept. We horen namelijk graag jouw mening. Het kan natuurlijk heel goed zijn dat jij het recept bijvoorbeeld net anders hebt gemaakt met een eigen twist. Dan horen we dat ook graag! Kunnen wij ook alleen maar van leren.
Ben je naast deze pulled salmon of zalm ook geïnteresseerd in andere BBQ recepten? Wij hebben inmiddels meer dan 150 recepten gemaakt van kleine BBQ snacks tot gerechten waar je zo’n 14 uur mee aan het stoeien bent op de BBQ. Dus werkelijk voor een ieder wel wat! Kijk eens boven in het menu naar de categorie BBQ recepten. Hier staan vervolgens de verschillende categorieën onder elkaar met elk een eigen archief en zoekfunctie. Veel BBQ plezier gewenst!
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Warm gerookte zeebaars met kruidenolie van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Nieuwe week, nieuw recept! We zijn deze week aan de
Warm gerookte zalm met sinaasappel glaze Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Warm gerookte zalm, een veel gegeten stukje vis tijdens de feestdagen. We
10 Winter BBQ recepten Door Bart van Heulen Inhoudsopgave De winter, een periode waarbij voor veel mensen de barbecue naar binnen gaat en niet wordt
Botermalse beefhammer van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen De beefhammer! Een trend die inmiddels al even ronddwaalt in de Nederlandse en