Winter BBQ
Winter BBQ | Tips & Inspiratie Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Na een hele lange tijd enkel recepten te hebben gepost is het
De winter, een periode waarbij voor veel mensen de barbecue naar binnen gaat en niet wordt gebruikt, ik denk stiekem dat dit wel voor 80% van de recreatieve BBQ-ers het geval is. Dit is eerlijk gezegd voor een groot gedeelte te begrijpen maar wel erg jammer! Want juist in de winter, met de kou en de warmte van de barbecue of een bijkomende vuurtje kun je het juist zo gezellig hebben. En in deze blog, ga ik je precies laten zien waarom een winter BBQ juist nou zo gezellig is en wat voor een lekkere dingen je dan allemaal klaar kunt maken.
Varkenswangen stoofvlees van de BBQ, een gerecht waarbij de rijke smaak van iberico varkenswangen en een goede dosis barbecue smaak samenkomen tot een perfect gerecht. Dit is echt een kanjer voor als het wat kouder is en vult je rijkelijk. De smaak hiervan is namelijk echt ongekend mooi. Heerlijk met vers gebakken frietjes en een mooie dot Zaanse mayonaise. Maak deze varkenswangen stoof nu ook.
Een perfecte starter als je het mij vraagt en erg tof om te serveren met een stokbroodje of dergelijke. Ossenhaas puntjes worden natuurlijk veelvoudig gegeten met kerst, maar met deze hoisin marinade doe je het toch net even anders. Hoisin is een saus die gemaakt is van sojabonen. Deze saus komt oorspronkelijk uit China maar is bij ons in Nederland zelfs in de supermarkt te koop. Je moet dus geen problemen hebben dit zelf op je eigen barbecue klaar te maken. Het gerecht heeft diepe smaken die perfect passen bij de winter.
Boterzachte buikspek langzaam gegaard op je eigen barbecue. Dit spul is echt om over naar huis te schrijven. Buikspek brisket behoort tot mijn absolute top 10 BBQ gerechten en is door het garen tot een hoge kerntemperatuur heerlijk zacht en daarmee echt ultiem. Door de juiste rub te gebruiken en een goede dosis rook geef je dit gerecht echte stevige smaken die perfect passen in deze top 10 van Winter BBQ recepten.
We reizen voor dit gerecht af naar de arabische landen ver om ons heen. Tajine is een soort aardewerk stoofpot die je met gemak ook indirect op je barbecue kan laten staan. Met Ras El Hanout kruiden, rundvlees, wortel en aardappel echt een stevige maaltijd die je prima kan hebben in de winter! Probeer deze Tajine met rundvlees dus eens uit.
Wie denkt dat je op de barbecue geen winterse desserts klaar kan maken heeft het mis. Deze sticky toffee pudding is namelijk gewoon klaargemaakt op, je raad het al, de barbecue! Een echt winters dessert als je het mij vraagt en een die perfect past in onze top 10 winter BBQ recepten.
Côte de Boeuf, wat mij betreft de crème de la crème van stukken vlees die je kan bereiden op je BBQ. Dit fantastische stuk vlees heeft een perfecte combinatie van vet, structuur en mals vlees mits je dit op de juiste manier bereid. We hebben er daarom in deze bereiding voor gekozen om het vlees met de reverse sear methode klaar te maken en te voorzien van een mooie romige compound boter met een hint van koffie en pepers. perfecte winterse smaken bij een robuust stuk vlees!
Pulled pork, de heilige graal van het BBQ-en. Het behoort tot een van de meest klaar gemaakte gerechten in zowel Nederland als America op de BBQ, wij weten natuurlijk wel waarom. Het is namelijk fantastisch lekker. Perfect dus om een hoop mensen mee te voeden op een feestje of bij een BBQ met de familie. Nu is het zo dat het vaak erg lang duurt om pulled pork klaar te maken op de BBQ. In dit recept gaan we je wat van deze kostbare tijd besparen. Lees dus verder als je benieuwd bent naar hoe je deze snelle pulled pork klaar maakt. Perfect voor de koudere dagen in de winter dat je niet de hele dag buiten wilt staan!
Een dessert waar je wel echt een plekje voor over moet laten in je buik haha. Want deze land als een bom. De combinatie van zelfgemaakt brownie beslag, stroopwafels en rolo’s is echt fantastisch. Je maakt hem gemakkelijk in een mooie gietijzeren skillet en serveert het eventueel nog met een bolletje vanille ijs en een klein beetje slagroom. Zo weet jij zeker dat je gasten voldaan weer naar huis gaan. Deze stroopwafel-rolo brownie is wat mij betreft ook echt een kandidaat voor de winter BBQ.
Een hele mond vol, maar dat is het feitelijk ook. Een dessertje dat rechtstreeks van de banketbakker zou kunnen komen. Nu zelf gewoon gemaakt op je eigen barbecue. De combinatie van gekarameliseerde suikers, het krokante van de donut, de zachte banketbakkersroom en het frisse van de verse aardbeien is een buiten wereldse combinatie. Winter of geen winter, dit wil je gewoon sowieso een keer proberen. Zie hier het recept van deze gegrilde donuts met room en aardbeien.
Voor dit recept vliegen we naar de US, Texas wel te verstaan waar ze BBQ-en met bar weinig kruiden en voornamelijk de smaak van het vlees en het roken naar boven laten komen. Een lange bereiding met uitgesproken smaken die zowel bij een Winter BBQ als bij een zomer BBQ echt goed tot hun recht komen. Deze Texas style short ribs wil je proberen.
Hopelijk heb jij mooi wat inspiratie opgedaan in deze lijst met gerechten die wat mij betreft wel geschikt zijn om klaar te maken in de winter. Mocht je nou vinden van niet, of zelf ook nog hele mooi winter BBQ recepten hebben die de moeite waard zijn om klaar te maken en te vermelden in deze lijst? Laat het me dan zeker weten via de reactie mogelijkheid onderaan deze pagina. Ik sta je via deze weg graag te woord.
Winter BBQ | Tips & Inspiratie Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Na een hele lange tijd enkel recepten te hebben gepost is het
Hoe grill je de perfecte ribeye steak op de BBQ? Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Een veelgestelde vraag in de barbecue wereld. Want
Home Een Kerst BBQ | recepten & inspiratie Door Bart van Heulen Inhoudsopgave Kerst, een leuke maar vaak ook hectische periode met veel eten en
Teriyaki steak sandwich van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Hoppa, ik dacht weer eens iets nieuws te proberen. Dan met name