Harissa Maiskolven van de BBQ
Harissa Maiskolven van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Maiskolven van de BBQ, we hebben ze denk ik allemaal wel eens klaargemaakt.
Ben je op zoek naar een verrassend recept voor je volgende BBQ sessie? Dan is deze tajine met rundvlees van de BBQ echt iets voor jou! Dit gerecht biedt een smaakvolle twist op de traditionele tajine en is gegarandeerd een hit bij je gasten. Lees verder voor het recept en ontdek meer over de oorsprong van tajine en waarom dit gerecht zo geliefd is. Een keer wat anders als de dingen die je normaal klaarmaakt op je barbecue!
Tajine is een gerecht dat zijn oorsprong vindt in de Noord-Afrikaanse keuken, met name in landen zoals Marokko, Algerije en Tunesië. Het wordt traditioneel bereid in een aardewerken stoofpot, ook wel bekend als een tajine, die langzaam wordt gekookt op een laag vuur. Het gerecht bestaat vaak uit een combinatie van vlees, groenten, kruiden en gedroogd fruit, en staat bekend om zijn rijke smaken en aromatische kruiden.
Er zijn verschillende plekken waar je online een tajine kunt kopen. Ik ben voor mijn tajine in Amsterdam geweest op plein 40-45 bij Tanger Markt. Hier koop je voor 15 euro een echte aardewerk tajine. Echt zoals het bedoeld is. Dus wat mij betreft ga je voor je tajine naar die of een soortgelijke winkel. Dan heb je de volledige beleving te pakken.
Voor dit recept gebruiken we deze riblappen die langzaam worden gegaard in de tajine. Door de indirecte bereiding komt het vlees niet direct in contact met de hitte van de kolen, waardoor het langzaam en gelijkmatig gaart. Dit zorgt voor een sappige en smaakvolle tajine met mooie uitgesproken smaken. Voor een extra dimensie voegen we de Ras el Hanout kruidenmix toe van Van Beekum Specerijen. Deze kruidemix bevat eigenlijk alles wat je nodig hebt om een overheerlijke tajine klaar te maken.
Met deze tajine met rundvlees geef je je barbecue avonturen een nieuwe draai en verras je je gasten met een onvergetelijke smaakbeleving. Ga aan de slag en ontdek dit heerlijke gerecht zelf!
Je volgt eigenlijk simpelweg het onderstaande recept! Hierin leggen we stap voor stap uit wat je moet doen.
En is het recept je bevallen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! We maken namelijk regelmatig nieuwe recepten en deze sturen we onze volgens dan ook netjes op de mail. Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuw lekkers dat je klaar kan maken op je eigen BBQ!
Ben je naast dit tajine recept voor de BBQ geïnteresseerd in andere recepten? Wij hebben inmiddels meer dan 100 recepten gemaakt van kleine BBQ snacks tot gerechten waar je zo’n 14 uur mee bezig bent. Dus werkelijk voor een ieder wel wat! Kijk eens boven in het menu onder de categorie BBQ recepten & tips. Hier staan vervolgens de verschillende categorieën onder elkaar met elk een eigen archief en zoekfunctie. Veel BBQ plezier gewenst!
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Harissa Maiskolven van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Maiskolven van de BBQ, we hebben ze denk ik allemaal wel eens klaargemaakt.
Texas Style Short Ribs van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Short ribs, ik heb er inmiddels al wel een paar recepten
Sticky toffee pudding van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Wil je een echte smaakexplosie ervaren na een geslaagde BBQ avond? Dan
Home Wat is de beste houtskool voor jouw BBQ? Door Bart van Heulen Inhoudsopgave Dat is echt een van de meest gestelde vragen op het
Top recept!
Bedankt dat je de tijd hebt genomen om te reageren Deniz en fijn dat het heeft gesmaakt!
Met smakelijke groet,
Bart van Turn Don’t Burn
Heerlijk gerecht, we hebben ervan genoten. Een aanrader. Hoop op nog meer heerlijke recepten. Bedankt hiervoor
Fijn om te lezen Marion! Dat doet me altijd goed, dit soort reacties. Er zitten vast nog wel een paar lekkere recepten tussen op de website. Geniet er van en bedankt dat je de moeite hebt genomen om te reageren.
Met smakelijke groet,
Bart van Turn Don’t Burn