Bacon Wrapped Onion Rings
Bacon Wrapped Onion Rings Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Bijgerechten en kleine snacks van de BBQ. Wij bij Turndontburn zijn er werkelijk dol
Maiskolven van de BBQ, we hebben ze denk ik allemaal wel eens klaargemaakt. Het lekkere iets wat zoete mais is een perfect bijgerecht voor vele BBQ gerechten. Wij hebben het in dit recept alleen net iets anders gedaan. Hoe smaakt mais namelijk als je deze op smaak brengt met harissa kruiden? Verrassend goed kan ik je vertellen! De zoete smaakbeleving veranderd naar een kruidige, pittige en nog steeds zoete smaak. Deze maiskolven zijn echt top als je van hartig houdt en hebben een compleet andere beleving dan normale maiskolven van de BBQ.
Nu gebruiken wij in dit recept harissa kruiden. Dit is in principe hetzelfde idee als de originele saus maar het is dus droog en strooi baar. We mengen dit in ons recept aan met wat olijfolie om hem hetzelfde idee te geven als de daadwerkelijke saus. Zo kunnen we de maiskolven mooi insmeren met het kruidenmengsel voordat deze op de BBQ gaan.
We bereiden deze maiskolven direct op de BBQ, wat betekend dat ze in direct contact komen met de hitte van de kolen of briketten. Het is wel handig om mits mogelijk ook een koude zone te maken in je BBQ zodat je af en toe als het te hard gaat de maiskolven ook van het vuur weg kunt bewegen. Zo geef je jezelf wat meer de tijd en is de kans op verbranden het kleinst.
Je volgt eigenlijk simpelweg het onderstaande recept! Hierin leggen we stap voor stap uit wat je moet doen om deze maiskolven op tafel te krijgen.
Laat het ons dan weten en tag ons op Instagram of Facebook! Dit zien we graag. Je kan helemaal onderaan de pagina ook een review achterlaten over je bevindingen van dit recept. We horen namelijk graag wat je beleving was van dit recept. Het kan natuurlijk heel goed zijn dat jij het recept bijvoorbeeld net anders hebt gemaakt met een eigen twist. Dan horen we dat ook graag! Kunnen wij ook alleen maar van leren.
Ben je naast deze maiskolven ook geïnteresseerd in andere recepten voor de BBQ? Wij hebben inmiddels meer dan 100 recepten gemaakt van kleine BBQ snacks tot gerechten waar je zo’n 14 uur mee aan het stoeien bent op de BBQ. Werkelijk voor een ieder wel wat! Kijk eens boven in het menu naar de categorie BBQ recepten. Hier staan vervolgens de verschillende categorieën onder elkaar met elk een eigen archief en zoekfunctie.
Turn Don’t Burn is van oorsprong een platform om kennis te delen omtrent barbecue. We delen hier vele soorten recepten maar ook blogs waarbij we dieper ingaan op de materie en zowel voor de beginnende als ervaren BBQ-er interessante content produceren.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Bacon Wrapped Onion Rings Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Bijgerechten en kleine snacks van de BBQ. Wij bij Turndontburn zijn er werkelijk dol
Rosbief van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Die lekkere plakjes rosbief van de supermarkt kennen we allemaal wel denk ik. Maar
Picanha op Braziliaanse Wijze Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Picanha, we kennen het zo ondertussen allemaal wel! Dit heerlijk malse stuk vlees wat
Hasselback aardappels van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Het was weer eens tijd voor iets anders dan al die dikke stukken