Ga naar de inhoud

Harissa Maiskolven van de BBQ

Bart van Heulen, TurndontBurn

Maiskolven van de BBQ, we hebben ze denk ik allemaal wel eens klaargemaakt. Het lekkere iets wat zoete mais is een perfect bijgerecht voor vele BBQ gerechten. Wij hebben het in dit recept alleen net iets anders gedaan. Hoe smaakt mais namelijk als je deze op smaak brengt met harissa kruiden? Verrassend goed kan ik je vertellen! De zoete smaakbeleving veranderd naar een kruidige, pittige en nog steeds zoete smaak. Deze maiskolven zijn echt top als je van hartig houdt en hebben een compleet andere beleving dan normale maiskolven van de BBQ. 

Wat is Harissa?

Harissa is een van oorsprong Tunesische saus die veelal gebruikt wordt in de Noord-Afrikaanse keuken. De saus wordt gemaakt met verschillende pepers, knoflook, zout, olie, komijn, karwijzaad, koriander zaad en is van nature dus een pittige en kruidige saus. Het wordt dan ook gebruikt als een soort sambal en is perfect om je gerechten hoog op smaak te brengen. 
 

Harissa kruiden

Nu gebruiken wij in dit recept harissa kruiden. Dit is in principe hetzelfde idee als de originele saus maar het is dus droog en strooi baar. We mengen dit in ons recept aan met wat olijfolie om hem hetzelfde idee te geven als de daadwerkelijke saus. Zo kunnen we de maiskolven mooi insmeren met het kruidenmengsel voordat deze op de BBQ gaan. 

Directe bereiding

We bereiden deze maiskolven direct op de BBQ, wat betekend dat ze in direct contact komen met de hitte van de kolen of briketten. Het is wel handig om mits mogelijk ook een koude zone te maken in je BBQ zodat je af en toe als het te hard gaat de maiskolven ook van het vuur weg kunt bewegen. Zo geef je jezelf wat meer de tijd en is de kans op verbranden het kleinst. 

Dus, hoe maak je deze Harissa Maiskolven op de BBQ?

Je volgt eigenlijk simpelweg het onderstaande recept! Hierin leggen we stap voor stap uit wat je moet doen om deze maiskolven op tafel te krijgen. 

Harissa Maiskolven van de BBQ

Heerlijke kruidige en pittige maiskolven van de BBQ. Weer eens iets anders als die hele zoete smaakbeleving!
Gang Bijgerecht
Keuken Amerikaans, BBQ, Noord-Afrikaans
Trefwoord maiskolf bbq, maiskolven bbq, maiskolven recept
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen
calorieën 150kcal
Kosten 10 euro

Uitrusting

  • 1 BBQ
  • 1 lading houtskool
  • 1 kwast(bijvoorbeeld siliconen uit onze webshop)

Ingrediënten

  • 4 stuks voorgekookte maiskolven
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel harissa kruiden

Instructies

  • Meng de harissa kruiden en de olijfolie goed door elkaar en smeer de maiskolven rijkelijk in met het olie/kruiden mengsel.
    Maak vervolgens de BBQ klaar voor directe verhitting en ga voor een ketel temperatuur van 200 graden Celsius. Als deze temperatuur bereikt is mogen de maiskolven er op en ga je deze direct grillen. Zorg dat je ze blijft draaien totdat ze rondom een mooie bruine kleur hebben.
    De maiskolven zijn al voorgekookt daarom hoef je ze niet heel lang te grillen. Een mooie kleur is dus voldoende.
    Eetsmakelijk!
    maiskolf bbq 1 - Turn Don't Burn

Heb je de harissa maiskolven nou zelf gemaakt?

Laat het ons dan weten en tag ons op Instagram of Facebook! Dit zien we graag. Je kan helemaal onderaan de pagina ook een review achterlaten over je bevindingen van dit recept. We horen namelijk graag wat je beleving was van dit recept. Het kan natuurlijk heel goed zijn dat jij het recept bijvoorbeeld net anders hebt gemaakt met een eigen twist. Dan horen we dat ook graag! Kunnen wij ook alleen maar van leren.

Ben je naast deze maiskolven ook geïnteresseerd in andere recepten voor de BBQ? Wij hebben inmiddels meer dan 100 recepten gemaakt van kleine BBQ snacks tot gerechten waar je zo’n 14 uur mee aan het stoeien bent op de BBQ. Werkelijk voor een ieder wel wat! Kijk eens boven in het menu naar de categorie BBQ recepten. Hier staan vervolgens de verschillende categorieën onder elkaar met elk een eigen archief en zoekfunctie.

BBQ platform voor kennis deling!

Turn Don’t Burn is van oorsprong een platform om kennis te delen omtrent barbecue. We delen hier vele soorten recepten maar ook blogs waarbij we dieper ingaan op de materie en zowel voor de beginnende als ervaren BBQ-er interessante content produceren. 

Eet smakelijk!

Turn Don’t Burn

Deel dit recept via onderstaande knoppen

Andere recepten

Bacon Wrapped Onion Rings

Bacon Wrapped Onion Rings

Bacon Wrapped Onion Rings Facebook Instagram Door Bart van Heulen Bijgerechten en kleine snacks van de BBQ. Wij bij Turndontburn zijn er werkelijk dol op!

rosbief bbq

Rosbief van de BBQ

Rosbief van de BBQ Facebook Instagram Door Bart van Heulen Die lekkere plakjes rosbief van de supermarkt kennen we allemaal wel denk ik. Maar waarom

Picanha op Braziliaanse wijze

Picanha op Braziliaanse Wijze

Picanha op Braziliaanse Wijze Facebook Instagram Door Bart van Heulen Picanha, we kennen het zo ondertussen allemaal wel! Dit heerlijk malse stuk vlees wat voorzien

hasselback aardappels bbq

Hasselback aardappels van de BBQ

Hasselback aardappels van de BBQ Facebook Instagram Door Bart van Heulen Het was weer eens tijd voor iets anders dan al die dikke stukken vlees

Laat hier je review achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Volg je mij al op Instagram?

Voor wekelijks nieuwe BBQ-recepten en tips!

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat onze website zo goed mogelijk werkt tijdens jou gebruik. Als je onze website blijft gebruiken gaan we er van uit dat je dit goed vindt.