Ga terug
+ servings

Maiskolven met harissa van de BBQ

Heerlijke kruidige en pittige maiskolven van de BBQ. Weer eens iets anders als die hele zoete smaakbeleving!
Gang Bijgerecht
Keuken Amerikaans, BBQ, Noord-Afrikaans
Trefwoord maiskolf bbq, maiskolven bbq, maiskolven recept
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Servings 4 personen
Calorieën 150kcal
Kosten 10 euro

Ingrediënten

  • 4 stuks voorgekookte maiskolven
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel harissa kruiden

Instructies

  • Meng de harissa kruiden en de olijfolie goed door elkaar en smeer de maiskolven rijkelijk in met het olie/kruiden mengsel.
    Maak vervolgens de BBQ klaar voor directe verhitting en ga voor een ketel temperatuur van 200 graden Celsius. Als deze temperatuur bereikt is mogen de maiskolven er op en ga je deze direct grillen. Zorg dat je ze blijft draaien totdat ze rondom een mooie bruine kleur hebben.
    De maiskolven zijn al voorgekookt daarom hoef je ze niet heel lang te grillen. Een mooie kleur is dus voldoende.
    Eetsmakelijk!

Voedingswaarden

Calories: 150kcal