Stoofvlees met bier van de BBQ
Stoofvlees met bier van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Een echte klassieke stoof met bier, een gerecht dat vele van ons
Bijgerechten: een totaal onderbelichte categorie op mijn website. Daar moest dus verandering in komen! Ik liet me inspireren door de meest klassieke vorm van Amerikaanse barbecue voor dit bijgerecht, namelijk cornbread, ook wel maïsbrood genoemd. Dit gerecht is ontstaan doordat er in de VS op een bepaald moment een overvloed aan maïs was waardoor men er zelfs brood van ging maken. En eerlijk is eerlijk, het is ook ontzettend lekker! Helemaal als je het zo bereidt zoals in dit recept, met stukjes bacon en cheddar. Lees snel verder, want ik laat je stap voor stap zien hoe je dit bijgerecht precies klaarmaakt.
Cornbread is een traditioneel Amerikaans brood dat wordt gemaakt van maïsmeel wat weer wordt gemaakt door mais te malen en goed te drogen. Het is een veelzijdig en eenvoudig gerecht dat een zachte, kruimelige textuur heeft en een lichtzoete, nootachtige smaak. Cornbread kan zowel hartig als zoet worden bereid en is een populair bijgerecht in de zuidelijke keuken van de Verenigde Staten. In mijn recept gaan we voor de hartige variant maar weet dus dat je doormiddel van zoete bestands delen toe te voegen ook heerlijke zoete cornbread kan klaarmaken.
Je kan met dit cornbread recept dus echt je lol op en eindeloos varieren. Hieronder geef ik je een aantal verschillende mogelijke variaties die je toe kunt passen als je gewoon eens iets anders wil. En wees vooral niet bang over de hoeveelheid ingredienten je moet gebruiken. Doe dit lekker een beetje op gevoel. Als je het beslag voor het cornbread recept maar hetzelfde houd.
Dat vind ik echt tof. Je kan helemaal onderaan de pagina een review achterlaten over je bevindingen van dit recept. Ik hoor namelijk graag jouw mening. Het kan natuurlijk heel goed zijn dat jij het recept bijvoorbeeld net anders hebt gemaakt met een eigen twist. Dan hoor ik dat juist graag! Kan ik namelijk ook alleen maar van leren.
Ben je naast dit recept voor cornbread op zoek naar andere BBQ recepten? Ik heb inmiddels meer dan 160 recepten gemaakt die zowel voor de beginnende als gevorderde BBQ-er zijn dus werkelijk voor een ieder wel wat. Kijk eens boven in het menu naar de categorie BBQ recepten. Hier staan vervolgens de verschillende categorieën onder elkaar met elk een eigen archief en zoekfunctie. Veel BBQ plezier gewenst!
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Stoofvlees met bier van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Een echte klassieke stoof met bier, een gerecht dat vele van ons
Steak pie – Hartige taart van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Een steak pie, of in Nederland vaak genoemd als een
Honing-Mosterd Spareribs Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Spareribs, toch wel een van de meest lekkere barbecue gerechten die er zijn. Dit behoort daarom
Gambas met zelfgemaakte chili olie Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Meine gutte, dit wil je echt een keer proberen! Dat hele chili olie