Overheerlijke zachte cornbread met een vulling van bacon en cheddar kaas. Echt een topper als bijgerecht voor spareribs of pulled pork. Maar natuurlijk ook ergens anders bij!
Bak allereerst de spekstroken uit totdat ze helemaal doorbakken zijn. Bewaar het spekvet, dit ga je gebruiken in je beslag. Snijd vervolgens met een mes de spek helemaal fijn in kleine stukjes. Steek nu de barbecue aan en maak deze klaar in een indirecte setting op een koepeltemperatuur van 200 graden Celsius. Je smeert nu de skillet in met boter en zet deze op de barbecue om te verwarmen. We maken vervolgens het beslag klaar door eerst de maisbloem, gewone bloem, bakpoeder en het zout met elkaar door elkaar te mengen. Kluts nu de eieren en voeg hier de karnemelk aan toe en roer goed door. Meng nu de natte en droge bestandsdelen door elkaar.
Voeg nu de uitgebakken spek, het spekvet en de cheddarkaas toe en lepel met de pannenlikker het geheel nogmaals goed door elkaar.
We gieten nu het beslag voor de cornbread in de gietijzeren pan en sluiten de deksel van de barbecue. Je gaart hem nu voor zo'n 20-30 minuten totdat je met een sateprikker in het midden prikt en er geen beslag meer aan blijft zitten. Het cornbread is dan gaar.
Je kan zodra het cornbread gaar is hem van de barbecue afhalen en direct aansnijden. Geniet ervan!