Ga naar de inhoud

Gepofte aardappel BBQ recept

Bart van Heulen, TurndontBurn

Jaja, bijgerechten worden vaak onderschat maar zijn toch wel bijna net zo belangrijk als the main deal. Daarom gaan we jou er hier weer eentje laten zien die toch eigenlijk niet mag ontbreken bij de BBQ. Gigantisch simpel om te maken en ooh zo lekker. Behold, ons gepofte aardappel BBQ recept.

Gepofte aardappel van de BBQ

Hoogst waarschijnlijk heb je deze zelf al wel eens gemaakt met wat kruidenboter of creme fraiche. Wij bij Turn Don’t Burn doen het toch net even wat anders. Aardappel wordt namelijk vaak onderschat maar is werkelijk een fantastische basis voor een gerecht of bijgerecht.
 

Waar begin je bij dit gepofte aardappel BBQ recept? 

Je hebt voor dit gerecht maar een aantal ingrediënten nodig. Ik ga ze hier voor je even je onder elkaar zetten.

Aardappels

Om een perfecte gepofte aardappel te maken kan je het beste kruimige aardappels nemen. Deze zijn vele malen sneller gaar en doen het gewoon beter in dit gerecht.
 

Spekreepjes/Bacon

Spek of bacon doet het eigenlijk overal wel goed op en zo ook op deze gepofte aardappel.
 

Kaas mix

Bij deze bereiding hebben we gekozen voor een kaas mix van cheddar en edammer. Dit is in geraspte vorm vaak wel te verkrijgen in de supermarkt onder de naam Tex-Mex en wordt veelal gebruikt in de Amerikaanse keuken.

Peper en zout

Om de gepofte aardappel van de BBQ af te maken bestrooi je ze met gemalen zwarte peper en zout.

Aluminium folie

Om het geheel te bereiden heb je aluminium folie nodig. De reden dat je dit gebruikt is omdat je een soort van mini stoom oven creëert waar de warmte optimaal kan circuleren. Op deze manier wordt de aardappel perfect gaar.

Stap 1, Aardappel inpakken met aluminium folie

Voordat je de aardappels op de BBQ legt pak je ze goed in met aluminium folie zoals op onderstaande foto. 
gepofte aardappel BBQ

Stap 2, Aardappels op de BBQ leggen

Plaats de aardappels aan de rand van de hete kolen. Op die manier verbrand de inhoud niet zo snel en krijg je overheerlijke aardappels. De gaarheid van de aardappel is lastig te bepalen maar vaak duurt dit toch wel +/- 45 minuten. Je kan de aardappels altijd even inprikken met een vork zoals je ook de gaarheid checkt als je normaal gesproken aardappels kookt. 

gepofte aardappel BBQ

Stap 3, Uitpakken, bestrooien met kaas en bacon

Nadat de aardappels de juiste gaarheid hebben behaald snijdt je ze open. Hier voeg je dan de kaas mix aan toe en daarover strooi je de uitgebakken spekreepjes. Als laatste stap voeg je wat peper en zout toe naar smaak. Zout hoeft niet perse want de spekjes bevatten al behoorlijk zout van zichzelf maar het is dus wel een optie. 
gepofte aardappel BBQ

Stap 4, genieten

Na een aantal minuten begint de kaas te smelten en kun je gaan genieten! Let er wel op dat je je mond niet brand want dit is heet. 

genieten

Heb je deze gepofte aardappel van de BBQ zelf gemaakt?

Zie je hoe simpel dit was? Een kind kan werkelijk de was doen. Mocht je bovenstaande gepofte aardappel BBQ recept nou zelf hebben gemaakt laat het ons dan weten via de reactie mogelijkheid onder deze pagina of onze sociale media kanalen. We zijn namelijk erg benieuwd wat je ervan vindt.

Wil je dit soort recepten ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. We sturen regelmatig onze nieuwe recepten via de mail en op deze manier ben jij altijd op de hoogte van heerlijke recepten die je zelf op de BBQ kan bereiden!

En mocht je nou benieuwd zijn naar andere BBQ bijgerechten die niet zo veel tijd kosten om klaar te maken? Kijk dan eens naar onze pasta salade, coleslaw of mac and cheese recepten. Deze klassiekers doen het beiden ook erg goed bij de BBQ.

Ben je benieuwd naar een passend stukje vlees of vis bij dit bijgerecht? Kijk dan eens naar onze buikspek, bavette rollade, picanha, tri-tip en pulled beef of pulled pork recepten.

Als je verder vragen of opmerkingen hebt dan horen wij het natuurlijk graag en kan je ons bereiken via de reactie mogelijkheid onderaan deze pagina, de socials of het contactformulier op de contactpagina.

En denk eraan,

Turn Don’t Burn

gepofte aardappel BBQ
Afdrukken Pin
5 van 3 stemmen

Gepofte aardappel van de BBQ

Dit gepofte aardappel recept van de BBQ is net even anders als anders en zeker het proberen waard!
Gang Bijgerecht
Keuken Amerikaans, BBQ
Trefwoord aardappel bbq, bbq aardappel, bbq loaded potato, gepofte aardappel, gepofte aardappel bbq, gepofte aardappel recept, gepofte aardappel voor op de bbq, loaded potato, loaded potato bbq, loaded potato recept
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 250kcal
Kosten 10 euro

Ingrediënten

  • 4 stuks grote kruimige aardappels
  • 1 zakje tex mex kaas mix a 200 gram
  • 1 zakje spekreepjes
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper

Instructies

  • Aardappel inpakken met aluminium folie
    Voordat je de aardappels op de BBQ legt pak je ze goed in met aluminium folie zoals op onderstaande foto. 
    gepofte aardappel BBQ
  • Plaats de aardappels aan de rand van de hete kolen. Op die manier verbrand de inhoud niet zo snel en krijg je overheerlijke aardappels. De gaarheid van de aardappel is lastig te bepalen maar vaak duurt dit toch wel +/- 45 minuten. Je kan de aardappels altijd even inprikken met een vork zoals je ook de gaarheid checkt als je normaal gesproken aardappels kookt. 
    gepofte aardappel BBQ
  • Uitpakken, bestrooien met kaas en bacon
    Nadat de aardappels de juiste gaarheid hebben behaald snijdt je ze open. Hier voeg je dan de kaas mix aan toe en daarover strooi je de uitgebakken spekreepjes. Als laatste stap voeg je wat peper en zout toe naar smaak. Zout hoeft niet perse want de spekjes bevatten al behoorlijk zout van zichzelf maar het is dus wel een optie. 
    gepofte aardappel BBQ
  • Na een aantal minuten begint de kaas te smelten en kun je gaan genieten! Let er wel op dat je je mond niet brand want dit is heet. 
    gepofte aardappel BBQ

Voedingswaarden

Calories: 250kcal

6 gedachten over “Gepofte aardappel BBQ recept”

    1. 80b40c92fb05de70a896b3cd99a4802f?s=50&d=mm&r=g - Turn Don't Burn

      Goedemorgen Ronald,

      Temperatuur is niet zo heel erg belangrijk. Dit gaat een beetje op gevoel aangezien de aardappels tegen de gloeiende kolen aan liggen. Prik na 45 minuten even met een sateprikker om te kijken of de aardappels gaar zijn. Ga je er als boter doorheen, dan zit je goed!

      Groeten,

      Bart

    1. 80b40c92fb05de70a896b3cd99a4802f?s=50&d=mm&r=g - Turn Don't Burn

      Hey Giel! Bedankt dat je de moeite hebt gedaan om een review achter te laten. Ik kan me goed voorstellen dat het met jonge kaas ook gewoon erg lekker was!

      Groeten,

      Bart van Turn Don’t Burn

  1. dd764ee508d52585d65a492a01344b21?s=50&d=mm&r=g - Turn Don't Burn

    5 sterren
    Heerlijk recept en je kan er eindeloos qua topping mee varieren! wij hebben er nog knoflook en Jalapeno aan toegevoegd. Ook heel smaakvol is pulled pork ipv de spekjes 😉

    1. 80b40c92fb05de70a896b3cd99a4802f?s=50&d=mm&r=g - Turn Don't Burn

      Bedankt voor je review Laura, super tof dat je mijn recept hebt gemaakt en er ook je eigen draai aan hebt gegeven. Daar gaat het wat mij betreft ook echt wel om. Lekker nieuwe dingen proberen! Met pulled pork heb ik ook al wel eens gedaan inderdaad, dat is echt mega! Die met knoflook en jalapeno’s had ik nog niet eerder gezien maar ga ik zeker eens proberen!

      Met smakelijke groet,

      Bart van Turn Don’t Burn

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept