Aardappel inpakken met aluminium folieVoordat je de aardappels op de BBQ legt pak je ze goed in met aluminium folie zoals op onderstaande foto.
Plaats de aardappels aan de rand van de hete kolen. Op die manier verbrand de inhoud niet zo snel en krijg je overheerlijke aardappels. De gaarheid van de aardappel is lastig te bepalen maar vaak duurt dit toch wel +/- 45 minuten. Je kan de aardappels altijd even inprikken met een vork zoals je ook de gaarheid checkt als je normaal gesproken aardappels kookt.
Uitpakken, bestrooien met kaas en baconNadat de aardappels de juiste gaarheid hebben behaald snijdt je ze open. Hier voeg je dan de kaas mix aan toe en daarover strooi je de uitgebakken spekreepjes. Als laatste stap voeg je wat peper en zout toe naar smaak. Zout hoeft niet perse want de spekjes bevatten al behoorlijk zout van zichzelf maar het is dus wel een optie.
Na een aantal minuten begint de kaas te smelten en kun je gaan genieten! Let er wel op dat je je mond niet brand want dit is heet.