Ben jij opzoek naar een heerlijk Amerikaanse coleslaw recept? Als bijgerecht of gewoon op zichzelf staand? Dan ben je hier aan het juiste adres! We gaan je laten zien hoe je in een mum van tijd dit heerlijke en gezonde bijgerecht kan maken.
Wat is coleslaw precies?
Coleslaw ofwel kool salade is volgens onze vrienden bij Wikipedia afkomstig uit Duitsland en Polen waar dit gerecht al heel lang geleden gemaakt werd. Het gerecht is pas echt populair geworden toen het de oceaan overstak naar de US waar het begon als een kool salade zonder mayonaise, dit bestond namelijk destijds nog niet. Pas aan het eind van de 18e eeuw toen mayonaise werd ontdekt werd de coleslaw bereid zoals we hem nu kennen en waar je het nu zo’n beetje bij elk fastfood restaurant kunt krijgen als bijgerecht. Het mooie van coleslaw is dat je het ook heel goed kan eten als topping van een bepaald gerecht. Zo kan je dit bijvoorbeeld perfect toevoegen aan je broodje hamburger of pulled pork. Dat maakt dit coleslaw recept erg divers en veelzijdig!
Waar begin je bij dit Amerikaanse coleslaw recept?
Om te beginnen is het belangrijk te bepalen met hoeveel personen jij het gerecht wil eten. Wij gaan er tijdens onze bereiding van uit om het als bijgerecht te maken voor 4 personen. Wil je dit dus op zichzelf eten dan dien je alles x 2 te doen.
Ingredienten:
400 gram spitskool
150 gram julienne gesneden wortel
1 kleine rode ui
1 eetlepel mayonaise
3 eetlepels halfvolle yoghurt
1 theelepel mosterd
sap van een kwart citroen
peper en zout na smaak
Stap 1, Spitskool in een kom of slaschaal doen
Stap 2, Wortel toevoegen
Stap 3, Uitje snipperen en toevoegen
Stap 4, dressing toevoegen
Voeg de mayonaise, yoghurt, mosterd, citroensap en peper en zout toe en meng het geheel door elkaar.
Stap 5, genieten
Nadat je het geheel door elkaar hebt gemengd komt het er zoals onderstaande foto uit te zien. Een mooi weetje is dat door het toevoegen van de citroensap je dit gerecht ook gerust nog een dag of 2 kan bewaren in de koelkast. Door de zuurgraad bederft het eten namelijk veel minder snel.
Hoe was ons coleslaw recept?
Bedankt dat je wederom de tijd hebt genomen om ons recept te lezen. We hopen dat je na het maken van dit Amerikaanse coleslaw recept net zo hebt genoten als ons! Mocht dit nou het geval zijn, laat het ons dan weten via de verschillende socials of onze website!
Wil je dit soort recepten ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. We sturen regelmatig onze nieuwe recepten via de mail en op deze manier ben jij altijd op de hoogte van heerlijke recepten die je zelf op de BBQ kan bereiden!
Wij hebben dit gerecht gemaakt als bijgerecht met onze The Hulk Pulled Pork en Mac and Cheese en voegde het toe aan het broodje bovenop de pulled pork. Een wereldse combinatie kan ik wel zeggen!
Ben je nou op zoek naar andere gerechten voor bij de BBQ? Kijk dan eens naar onze gepofte aardappel of pasta salade. Beiden echt super makkelijk om te maken en gaan eigenlijk overal wel bij.
Als je verder vragen of opmerkingen hebt dan horen we het natuurlijk graag en kan je ons bereiken via het reactie formulier onderaan deze pagina. We staan je via deze weg graag te woord.
En denk eraan,
Turn Don’t Burn
Amerikaanse coleslaw recept
Ingrediënten
Instructies
- Spitskool in een kom of slaschaal doen
- Wortel julienne snijden in dunne reepjes of blokjes.
- Snipper het rode uitje fijn en voeg het toe.
- Voeg de mayonaise, yoghurt, mosterd, citroensap en peper en zout toe en meng het geheel door elkaar.
- Nadat je het geheel door elkaar hebt gemengd komt het er zoals onderstaande foto uit te zien. Een mooi weetje is dat door het toevoegen van de citroensap je dit gerecht ook gerust nog een dag of 2 kan bewaren in de koelkast. Door de zuurgraad bederft het eten namelijk veel minder snel.