Ga naar de inhoud

Pasta salade voor bij de BBQ

Bart van Heulen, TurndontBurn

Ben je op zoek naar een recept voor een heerlijke pasta salade voor bij de BBQ? Kijk dan niet verder! We gaan je hier in een paar minuten vertellen hoe jij letterlijk in een handomdraai deze verse pasta salade in elkaar zet! Erg makkelijk te maken dus, en oh zo lekker. 

Waarom een pasta salade bij de BBQ? 

Natuurlijk is het lekker om grote stukken vlees en vis te eten tijdens de BBQ. Maar je wil natuurlijk ook wel wat variatie in je smaken en het gebruik van wat verse groenten in een salade is daarom nooit verkeerd. Het mooie van een pasta salade is dat je eindeloos kunt varieren. Mocht er dus iets tussen zitten waar je niet zo van houdt? Geen probleem, vervang het met iets dat je wel lekker vindt en het gaat vaak gewoon hand in hand. 

Waar begin je bij deze pasta salade voor bij de BBQ?

Je begint met het kopen van een aantal boodschappen. Deze zal ik hier even voor je onder elkaar zetten. 

  • 500 gram pasta penne
  • 1 bakje cherry tomaten
  • 5 eetlepels gesneden olijven
  • 1 bakje galbani mini mozzarella
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels Pink Devil BBQ Rub
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper

Stap 1, Kook de pasta volgens de bereidingswijze

Als eerste stap kook je de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. In de tussentijd snijd je de cherry tomaatjes in 4en en halveer je de mini mozzarella balletjes. De olijven hebben we hier al gesneden gekocht maar mocht je hele olijven hebben snijd deze dan in dunne plakjes zoals op de foto onderstaand. 
bbq salade

Stap 2, voeg het geheel bij elkaar

Nadat je alles hebt gesneden is het tijd om dit samen met de pasta bij elkaar te voegen. Spoel de gekookte pasta wel even goed af met koud water voordat je het bij de andere koude ingredienten voegt. Anders gaat dit namelijk ten koste van de smaakbeleving en wordt het een kleffe boel. 
bbq salade

Stap 3, BBQ rub samenvoegen met olijfolie

Nadat je het geheel door elkaar hebt gehusseld is het tijd om de dressing te maken. Voeg de olijfolie toe aan de BBQ rub en meng dit door elkaar. Giet het vervolgens door de salade en meng het geheel met elkaar. Voeg daarna zout en peper toe naar smaak. 
salade bij de BBQ

Stap 4, et voilà! Klaar is Kees.  

Dit was een makkie toch? Je maakt dus werkelijk in een handomdraai een heerlijke frisse bbq salade klaar zonder te veel inspanning. Gevalletje perfect bijgerecht dus. 

fris en klaar

Heb je deze pasta salade gemaakt?

Mocht je bovenstaande BBQ pasta salade nu zelf hebben gemaakt en vond je het wat? Laat het ons dan weten en laat een review achter onderin deze post. We zijn namelijk erg benieuwd wat jullie ervan vinden!

Wil je dit soort recepten ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. We sturen regelmatig onze nieuwe recepten via de mail en op deze manier ben jij altijd op de hoogte van heerlijke recepten die je zelf op de BBQ kan bereiden!

Ben je door dit recept benieuwd naar meer leuke bijgerecht recepten? Kijk dan eens naar een van onze andere bijgerechten. Er staat van alles tussen! Bijvoorbeeld de bekende gepofte aardappel maar dan net even anders of mac and cheese en Amerikaanse coleslaw. De echte Amerikaanse BBQ klassiekers.

Wij hebben deze pasta salade gegeten bij de bavette rollade deze was mega lekker! Probeer hem zelf maar eens uit. Hij past ook erg goed bij de buikspek, shortribs, picanha, bife de tira, pulled beef of tri-tip.

Mocht je verder vragen of tips hebben laat het ons gerust weten! Wij zijn overal voor in.

Eetsmakelijk!

Turn Don’t Burn

BBQ pasta salade

Deze heerlijke Italiaans geïnspireerde BBQ salade is erg lekker voor bij je stuk vlees of vis maar kan ook goed op zichzelf!
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Salade
Keuken BBQ, Italiaans
Trefwoord bbq pasta salade, bbq salade, pasta salade bbq, salade bbq, salade voor bij de BBQ
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 300kcal
Kosten 10 euro

Ingrediënten

  • 500 gram pasta penne
  • 1 bakje cherry tomaten
  • 5 eetlepels gesneden olijven
  • 1 bakje galbani mini mozarella
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels pink devil bbq rub
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper

Instructies

  • Kook de pasta volgens de bereidingswijze
    Als eerste stap kook je de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. In de tussentijd snijd je de cherry tomaatjes in 4en en halveer je de mini mozzarella balletjes. De olijven hebben we hier al gesneden gekocht maar mocht je hele olijven hebben snijd deze dan in dunne plakjes zoals op de foto onderstaand. 
    bbq salade
  • voeg het geheel bij elkaar
    Nadat je alles hebt gesneden is het tijd om dit samen met de pasta bij elkaar te voegen. Spoel de gekookte pasta wel even goed af met koud water voordat je het bij de andere koude ingrediënten voegt. Anders gaat dit namelijk ten koste van de smaakbeleving en wordt het een kleffe boel. 
    bbq salade
  • BBQ rub samenvoegen met olijfolie
    Nadat je het geheel door elkaar hebt gehusseld is het tijd om de dressing te maken. Voeg de olijfolie toe aan de BBQ rub en meng dit door elkaar. Giet het vervolgens door de salade en meng het geheel met elkaar. Voeg daarna zout en peper toe naar smaak. 
    salade bij de BBQ
  • et voilà! Klaar is Kees.  
    Dit was een makkie toch? Je maakt dus werkelijk in een handomdraai een heerlijke frisse BBQ salade klaar zonder te veel inspanning. Gevalletje perfect bijgerecht dus. 
    fris en klaar

Voedingswaarden

Calories: 300kcal

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept