Ga naar de inhoud

Gegrilde champignons met mediterrane kruiden

Bart van Heulen achter de BBQ

Ik was lekker bezig om mijn bijgerechten categorie uit te breiden en dacht dat het ook wel eens tijd was om iets met champignons te doen. Je kan hier namelijk op de juiste manier echt heerlijke smaakbommetjes van maken. Dat gaan we in mijn recept dus ook gewoon doen. Kastanje champignons met invloeden en kruiden van het middellandse zee gebied. Heerlijke kruidige en volle smaken. Lees lekker verder waar ik je meer ga laten zien over hoe je dit precies maakt en wat precies zo mediterraans is aan champignons van de BBQ.

Waarom champignons perfect zijn van de BBQ

Champignons zijn een fantastische keuze voor op de barbecue, en dat is geen toeval. De rijke hartige smaak ook wel bekend als umami, maakt ze bijzonder geschikt om te grillen. Wanneer champignons op de barbecue worden gelegd, krijgen ze daarnaast een heerlijke rokerige smaak. Dit zorgt ervoor dat ze zowel op zichzelf als in combinatie met andere ingrediënten echt heel erg lekker worden.

Champignons nemen daarnaast door hun structuur marinades en kruiden ook bijzonder goed op. Door ze minimaal voor een periode van een uur te marineren merk je al dat de marinade tot diep in de champignons is getrokken. Dit gaat vervolgens de algehele smaakbeleving weer ten goede. 

Gegrilde champignons met mediterrane kruiden

Heerlijke gegrilde champignons met mediterrane invloeden en kruiden. Erg lekker als bijgerecht bij kip of vis.
Gang Bijgerecht
Keuken Mediterrane
Trefwoord bbq champignons, champignons bbq, champignons op bbq, champignons op de bbq, knoflook champignons bbq
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 150kcal
Kosten 15 euro

Uitrusting

Ingrediënten

  • 250 gram kastanje champignons
  • 4 eetlepels balsamico azijn
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 theelepel chilies gemalen
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • We gaan allereerst de champignons af kwasten/borstelen zoals op de verpakking staat. Zodra dit gebeurd is snijd je een klein stukje van de steeltjes af. Hierna gaan we de marinade maken en voegen we alle ingrediënten hiervoor bij elkaar en mengen we dit goed door.
    Champignons afkwasten en marinade maken
  • Doe de champignons vervolgens in een beslagkom of bakje en voeg de marinade toe. Roer de boel goed door elkaar en zet de champignons vervolgens voor 1 uur weg in de koelkast om te marineren.
    champignons marineren
  • Steek hierna de barbecue aan en ga voor een koepel temperatuur van 200 graden Celsius. Voeg als de barbecue deze temperatuur heeft bereikt de champignons toe aan de gietijzeren skillet en bak ze rondom voor circa 20 minuten of totdat jij denk dat ze gaar zijn.
    In de barbecue zetten
  • Serveer de champignons vervolgens en bestrooi ze met een beetje vers gesneden peterselie, peper en zout.
    Geniet ervan!
    champignons van de BBQ

Voedingswaarden

Calories: 150kcal

Laat het me weten als je deze champignons op de BBQ hebt gemaakt!

Dat vind ik echt tof. Je kan helemaal onderaan de pagina een review achterlaten over je bevindingen van dit recept. Ik hoor namelijk graag jouw mening. Het kan natuurlijk heel goed zijn dat jij het recept bijvoorbeeld net anders hebt gemaakt met een eigen twist. Dan hoor ik dat juist graag! Kan ik namelijk ook alleen maar van leren.

Ben je naast dit champignons recept op zoek naar andere BBQ recepten? Ik heb inmiddels meer dan 160 recepten gemaakt die zowel voor de beginnende als gevorderde BBQ-er zijn dus werkelijk voor een ieder wel wat. Kijk eens boven in het menu naar de categorie BBQ recepten. Hier staan vervolgens de verschillende categorieën onder elkaar met elk een eigen archief en zoekfunctie. Veel BBQ plezier gewenst!

Turn Don’t Burn is het platform om BBQ te leren

Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?

Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.

Eet smakelijk!

Turn Don’t Burn

Andere BBQ recepten & info

bavette rollade BBQ

Bavette rollade BBQ recept

Bavette rollade BBQ recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Hier gaan we dan, de Bavette rollade. Dit recept zie ik de laatste tijd

saucijzenbroodjes klaar

Saucijzenbroodjes van de BBQ

Saucijzenbroodjes van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Ik had een tijdje geleden zo verschrikkelijk zin in een saucijzenbroodje en besloot deze

Jalapeno cheddar bladerdeeg hapjes met kaasdipsaus

Jalapeño-cheddar worst bladerdeeg hapjes

Jalapeño-cheddar worst bladerdeeg hapjes Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Vroeger, toen ik een stukje jonger was deelde ik altijd kleine knakworstjes in bladerdeeg

chili olie maken

Zelfgemaakte chili olie

Zelfgemaakte chili olie Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Ik realiseerde me ineens dat ik nog geen recept had gedeeld voor zelfgemaakte chili olie.

Laat hier je review achter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept