Wat is de beste houtskool voor jouw BBQ?
Home Wat is de beste houtskool voor jouw BBQ? Door Bart van Heulen Inhoudsopgave Dat is echt een van de meest gestelde vragen op het
Ik ben de laatste tijd volop bezig met verschillende kruidenmixen. Omdat ik de smaak nu eenmaal te pakken had, dacht ik dat het een goed moment was om ook eens iets met Mediterrane kruiden te doen. In dit recept deel ik niet alleen een mijn recept om zelf een mediterrane kruiden mix te maken, maar vertel ik ook wat meer over wat het hele mediterrane gedeelte precies inhoud en waar deze kruidenmix nu eigenlijk vandaan komt. Lees dus vooral verder en maak het recept zelf.
Mediterrane kruiden zijn een belangrijk onderdeel in keukens van landen rond de Middellandse Zee zoals Italië, Griekenland, Spanje en Frankrijk. Deze kruiden staan vooral bekend om hun aromatische smaken en spelen wereldwijd een grote rol als we kijken naar het kruidenlandschap. Oregano met zijn sterke, kruidige aroma, is een onmisbare smaakmaker in Italiaanse en Griekse gerechten zoals pizza en pasta. Tijm bijvoorbeeld biedt een subtiele, aardse smaak die perfect samengaat met vlees en vis. Rozemarijn met zijn sterke, houtachtige aroma, wordt vaak gebruikt bij gegrild vlees, aardappelen en brood. Basilicum een hoofdingrediënt in pesto, voegt een frisse en kruidige smaak toe aan tomatensauzen, salades en gerechten met kaas. Al met al best wel wat verschillende mogelijkheden en er zijn er nog veel meer! Want kruiden groeien nu eenmaal heel goed rondom het middellandse zee gebied. De temperaturen, luchtvochtigheid en andere onderdelen van het klimaat zijn hier gewoon heel zacht. Perfect voor de groei van kruiden.
Naar mijn mening is het de combinatie van hoogwaardige gedroogde kruiden zoals oregano, tijm en rozemarijn aangevuld met bekende smaken zoals knoflook, zout en peper. Het mooie aan deze mix is dat je zelf ook gemakkelijk het zout weg kan laten mocht je dit zou willen. Weet dat we het zout al vrij laag hebben in al onze kruiden mixen. Ik zeg namelijk altijd maar zo, liever wat na zouten en peperen dan dat je gerecht echt verpest is door teveel zout. Maar ik zou vooral zeggen probeer lekker zelf en pas aan waar je wil, dat is tenslotte het mooie van je eigen kruiden mix samenstellen. Je hebt zelf de regie om dingen toe te voegen of weg te laten.
Als ik kruiden koop om mijn eigen BBQ rubs en kruidemixen mee te mengen dan koop ik deze eigenlijk altijd bij Van Beekum Specerijen. Deze partij heeft naast echte kwalitatieve kruiden ook serieus goede prijzen voor hun producten. Je kan hier dus met een gerust hart je kruiden inkopen.
Dan in ieder geval erg bedankt voor het lezen en maken van mijn recept. We hopen dat je er wat aan hebt gehad! Mocht dat nou zo zijn, laat het ons dan weten via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina. Dat waarderen we heel erg!
Ben je op zoek naar recepten waar je deze zelfgemaakte mediterrane kruiden toe kunt passen? Zoek dan eens in de zoekbalk boven in de website. Daar vind je een variatie aan recepten om deze bij te kunnen gebruiken.
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten via de reactie mogelijkheid onderin de pagina. Ik sta je via deze weg graag te woord!
En niet vergeten,
Turn Don’t Burn
Home Wat is de beste houtskool voor jouw BBQ? Door Bart van Heulen Inhoudsopgave Dat is echt een van de meest gestelde vragen op het
Cajun kruiden Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Ik ben de laatste tijd lekker bezig met verschillende kruidenmixen. Omdat ik de smaak nu eenmaal
Warm gerookte zalm met sinaasappel glaze Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Warm gerookte zalm, een veel gegeten stukje vis tijdens de feestdagen. We
Mexicaans gevulde paprika’s van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Een bijgerecht, of hoofdgerecht. Ik wist het namelijk niet helemaal nadat ik