Tri-Tip/Maminha BBQ recept
Reverse seared Tri-Tip BBQ recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Nieuwe week, nieuw stuk vlees! Deze keer gaan we aan de haal met
Burgers, ik houd er wel van op zijn tijd. Maar om nu altijd maar een dikke runder burger te eten, ik wilde wel eens wat anders. Zo werd ik een aantal weken geleden geïnspireerd door een collega BBQ fanatiekeling die een mooie kipburger maakte, en ik dacht, daar moet ik ook wat mee! Nu is het zo dat bij kip ook heel goed mediterraanse smaken passen, en dat moest hem dus worden. Zo is deze mediterrane kipburger geboren. Lees lekker verder als je benieuwd bent wat er nou precies mediterrane is aan deze kipburger en hoe je deze zelf kan maken op je eigen barbecue.
We gebruiken verschillende mediterrane kruiden waaronder oregano, tijm, rozemarijn, knoflook en wat peper en zout om onze zelfgemaakte kipburgers op smaak te brengen. Het is alvorens de bereiding wel zaak dat we de ruwe kruiden zoals oregano, tijm en rozemarijn even goed door de vijzel heen halen zodat dit mooi verpoederd. Dan laten de kruiden zich namelijk optimaal mengen met het kipgehakt. Ben je trouwens op zoek naar kipgehakt van echte kwaliteit? Dan mag ik je dit scharrel kipgehakt van The Butchery aanraden, perfecte kwaliteit die ik zelf graag mag gebruiken in mijn recepten maar ook in het dagelijks leven.
We bereiden deze kipburgers op de kamado barbecue met een gietijzeren plancha. Je krijgt met gietijzer namelijk wat mij betreft het ultieme resultaat als het gaat om de maillard reactie en dat zorgt dan vervolgens weer voor de beste smaakbeleving. We grillen hier zowel de burgers als de broodjes en bacon kort op, ook echt heel veelzijdig dus zo’n plancha.
Laat het ons dan weten via de review mogelijkheid onderaan deze pagina. Dit vinden we echt tof! Mocht je verder je creatie delen op platforms als Instagram of Facebook? Breng ons dan op de hoogte, dan delen we je post.
Wil je naast dit kipburger recept andere lekkere burger recepten zien en klaar maken? Kijk dan eens boven in het hoofdmenu onder de categorie BBQ recepten. Hier staan inmiddels echt een hoop verschillende recepten van voor tot nagerechten en van snacks tot bijgerechten. Er zit vast wel iets voor je tussen.
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten recepten en blogs rondom het leren van barbecueën. We maken deze recepten en informatieve artikelen daarnaast voor de beginnende en de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Thanks!
Bart van Turn Don’t Burn
Reverse seared Tri-Tip BBQ recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Nieuwe week, nieuw stuk vlees! Deze keer gaan we aan de haal met
Hot & Fast Spareribs van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Razend snel en zo lekker! In tegenstelling tot de low &
Mediterrane kip gehaktballetjes van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Echt weer een topsnack van de barbecue als je het mij vraagt.
Loetje style biefstuk van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Biefstuk klaargemaakt op je eigen barbecue. Ik denk dat dit wel het