Groene asperges van de BBQ
Groene asperges van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Groene asperges op de BBQ, een van de meest gezochte bijgerechten op het
Echt weer een topsnack van de barbecue als je het mij vraagt. Ik dacht ik heb nu al zo’n lange tijd geen snack recepten gemaakt dat het er wel weer eens tijd voor was. ik had overigens ook nog geen recept met kipgehakt dus dacht dan is het een mooi moment om dit te introduceren en aanvullend ben ik zelf een groot fan van de mediterrane keuken. Mooi hoe je met relatief weinig ingredienten hele mooie smaken naar boven kunt toveren. Althans dat is wat ik er zo mooi aan vind. Ben je nu benieuwd naar dit recept voor deze mediterrane kipgehaktballetjes met een koude tomaten dipsaus? Lees dan lekker verder!
De basis van deze gehaktballetjes bestaat uit kwalitatief kip gehakt, dat we op smaak brengen met een combinatie van mediterrane kruiden zoals oregano, tijm en rozemarijn. Deze kruiden zorgen voor een heerlijke volle smaak die perfect samengaat met de koude tomatendipsaus die we maken die naast een aantal van deze kruiden ook limoen bevat wat heerlijk fris is. We vormen de kipgehakt balletjes daarnaast met een bolletje verse mozzarella in het midden. Echt een explosie van smaken op het moment dat je dipt en een hap neemt. We maken de kruidenmix overigens compleet zelf in dit recept met kruiden van Van Beekum Specerijen. Kwalitatief en voor de juiste prijs.
We bereiden dit gerecht indirect op de barbecue wat betekend dat de gehaktballetjes geen enkel moment in direct contact komen met de hitte van de kolen. We doen dit in een kamado barbecue doormiddel van een platesetter en bij een kogel barbecue zorg je dat je de helft van de barbecue voorziet met houtskool zodat je de gehaktballetjes op de andere helft kan leggen. Wanneer je vervolgens de deksel sluit creëer je een soort oven effect wat de balletjes rondom doet garen. Zo heb je ook veel meer controle en rust dan een bereiding op direct vuur.
Je volgt eigenlijk simpelweg het onderstaande recept! Hierin leggen we stap voor stap uit wat je moet doen.
En is het recept je bevallen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! We maken namelijk regelmatig nieuwe recepten en deze sturen we onze volgens dan ook netjes op de mail. Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuw lekkers dat je klaar kan maken op je eigen BBQ!
Ben je naast dit mediterraanse barbecue recept ook geïnteresseerd in andere recepten voor op de BBQ? Wij hebben inmiddels meer dan 150 recepten gemaakt van kleine BBQ snacks tot echte grote BBQ klassiekers. Dus werkelijk voor een ieder wel wat! Kijk eens boven in het menu onder de categorie BBQ recepten. Hier staan vervolgens de verschillende categorieën onder elkaar met elk een eigen archief en zoekfunctie. Veel BBQ plezier gewenst!
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Groene asperges van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Groene asperges op de BBQ, een van de meest gezochte bijgerechten op het
Smash burgers met rode uien chutney Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Poahhhh, dit is er weer een voor in de boeken hoor! Smash
Varkenswangen stoofvlees van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Varkenswangen stoofvlees van de BBQ, een gerecht waarbij de rijke smaak van iberico
Flank steak met romesco saus Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Weer eentje voor in de boeken, de recepten boeken van Turn Don’t Burn.