Sticky toffee pudding van de BBQ
Sticky toffee pudding van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Wil je een echte smaakexplosie ervaren na een geslaagde BBQ avond? Dan
Ik ben de laatste tijd volop bezig met verschillende zelfgemaakte BBQ rubs. Omdat ik de smaak nu eenmaal te pakken had, dacht ik dat het een goed moment was om ook eens iets met Mediterrane kruiden te doen. In dit recept deel ik niet alleen alle info om zelf een mediterrane BBQ rub te maken, ik vertel je ook wat het verschil is tussen mijn rub recept(deze) en mijn recept voor mediterrane kruiden. Dus lees vooral verder en laat je informeren hoe je zelf deze knaller van een BBQ rub in elkaar kunt zetten.
2 verschillende recepten met mediterrane kruiden, lekker overzichterlijk dacht ik zelf al. Daarom hierbij eerst wat uitleg. Het verschil is dat je in gevallen waarbij je een hoge temperatuur gebruikt ten alle tijden beter een kruidenmix kunt gebruiken zonder suiker. Suiker wordt namelijk, als dit aanbrand bitter. En bitter is nou niet echt een smaak waar wij op zitten te wachten. Dus, ga je low & slow barbecuen, dan is dit recept top! Ga je voor hogere temperaturen boven de 150 graden Celsius in de barbecue. Dan kan je beter gaan voor mijn mediterrane kruiden recept. Dit recept is namelijk zonder suiker.
Naar mijn mening is het de combinatie van hoogwaardige gedroogde kruiden zoals oregano, tijm en rozemarijn aangevuld met bekende smaken zoals paprika, knoflook, zout en peper, chili en licht bruine basterdsuiker. Het mooie aan deze mix is dat je zelf ook gemakkelijk het zout weg kan laten mocht je dit zou willen. Weet dat we het zout al vrij laag hebben in al onze kruiden mixen. Ik zeg namelijk altijd maar zo, liever wat na zouten en peperen dan dat je gerecht echt verpest is door teveel zout. Maar ik zou vooral zeggen probeer lekker zelf en pas aan waar je wil, dat is tenslotte het mooie van je eigen kruiden mix samenstellen. Je hebt zelf de regie om dingen toe te voegen of weg te laten.
Als ik kruiden koop om mijn eigen BBQ rubs en kruidemixen mee te mengen dan koop ik deze eigenlijk altijd bij Van Beekum Specerijen. Deze partij heeft naast echte kwalitatieve kruiden ook serieus goede prijzen voor hun producten. Je kan hier dus met een gerust hart je kruiden inkopen.
Dan in ieder geval erg bedankt voor het lezen en maken van mijn recept. We hopen dat je er wat aan hebt gehad! Mocht dat nou zo zijn, laat het ons dan weten via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina. Dat waarderen we heel erg!
Ben je op zoek naar recepten waar je deze zelfgemaakte mediterranean rub toe kunt passen? Zoek dan eens in de zoekbalk boven in de website. Daar vind je een variatie aan recepten om deze bij te kunnen gebruiken.
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten via de reactie mogelijkheid onderin de pagina. Ik sta je via deze weg graag te woord!
En niet vergeten,
Turn Don’t Burn
Sticky toffee pudding van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Wil je een echte smaakexplosie ervaren na een geslaagde BBQ avond? Dan
Warm gerookte zalm met sinaasappel glaze Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Warm gerookte zalm, een veel gegeten stukje vis tijdens de feestdagen. We
Mexicaans gevulde paprika’s van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Een bijgerecht, of hoofdgerecht. Ik wist het namelijk niet helemaal nadat ik
Mediterrane kip gehaktballetjes van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Echt weer een topsnack van de barbecue als je het mij vraagt.