Ga terug
+ servings

Gegrilde champignons met mediterrane kruiden

Heerlijke gegrilde champignons met mediterrane invloeden en kruiden. Erg lekker als bijgerecht bij kip of vis.
Gang Bijgerecht
Keuken Mediterrane
Trefwoord bbq champignons, champignons bbq, champignons op bbq, champignons op de bbq, knoflook champignons bbq
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Servings 4 personen
Calorieën 150kcal
Kosten 15 euro

Uitrusting

Ingrediënten

  • 250 gram kastanje champignons
  • 4 eetlepels balsamico azijn
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 theelepel chilies gemalen
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • We gaan allereerst de champignons af kwasten/borstelen zoals op de verpakking staat. Zodra dit gebeurd is snijd je een klein stukje van de steeltjes af. Hierna gaan we de marinade maken en voegen we alle ingrediënten hiervoor bij elkaar en mengen we dit goed door.
    Champignons afkwasten en marinade maken
  • Doe de champignons vervolgens in een beslagkom of bakje en voeg de marinade toe. Roer de boel goed door elkaar en zet de champignons vervolgens voor 1 uur weg in de koelkast om te marineren.
    champignons marineren
  • Steek hierna de barbecue aan en ga voor een koepel temperatuur van 200 graden Celsius. Voeg als de barbecue deze temperatuur heeft bereikt de champignons toe aan de gietijzeren skillet en bak ze rondom voor circa 20 minuten of totdat jij denk dat ze gaar zijn.
    In de barbecue zetten
  • Serveer de champignons vervolgens en bestrooi ze met een beetje vers gesneden peterselie, peper en zout.
    Geniet ervan!
    champignons van de BBQ

Voedingswaarden

Calories: 150kcal