Ga naar de inhoud

Shoarma Pizza rol van de BBQ

Bart van Heulen achter de BBQ

Pizza en shoarma, het beste van beide werelden wat mij betreft. Zo’n broodje shoarma met een goede dot knoflooksaus ernaast. Of die heerlijke klassieke Italiaanse pizza. Je kan mij er wel voor wakker maken. En omdat ik zo’n fan ben van die beide gerechten dacht ik, wat nou als deze 2 combineer in 1 gerecht en dit beiden gewoon lekker klaar maak op mijn barbecue? En de rest was geschiede. De shoarma pizzarol was geboren. Houdt jij nu ook van shoarma en van pizza? Lees dan snel verder en probeer deze zelf!

Wat is een pizza rol? 

Om je even kort in te lichten voor dit recept hebben we een pizzadeeg gemaakt welke we hebben laten reizen. Vervolgens hebben we shoarma klaargemaakt volgens ons shoarma aan het spit recept op de BBQ. We hebben vervolgens het deeg wat uitgerold en deze gevuld met shoarma en rode ui. Waarna we hem mooi op hebben gerold. Dit geheel hebben we vervolgens indirect in de BBQ op de pizzasteen klaargemaakt. En we serveren het lekker met knoflooksaus! Toch wel een mooie variatie he? Als je het mij vraagt. Je kan overigens ook gewoon shoarma uit de supermarkt bakken in de skillet en dit recept volgen als je geen tijd hebt om dit helemaal zelf aan het spit klaar te maken. Het is natuurlijk wel veel lekkerder dus als je de tijd hebt zeker doen!

Indirecte bereiding op de pizza steen

We bereiden deze shoarma pizza rol in een indirecte opstelling en gebruiken daarbij deze pizzasteen. We zorgen dus dat de pizza geen enkel moment van de bereiding in direct contact komt met de vuurbron. We doen dit in een kamado barbecue doormiddel van een platesetter en bij een kogel barbecue zorg je dat je de helft van de barbecue voorziet met houtskool zodat je de pizzasteen en pizzarol op de andere helft kan leggen. Wanneer je vervolgens de deksel sluit creëer je een soort oven effect wat de broodjes rondom doet garen. Het is dus belangrijk om de pizzasteen ook op het koude gedeelte te leggen in je kogel BBQ.

Simpel pizzadeeg

We hebben in dit recept een heel simpel pizzadeeg gemaakt met de mix voor pizza en foccacia van La Tua Farina welke te koop is bij de reguliere supermarkt. Dit deeg kan zonder rijzen worden klaargemaakt en dat kwam op dit moment wel uit omdat we snel wat wilde klaarmaken. Het beste is natuurlijk om te gaan voor een pizzadeeg met lange rijs in de koeling waarbij je weinig gist gebruikt. Zo krijg je de ultieme smaaksensatie en luchtigheid.

Dus, hoe maak je deze shoarma pizza rol van de BBQ?

Je volgt eigenlijk simpelweg het onderstaande recept! Hierin leggen we stap voor stap uit wat je moet doen.

Shoarma pizza rol van de BBQ

Een zelfgemaakt met shoarma gevulde pizza-rol gemaakt op je eigen barbecue! Het beste van beide werelden nu gecombineerd in 1. Probeer hem zelf!
Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ, Italiaans, Turks
Trefwoord pizza bbq, pizzarol, shoarma pizza, shoarma pizza bbq
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 3 personen
calorieën 600kcal
Kosten 15 euro

Uitrusting

  • 1 BBQ met deksel
  • 1 lading houtskool
  • 1 pizzasteen
  • 1 deegmixer(optioneel)
  • 1 deegroller

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 250 gram La Tua Farina mix voor pizza & foccacia
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 snuf zout
  • 200 ml water

Voor de vulling

  • 500 gram Shoarma(gebakken)
  • 1 rode Ui

Andere ingrediënten

  • 1 fles knoflooksaus
  • 1 flesje sriracha
  • 1 handje bloem

Instructies

  • Allereerst bak je de shoarma af in een pan volgens de normale manier. Vervolgens bereid je het pizzadeeg door 250 gram La Tua Farina mix voor pizza & foccacia samen te voegen met 200ml water, 1 eetlepel olijfolie en een snuf zout. Laat dit vervolgens goed draaien in je keukenmachine of kneed met de hand totdat het een stevige bol is. Dit pizzadeeg hoef je niet te laten rijzen dus is perfect voor deze snelle bereiding.
    pizzadeeg mixen volgens de beschrijving
  • Maak er vervolgens 2 of 3 bollen van en rol deze stuk voor stuk uit zodat je dit straks mooi kan vullen met de shoarma. Probeer deze zo plat mogelijk te maken. Het helpt is deze fase vaak om wat bloem onder het deeg te leggen zodat deze niet aan je plank of keukenblad blijft plakken. Zo kan je makkelijker rollen.
    Rol het pizza deeg vervolgens uit
  • Vul vervolgens het pizzadeeg met shoarma en rode ui en begin dit dicht te rollen. Begin hier bij het breedste stuk en vouw de buitenkanten naar binnen zodat het een gesloten rol wordt.
    Vul het gerolde pizzadeeg met shoarma en rode ui
  • Nadat je hebt gerold krijg je ongeveer een pizza rol als op onderstaande foto. Nu is het ook tijd om deze op de BBQ te leggen. Stook je barbecue op naar een koepeltemperatuur van 220-250 graden en maak deze gereed voor een indirecte bereiding inclusief pizza steen. In een kamado voeg je hier dus de plate setters toe. In een kogel BBQ plaats je de pizzasteen met pizza rol zover mogelijk van de vuurbron af. Op deze manier creëer je dus bij beide barbecues een soort oven effect wat de pizza rondom doet garen. Laat de pizza rol nu garen totdat deze na zo'n 20 minuten goudbruin is aan de buitenkant.
    Leg de pizza op de pizzasteen op 200-250 graden
  • Snijd de pizza rol vervolgens open en meng de knoflooksaus met sriracha saus. Zo creëer je een pittige knoflooksaus welke perfect past bij deze pizza rol van de barbecue. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om deze met alleen wat knoflook saus op te eten, ook erg lekker! Geniet ervan!
    Pizza rol opengesneden en klaar om op te eten

Heb je de shoarma pizza zelf gemaakt?

En is het recept je bevallen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! We maken namelijk regelmatig nieuwe recepten en deze sturen we onze volgens dan ook netjes op de mail. Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuw lekkers dat je klaar kan maken op je eigen BBQ!

We hebben naast dit recept voor shoarma pizza van de BBQ ook andere recepten gemaakt. Inmiddels meer dan 100 verschillende zelfs! Dit loopt van de bekende spareribs tot zelfs hele lekkere desserts die je klaar maakt op barbecue. Ben je nu benieuwd naar deze recepten? Kijk dan eens in het hoofdmenu onder de categorie bbq recepten & tips. Hier geven wet je naast recepten ook verschillende soorten uitleg over BBQ technieken en helpen we je op weg als je een beginnend barbecuer bent met tips.

Turn Don’t Burn is het platform om BBQ te leren!

Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?

Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.

Eet smakelijk!

Turn Don’t Burn

Andere recepten & blogs

Laat hier je review achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Volg je mij al op Instagram?

Voor wekelijks nieuwe BBQ-recepten en tips!

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat onze website zo goed mogelijk werkt tijdens jou gebruik. Als je onze website blijft gebruiken gaan we er van uit dat je dit goed vindt.