Shotgun Shells/Gevulde Canneloni’s BBQ recept.
Shotgun Shells/ Gevulde Canneloni BBQ recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Hatsiekidee! Shotgunshells ofwel gevulde Canneloni’s van de BBQ! Dit is zoals ons
Pizza en shoarma, het beste van beide werelden wat mij betreft. Zo’n broodje shoarma met een goede dot knoflooksaus ernaast. Of die heerlijke klassieke Italiaanse pizza. Je kan mij er wel voor wakker maken. En omdat ik zo’n fan ben van die beide gerechten dacht ik, wat nou als deze 2 combineer in 1 gerecht en dit beiden gewoon lekker klaar maak op mijn barbecue? En de rest was geschiede. De shoarma pizzarol was geboren. Houdt jij nu ook van shoarma en van pizza? Lees dan snel verder en probeer deze zelf!
Om je even kort in te lichten voor dit recept hebben we een pizzadeeg gemaakt welke we hebben laten reizen. Vervolgens hebben we shoarma klaargemaakt volgens ons shoarma aan het spit recept op de BBQ. We hebben vervolgens het deeg wat uitgerold en deze gevuld met shoarma en rode ui. Waarna we hem mooi op hebben gerold. Dit geheel hebben we vervolgens indirect in de BBQ op de pizzasteen klaargemaakt. En we serveren het lekker met knoflooksaus! Toch wel een mooie variatie he? Als je het mij vraagt. Je kan overigens ook gewoon shoarma uit de supermarkt bakken in de skillet en dit recept volgen als je geen tijd hebt om dit helemaal zelf aan het spit klaar te maken. Het is natuurlijk wel veel lekkerder dus als je de tijd hebt zeker doen!
We bereiden deze shoarma pizza rol in een indirecte opstelling en gebruiken daarbij deze pizzasteen. We zorgen dus dat de pizza geen enkel moment van de bereiding in direct contact komt met de vuurbron. We doen dit in een kamado barbecue doormiddel van een platesetter en bij een kogel barbecue zorg je dat je de helft van de barbecue voorziet met houtskool zodat je de pizzasteen en pizzarol op de andere helft kan leggen. Wanneer je vervolgens de deksel sluit creëer je een soort oven effect wat de broodjes rondom doet garen. Het is dus belangrijk om de pizzasteen ook op het koude gedeelte te leggen in je kogel BBQ.
We hebben in dit recept een heel simpel pizzadeeg gemaakt met de mix voor pizza en foccacia van La Tua Farina welke te koop is bij de reguliere supermarkt. Dit deeg kan zonder rijzen worden klaargemaakt en dat kwam op dit moment wel uit omdat we snel wat wilde klaarmaken. Het beste is natuurlijk om te gaan voor een pizzadeeg met lange rijs in de koeling waarbij je weinig gist gebruikt. Zo krijg je de ultieme smaaksensatie en luchtigheid.
Je volgt eigenlijk simpelweg het onderstaande recept! Hierin leggen we stap voor stap uit wat je moet doen.
En is het recept je bevallen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! We maken namelijk regelmatig nieuwe recepten en deze sturen we onze volgens dan ook netjes op de mail. Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuw lekkers dat je klaar kan maken op je eigen BBQ!
We hebben naast dit recept voor shoarma pizza van de BBQ ook andere recepten gemaakt. Inmiddels meer dan 100 verschillende zelfs! Dit loopt van de bekende spareribs tot zelfs hele lekkere desserts die je klaar maakt op barbecue. Ben je nu benieuwd naar deze recepten? Kijk dan eens in het hoofdmenu onder de categorie bbq recepten & tips. Hier geven wet je naast recepten ook verschillende soorten uitleg over BBQ technieken en helpen we je op weg als je een beginnend barbecuer bent met tips.
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Shotgun Shells/ Gevulde Canneloni BBQ recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Hatsiekidee! Shotgunshells ofwel gevulde Canneloni’s van de BBQ! Dit is zoals ons
Licht pittige garnalen van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Een nieuwe week, dus ook weer tijd voor een nieuw recept! We
Entrecote met Salsa Verde van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen We hebben onszelf weer eens overtroffen in dit recept want mennn
Home Côte de Boeuf met Compound Boter Facebook Instagram Door Bart van Heulen Côte de Boeuf, wat mij betreft de crème de la crème van