Gepofte aardappel BBQ recept
Gepofte aardappel BBQ recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Jaja, bijgerechten worden vaak onderschat maar zijn toch wel bijna net zo belangrijk als
Manmanman, dit is er ook wel weer een voor in de boeken hoor. Zelfgemaakte Gyros van je eigen spit, op je eigen barbecue. Als we meten op de schaal van comfort food gaat het niet veel beter worden als dit. Het kruidige smaakvolle vlees, in een mooie verse pita met een frisse zelfgemaakte tzatziki afgetopt met wat frietjes. Echt een ongekend feest in je mond. Wil jij nu weten hoe je dit gerecht zelf klaar maakt? Lees dan lekker verder waar ik je precies uitleg hoe en wat.
Gyros is een traditioneel Grieks gerecht dat zijn roots heeft in de eeuwenoude culinaire tradities van het land. Oorspronkelijk bestaande uit dun gesneden plakjes varkensvlees, wordt gyros gemarineerd in een rijke mix van kruiden en specerijen. Dit mengsel van smaken wordt vervolgens op een spit gestapeld en boven een open vuur geroosterd, wat resulteert in een erg smaakvol gerecht. Wij wijken in ons recept dan ook niet veel af van de echte traditie en gebruiken voor het varkensvlees deze procureur van het livar kloostervarken. Dit is op het moment van schrijven het enige varkensvlees met het 3 sterren beter leven keurmerk en dat proef je echt.
We bereiden deze gyros op het spit van the spit on fire in onze kamado BBQ. Dit doen we direct boven de kolen. Om er voor te zorgen dat dit niet te hard gaat vullen we de kolenmand maar aan 1 kant. Zodat het vlees ook tijd heeft om bij te komen en niet aan alle kanten wordt voorzien van stralingswarmte. Zo kan je de temperatuur beter controleren en kan de shoarma rustig draaien aan het spit.
Bij dit recept kiezen we voor procureur, omdat het vetgehalte en de textuur ervoor zorgen dat elke hap een waar genot is. En naast het kwalitatieve vlees is het ook erg belangrijk dat je de kruiden hiervoor op orde hebt. En dat je deze kruiden ook voldoende de tijd geeft om te marineren. Het liefst toch wel minimaal 4 uurtjes. Neem dit wel mee in je bereiding als je optimaal van de smaak wilt genieten. Mocht je nu niet al die losse kruiden in huis willen halen? Dan is deze gyros kruiden mix van van Beekum specerijen een top alternatief. Dan ben je in een keer klaar.
Dus haal dat spit tevoorschijn, bereid je voor op een onvergetelijke barbecue beleving en geniet van je eigen gemaakte gyros van het spit. Het recept begint hieronder!
En is het recept je bevallen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! We maken namelijk regelmatig nieuwe recepten en deze sturen we onze volgens dan ook netjes op de mail. Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuw lekkers dat je klaar kan maken op je eigen BBQ!
Ben je naast dit gyros BBQ recept ook geïnteresseerd in andere recepten voor op de BBQ? Wij hebben inmiddels meer dan 100 recepten gemaakt van kleine BBQ snacks tot gerechten waar je zo’n 14 uur mee bezig bent. Dus werkelijk voor een ieder wel wat! Kijk eens boven in het menu onder de categorie BBQ recepten & tips. Hier staan vervolgens de verschillende categorieën onder elkaar met elk een eigen archief en zoekfunctie. Veel BBQ plezier gewenst!
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Gepofte aardappel BBQ recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Jaja, bijgerechten worden vaak onderschat maar zijn toch wel bijna net zo belangrijk als
Lamsrack met kruidenkorst van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Wat een heerlijk delicaat stuk vlees is dit, lamsrack! Mensen zijn vaak
Jalapeño-Cheddar Meatloaf van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Gehaktbrood of meatloaf is al eeuwen oud en wordt op veel plekken ter
Home Wat is de beste houtskool voor jouw BBQ? Door Bart van Heulen Inhoudsopgave Dat is echt een van de meest gestelde vragen op het