Ga naar de inhoud

Hele lekkere gyros kruiden

Bart van Heulen achter de BBQ

De Griekse keuken, ik houd er wel van. Net zoals eigenlijk alle mediterrane keukens wel. Vooral de kruidige, volle smaken die teweeg worden gebracht door de mooie gedroogde of verse kruiden. Iets wat we in Nederland met onze aardappels, groente, vlees meestal niet teweeg kunnen brengen. Maar goed, lekker belangrijk ook. We kunnen namelijk gewoon een uitstap doen, en zelf in ons eigen landje de Griekse keuken toepassen. Zo ook met deze zelfgemaakte gyros kruiden. Lees lekker verder waar ik je precies vertel hoe je dit klaarmaakt.

Wat maakt deze gyros kruiden nu zo speciaal?

Naar mijn idee de combinatie van de vele kwalitatief goede gedroogde kruiden. Aangevuld met smaken die we allemaal wel kennen. Zoals knoflook, paprika, ui, peper en zout. Maar ook kaneel, waar je in eerste instantie van denkt dat dit alleen tot zijn recht komt in desserts. Maar dat is dus echt niet het geval! We hebben daarnaast express de hoeveelheid zout in dit recept laag gehouden. Mocht je hier nu voorafgaand wat meer bij willen doen dan ben je er in ieder geval van op de hoogte en kan je dit zelf finetunen. 

De juiste kruiden kopen om je eigen kruidenmix mee te maken

Als ik kruiden koop om mijn eigen BBQ rubs en kruidemixen mee te mengen dan haal ik deze eigenlijk altijd bij Van Beekum Specerijen. Deze partij heeft naast echte kwalitatieve kruiden ook serieus goede prijzen voor hun producten. Je kan hier dus met een gerust hart je kruiden inkopen. 

Hele lekkere gyros kruiden

Dit recept om zelf gyros kruiden te maken is erg simpel en tovert precies de juiste smaken naar boven die je wilt. Maak hem nu zelf!
Gang Kruiden
Keuken Grieks
Trefwoord gyros kruiden, gyros kruiden maken, gyros kruiden recept, gyros kruiden zelf maken
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 6 personen
calorieën 20kcal
Kosten 10 euro

Uitrusting

  • 1 bakje om in te mengen
  • 1 theelepel
  • 1 eetlepel

Ingrediënten

  • 2 eetlepels gedroogde oregano
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • 1 eetlepel zout
  • 1 theelepel gedroogde koriander
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel uienpoeder

Instructies

  • Meng alle kruiden door elkaar in een bakje en bewaar de kruidenmix vervolgens afgesloten. Zo kan je hier het langst van genieten!
    gyros kruiden maken

Heb je deze gyros kruidenmix zelf gemaakt?

Wederom erg bedankt voor het lezen van ons recept! We hopen dat je er wat aan hebt gehad! Mocht dat nou zo zijn, laat het ons dan weten via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina. 

Ben je op zoek naar recepten waar je deze zelfgemaakte gyros kruiden toe kunt passen? Kijk dan eens naar ons recept voor zelfgemaakte gyros van het spit. Zoals eerder gezegd kan deze dry rub gemaakt met suiker namelijk perfect op gerechten die indirect worden bereid en niet direct met het vuur in aanraking komen. 

Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten via de reactie mogelijkheid onderin de pagina. Ik sta je via deze weg graag te woord!

En niet vergeten,

Turn Don’t Burn

Andere recepten & blogs

beer can chicken

Beer can chicken van de BBQ

Beer can chicken van de BBQ Facebook Instagram Door Bart van Heulen We hebben de smaak met kip flink te pakken en dachten daarom nog

sriracha-gehaktballetjes-bbq-snacks (5)

5 Makkelijke BBQ recepten

5 Makkelijke BBQ recepten Door Bart van Heulen We zijn allemaal ooit op een punt begonnen, dat is bij mij niet anders. Maar het voordeel

Laat hier je review achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat onze website zo goed mogelijk werkt tijdens jou gebruik. Als je onze website blijft gebruiken gaan we er van uit dat je dit goed vindt.