Beer can chicken van de BBQ
Beer can chicken van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen We hebben de smaak met kip flink te pakken en dachten daarom
De Griekse keuken, ik houd er wel van. Net zoals eigenlijk alle mediterrane keukens wel. Vooral de kruidige, volle smaken die teweeg worden gebracht door de mooie gedroogde of verse kruiden. Iets wat we in Nederland met onze aardappels, groente, vlees meestal niet teweeg kunnen brengen. Maar goed, lekker belangrijk ook. We kunnen namelijk gewoon een uitstap doen, en zelf in ons eigen landje de Griekse keuken toepassen. Zo ook met deze zelfgemaakte gyros kruiden. Lees lekker verder waar ik je precies vertel hoe je dit klaarmaakt.
Naar mijn idee de combinatie van de vele kwalitatief goede gedroogde kruiden. Aangevuld met smaken die we allemaal wel kennen. Zoals knoflook, paprika, ui, peper en zout. Maar ook kaneel, waar je in eerste instantie van denkt dat dit alleen tot zijn recht komt in desserts. Maar dat is dus echt niet het geval! We hebben daarnaast express de hoeveelheid zout in dit recept laag gehouden. Mocht je hier nu voorafgaand wat meer bij willen doen dan ben je er in ieder geval van op de hoogte en kan je dit zelf finetunen.
Als ik kruiden koop om mijn eigen BBQ rubs en kruidemixen mee te mengen dan haal ik deze eigenlijk altijd bij Van Beekum Specerijen. Deze partij heeft naast echte kwalitatieve kruiden ook serieus goede prijzen voor hun producten. Je kan hier dus met een gerust hart je kruiden inkopen.
Wederom erg bedankt voor het lezen van ons recept! We hopen dat je er wat aan hebt gehad! Mocht dat nou zo zijn, laat het ons dan weten via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina.
Ben je op zoek naar recepten waar je deze zelfgemaakte gyros kruiden toe kunt passen? Kijk dan eens naar ons recept voor zelfgemaakte gyros van het spit. Zoals eerder gezegd kan deze dry rub gemaakt met suiker namelijk perfect op gerechten die indirect worden bereid en niet direct met het vuur in aanraking komen.
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten via de reactie mogelijkheid onderin de pagina. Ik sta je via deze weg graag te woord!
En niet vergeten,
Turn Don’t Burn
Beer can chicken van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen We hebben de smaak met kip flink te pakken en dachten daarom
Home De juiste kerntemperatuur voor op de BBQ Door Bart van Heulen Je zal het vaak tegenkomen, een bepaalde kerntemperatuur die in receptuur gebruikt wordt.
Home 5 Makkelijke BBQ recepten Door Bart van Heulen We zijn allemaal ooit op een punt begonnen, dat is bij mij niet anders. Maar het
Home Wat is de beste houtskool voor jouw BBQ? Door Bart van Heulen Inhoudsopgave Dat is echt een van de meest gestelde vragen op het