Winter BBQ
Winter BBQ | Tips & Inspiratie Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Na een hele lange tijd enkel recepten te hebben gepost is het
Je zal het vaak tegenkomen, een bepaalde kerntemperatuur die in receptuur gebruikt wordt. Je hebt wellicht net een temperatuurmeter aangeschaft en weet nog niet helemaal hoe het precies werkt. Dan ben je op dit moment op de juiste plek beland. In dit blog ga ik je uitleggen hoe je precies de kerntemperatuur meet, en wat de juiste temperaturen zijn voor de verschillende soorten vlees en vis.
Het controleren van de kerntemperatuur van vlees en vis is van cruciaal belang omdat het direct verband houdt met de gaarheid en veiligheid van het voedsel. De juiste kerntemperatuur bereiken betekent dat het vlees niet alleen smaakvol en juicy zal zijn, maar ook dat schadelijke bacteriën worden geëlimineerd, wat zorgt voor het veilig kunnen opeten. Het bereiken van de juiste gaarheid helemaal voor rundvlees kan echt de wereld van verschil betekenen qua smaakbeleving. Let daar dus goed op.
Of je nu een lekkere entrecote klaar wil maken of een ribeye wilt grillen. Bovenstaande kerntemperaturen gelden voor het gehele rundvlees aspect. Mocht je in eerste instantie geen voorkeur hebben voor gaarheid dan adviseer ik altijd om het vlees medium te proberen. Op deze manier heb je perfect behoud van smaak en malsheid.
Gevogelte moet volledig worden gegaard om voedsel gerelateerde ziekten als salmonella te voorkomen. Het bereiken van de juiste kerntemperatuur zorgt voor veilige en sappige stukken vlees.
Vis heeft een delicate textuur en smaak. Het nauwlettend in de gaten houden van de kerntemperatuur voorkomt dat het visvlees te droog wordt. Het is goed om te weten dat bepaalde vissoorten als zalm en tonijn ook heel goed rauw gegeten kunnen worden. Vandaar de wat lage kerntemperatuur bij deze 2.
Om een kerntemperatuurmeter goed zijn werkt te laten doen die je hem aan de zijkant van het vlees of vis in te steken en deze tot aan de kern van het vlees ofwel het dikste punt door te drukken. Zorg er ook voor dat de probe van de thermometer goed diep in het vlees of vis zit. Zo heeft deze een zo accuraat mogelijke meting en heb je weinig invloeden van omgevingstemperatuur.
Het bereiken van de juiste kerntemperatuur op de BBQ is een kunst die tijd, oefening en aandacht vereist. Het is echter de sleutel tot het serveren van heerlijke, sappige en veilige gerechten die indruk zullen maken op je gasten. Dus, stook je BBQ op, haal je vleesthermometer tevoorschijn en ga aan de slag met je BBQ om zelf zo een baas te worden op dit gebied!
Schroom dan niet, en neem gerust contact met ons op. We hebben bij Turn Don’t Burn een bevlogen team met specialisten die je maar wat graag helpen om je BBQ beleving te verbeteren. Je neemt simpelweg contact op via de reactie mogelijkheid onderaan deze blog.
Winter BBQ | Tips & Inspiratie Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Na een hele lange tijd enkel recepten te hebben gepost is het
Entrecote met Salsa Verde van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen We hebben onszelf weer eens overtroffen in dit recept want mennn
Snelle Pulled Pork van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Pulled pork, de heilige graal van het BBQ-en. Het behoort tot een
Home Koreaanse BBQ: Een culinaire reis naar Koreaanse tradities Door Bart van Heulen In de afgelopen jaren heeft de Koreaanse barbecue een ware revolutie veroorzaakt