Smash burgers met rode uien chutney
Smash burgers met rode uien chutney Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Poahhhh, dit is er weer een voor in de boeken hoor! Smash
MostEssential benaderde mij met de vraag of ik 2 van hun BBQ thermometers wilde testen om deze vervolgens uit te lichten in een review. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen, want een goede kernthermometer is een van de meest waardevolle tools die een barbecuer in zijn arsenaal kan hebben. Lees lekker verder als je meer te weten wilt komen over de limited en pro edition kernthermometers van MostEssential.
MostEssential is een bedrijf dat gevestigd is in Zoetermeer en zich specialiseert in thermometers over de breedte. Het bedrijf verkoopt niet alleen barbecue thermometers maar ook thermometers voor andere applicaties zoals het meten van koorts of dergelijke. Je zou dus zeggen dat ze echt wel verstand hebben van het meten van temperatuur. Ze hebben qua barbecue thermometers naast deze limited en pro edition ook nog een smart(draadloos met app) en een pro 3 edition met 3 probes. Al met al dus best wat verschillende producten waarvan we er 2 in deze review dus even goed aan de tand gaan voelen!
Ik testte beide kernthermometers in een low & slow buikspek sessie van 6 uur om beide modellen goed apart van elkaar maar ook tegenover elkaar te kunnen testen. Ik heb hier beide thermometers dus echt goed aan de tand kunnen voelen.
We hebben voor deze review 2 modellen opgestuurd gekregen, de limited edition en de pro edition. Zo op het eerste gezicht lijken er 3 verschillen te zijn, namelijk de extra probe op de pro edition, de dieren op het dashboard wat aanduid dat je daar verschillende zaken in kan stellen en het aantal knopjes, dee pro heeft er namelijk meer van. Verder geven beide verpakkingen dezelfde info mee op het gebied van snelheid van meten, temperatuur, waterdichtheid en dat beide modellen een LCD-scherm hebben. Laten we beginnen met het ‘instap’ model, de limited edition aangezien het lijkt dat deze het meest basic is.
Het ‘instap’ model thermometer van MostEssential, de limited edition. Ik heb hem mogen ontvangen in de kleur rood maar hij is er ook in de kleur zwart. Bij het openen van het doosje vond ik de kernthermometer en een gebruiksaanwijzing in het Nederlands. Dit is wat mij betreft wel uniek, want in vele gevallen zijn dit soort producten niet voorzien van zo’n handleiding. Dit maakt het voor de beginnende barbecuer wel een stuk makkelijker. Verder bevatte het doosje een rood klein muntje waarmee je het klepje van de batterij los kan schroeven en nog iets anders wat erg handig is, maar dit licht ik straks aan het eind van de review verder uit, dat vond ik wel de moeite namelijk.
De limited edition kernthermometer is er een met 1 probe die je uit kunt klappen. Op het moment dat je dit doet gaat het display aan en begin je eigenlijk direct al met het meten van temperatuur. Je kan met deze probe een temperatuur meten van -50 tot +300 graden wat een gigantische range is. Beide uitersten ga je qua kerntemperatuur nooit bereiken op de barbecue dus dat is prima.
Het display is erg gemakkelijk af te lezen en mocht je hier moeite mee hebben dan kan je het lichtknopje indrukken. Het dashboard word dan verlicht. Verder kan je de temperatuur instellen in Celsius en Fahrenheit wat wel handig is als je van overseas komt. Je kan ook de gemeten temperatuur vastzetten door de hold knop mocht je dit willen en je kan deze thermometer op verschillende manieren weg hangen. Zo heeft de meter een magneet in de achterkant waarmee je hem op metalen objecten vast kan zetten en een gat/flessenopener waar je hem aan op kan hangen. Natuurlijk niet geheel onbelangrijk, je kan er dus ook je biertje mee open maken. Wel een grappige functionaliteit als je het mij vraagt.
Ja die zijn er wel, maar hier komt wel bij kijken dat je niet alles mag verwachten van een product van 24,99. Wat voor mij mist en wel belangrijk is dat een kernthermometer oplaadbaar is. Er is namelijk niets zo irritant als je vlees op de barbecue, je kernthermometer open klappen en er achter komen dat hij leeg is. Nu is dit makkelijk te verhelpen door de variant te bestellen met 2 extra batterijtjes maar toch zou het makkelijker zijn om hem op te kunnen laden.
Verder had het openklap gedeelte van de probe wel iets strakker mogen zitten. Als je nu vlees hebt dat iets harder is schuift de probe een beetje heen en weer voordat je hem goed kan prikken. Klein detail.
Samenvattend als ik kijk naar het totaalplaatje van deze kernthermometer geef ik hem een 7.7 van de 10. Echt een prima kernthermometer voor een hele nette prijs!
De pro edition kernthermometer van MostEssential had net als de limited edition ook in de verpakking een nette Nederlandse gebruiksaanwijzing en een extra probe aan een draadje. Met dit model kan je dus zowel een moment opname meten als over een langdurige periode met de probe en constant in. Een vrij groot verschil al met de limited edition als je het mij vraagt. Laten we eens verder kijken.
De pro edition kernthermometer heeft dus 2 probes. 1 waarmee je de momentopname kunt meten welke je net als de limited edition open kan klappen. Op het moment dat je dit doet gaat het display aan en begin je eigenlijk direct al met het meten van temperatuur. Daarnaast is er een losse probe/voeler welke je bovenin de vleesthermometer kan pluggen. Deze voeler steek je vervolgens in het dikste gedeelte van je vlees en dan kan je over een lange periode de temperatuur meten. Beide probes kunnen ook een temperatuur meten van -50 tot +300 net als bij de limited edition.
De pro edition heeft alle functionaliteit van de limited edition maar daarnaast 2 extra functionaliteiten. Namelijk de extra probe, maar ook een setting voor de kerntemperatuur. Zo kan jij voorafgaand aan je barbecue sessie de gewenste kerntemperatuur instellen. Heeft je gerecht deze temperatuur behaald? Dan gaat de kernthermometer piepen om je te waarschuwen dat het klaar is. Deze setting heeft een vooringestelde optie voor rund, kip en ander gevogelte maar in ook zelf nog custom in te stellen als je een andere gewenste kerntemperatuur wilt gebruiken.
Wat mij betreft is dit wel echt een topper. Dit zal met name ook te maken hebben met het feit dat je de extra probe in je vlees kan steken. Als je namelijk een fan bent van low & slow barbecue dan is dit bijna een vereiste. De setting met het vooraf instellen van de temperatuur werkt heel makkelijk en het piepje als deze bereikt is, is ook goed te horen. Deze pro edition is er namelijk al vanaf 34,99 euro. Dus 10 euro meer voor wat mij betreft 2 erg belangrijke functionaliteiten.
Ja ook hier had ik graag een kernthermometer met met oplaad functie gezien. Maar verder eigenlijk helemaal niet. Voor het geld echt een top ding en geen klagen verder.
Samenvattend als ik kijk naar het totaalplaatje van deze kernthermometer geef ik hem een 8,5 van de 10. Toch net wat beter als de limited edition qua functionaliteiten en zijn geld zeker waard.
Ik had het er eerder in de review al over maar er zit bij beide kernthermometers een hele toffe toevoeging wat mij betreft. Namelijk een temperatuur overzicht voor de verschillende soorten vlees, kip en noem het maar op. Dit is wel in het Engels maar aangezien de communicatie over gaarheid ook in Nederland gewoon met de Engelse benaming gaat en de temperaturen er in Celsius achter staan moet dit voor een ieder geen probleem zijn om goed te kunnen begrijpen.
Wat mij betreft, als we naar de cijfers kijken, lijkt het mij vrij duidelijk. Ik zou beide kernthermometers van harte aan iemand aanbevelen maar als ik mocht kiezen dan zou ik 10 euro meer betalen en de pro edition bestellen. De extra functionaliteit voor het langdurig meten van de temperatuur is het namelijk gewoon waard. Als je namelijk echt serieus wil gaan barbecuen loop je hier op een bepaald moment toch tegenaan. En zeg nou zelf, er is toch niets mooiers dan low & slow barbecue.
Deze review is geschreven vanuit mijn eigen mening en is bedoeld om jou als lezer te informeren en om te helpen een keuze te kunnen maken in deze veelgestelde vraag. De BBQ thermometers uit deze test zijn voorzien door MostEssential maar dit heeft geen invloed gehad op het resultaat. Een echte onafhankelijke review.
Hopelijk heb je iets aan mijn blog gehad! Mocht je nu vragen hebben? schroom dan niet en neem gerust contact met mij op via de reactie mogelijkheid onder dit blog. Ik sta je via deze weg graag te woord!
Smash burgers met rode uien chutney Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Poahhhh, dit is er weer een voor in de boeken hoor! Smash
Varkenswangen stoofvlees van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Varkenswangen stoofvlees van de BBQ, een gerecht waarbij de rijke smaak van iberico
Home Wat is de beste houtskool voor jouw BBQ? Door Bart van Heulen Inhoudsopgave Dat is echt een van de meest gestelde vragen op het
Home Wat is de beste picanha kerntemperatuur? Door Bart van Heulen Een veelgestelde vraag! Want wat is nu de beste kerntemperatuur voor picanha? Het is