Pulled pork injecteren: hoe en wat?
Pulled pork injecteren: hoe en wat? Facebook Instagram Door Bart van Heulen Een aantal jaren geleden maakte ik kennis met het injecteren van marinades in
Een veelgestelde vraag! Want wat is nu de beste kerntemperatuur voor picanha? Het is natuurlijk ook wel logisch dat je dit wilt weten want je hebt een prachtig stuk vlees gekocht en wilt het perfect bereiden. Met die reden heb ik deze blog geschreven. Ik ga je namelijk helpen de perfecte gaarheid uit te kiezen die het beste bij je past en ga je ook vertellen wat de meest gekozen kerntemperatuur voor picanha is en waar je verder nog meer op moet letten.
Het is eigenlijk heel simpel. De ideale kerntemperatuur voor picanha hangt een beetje af van hoe je je vlees het liefst eet, maar over het algemeen kun je de volgende richtlijnen aanhouden:
Voor de meeste mensen en voor mij persoonlijk ook is een garing van medium rare tot medium echt perfect. Op deze manier blijft het vlees namelijke heerlijk zacht en mals en behoud het nog veel vocht. Het heeft daarnaast ook de mooie kenmerkende roze kleur. Ga je een picanha langer doorgaren dan heb je de kans dat hij doorslaat en heel erg droog wordt. Dit is absoluut zonde van zo’n mooi stuk vlees.
Naast de juiste kerntemperatuur is het ook belangrijk om te letten op hoe je de picanha klaarmaakt. Gebruik bij voorkeur de reverse sear methode. Dit betekent dat je de de picanha eerst indirect gaart tot een kerntemperatuur van zo’n 48 graden waarna je de barbecue ombouwt en de picanha verder direct afgrilt totdat je de gewenste kerntemperatuur hebt bereikt. Op die manier gaart de picanha egaal en wordt die evenredig dezelfde gaarheid. Dan heb je niet dat de buitenkant stug is en de binnenkant nog rauw.
Dat weet je na het lezen van bovenstaande informatie. Ben je nu benieuwd naar een mooi recept voor picanha en ben je er nog niet helemaal uit hoe je hem wil bereiden? Kijk dan eens naar mijn recept voor picanha met cowboy botersaus of picanha of Braziliaanse wijze. 2 compleet verschillende recepten met elke een eigen unieke twist. Geniet ervan!
Heb je vragen naar aanleiding van bovenstaande tips? Laat het me zeker weten via de reactie mogelijkheid onderaan deze pagina. Ik help je graag verder en beantwoord al je vragen over het bereiden van de perfecte picanha!
Pulled pork injecteren: hoe en wat? Facebook Instagram Door Bart van Heulen Een aantal jaren geleden maakte ik kennis met het injecteren van marinades in
Wat is de beste houtskool voor jouw BBQ? Door Bart van Heulen Inhoudsopgave Dat is echt een van de meest gestelde vragen op het internet
Warm gerookte zalm met sinaasappel glaze Facebook Instagram Door Bart van Heulen Warm gerookte zalm, een veel gegeten stukje vis tijdens de feestdagen. We weten
Hoeveel houtskool doe je in een kamado? Door Bart van Heulen Een veelgestelde vraag! Want prop je dat ding nu helemaal vol? Of gebruik je