Wat is de beste houtskool voor jouw BBQ?
Wat is de beste houtskool voor jouw BBQ? Door Bart van Heulen Inhoudsopgave Dat is echt een van de meest gestelde vragen op het internet
Ik ben de laatste tijd volop bezig met verschillende kruidenmixen. Omdat ik de smaak nu eenmaal te pakken had, dacht ik dat het een goed moment was om ook eens iets met shoarma kruiden te doen. In dit recept deel ik niet alleen mijn recept om zelf een shoarma kruidenmix te maken, maar vertel ik ook wat meer over wat deze kruidenmix precies inhoudt en waar deze vandaan komt. Lees dus vooral verder en maak het recept zelf.
Shoarma kruiden zijn een belangrijk onderdeel van de Midden-Oosterse keuken, met name in gerechten zoals shoarma, kebab en andere gegrilde vleesgerechten. Deze kruiden staan vooral bekend om hun rijke en kruidige smaak die wereldwijd echt geliefd is. Komijn, met zijn warme, aardse smaak, is een onmisbare smaakmaker in deze mix. Korianderzaad voegt een lichte citrusachtige toets toe(mits je hier tegen kan natuurlijk), terwijl paprikapoeder zorgt voor een zoete, rokerige smaak. Knoflookpoeder en uienpoeder geven diepte en hartigheid aan de mix, en zwarte peper zorgt voor een subtiele scherpte. Al met al biedt deze kruidenmix echt een heel hoop verschillende mogelijkheden om in te gebruiken.
Naar mijn mening is het de combinatie van hoogwaardige gedroogde kruiden zoals komijn, koriander en paprikapoeder, aangevuld met bekende smaken zoals knoflook, zout en peper. Het mooie aan deze mix is dat je zelf ook gemakkelijk het zout kunt weglaten als je dat zou willen. Weet dat we het zout al vrij laag houden in al onze kruidenmixen. Ik zeg namelijk altijd maar zo, liever achteraf wat extra zout en peper toevoegen dan dat je gerecht verpest is door te veel zout. Maar ik zou vooral zeggen: probeer lekker zelf en pas aan waar je wilt. Dat is tenslotte het mooie van je eigen kruidenmix samenstellen. Je hebt zelf de regie om dingen toe te voegen of weg te laten.
Als ik kruiden koop om mijn eigen BBQ rubs en kruidemixen mee te mengen dan koop ik deze eigenlijk altijd bij Van Beekum Specerijen. Deze partij heeft naast echte kwalitatieve kruiden ook serieus goede prijzen voor hun producten. Je kan hier dus met een gerust hart je kruiden inkopen.
Dan in ieder geval erg bedankt voor het lezen en maken van mijn recept. We hopen dat je er wat aan hebt gehad! Mocht dat nou zo zijn, laat het ons dan weten via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina. Dat waarderen we heel erg!
Ben je op zoek naar recepten waar je deze zelfgemaakte shoarma kruiden toe kunt passen? Zoek dan eens in de zoekbalk boven in de website. Daar vind je een variatie aan recepten om deze bij te kunnen gebruiken.
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten via de reactie mogelijkheid onderin de pagina. Ik sta je via deze weg graag te woord!
En niet vergeten,
Turn Don’t Burn
Wat is de beste houtskool voor jouw BBQ? Door Bart van Heulen Inhoudsopgave Dat is echt een van de meest gestelde vragen op het internet
Warm gerookte zalm met sinaasappel glaze Facebook Instagram Door Bart van Heulen Warm gerookte zalm, een veel gegeten stukje vis tijdens de feestdagen. We weten
Loetje style biefstuk van de BBQ Facebook Instagram Door Bart van Heulen Biefstuk klaargemaakt op je eigen barbecue. Ik denk dat dit wel het meest
Aziatische zalm bonbons van de BBQ Facebook Instagram Door Bart van Heulen Aziatische smaken en gerechten, ik hou er wel van. Zo ook weer deze