Ga naar de inhoud

Shoarma kruiden

Bart van Heulen achter de BBQ

Ik ben de laatste tijd volop bezig met verschillende kruidenmixen. Omdat ik de smaak nu eenmaal te pakken had, dacht ik dat het een goed moment was om ook eens iets met shoarma kruiden te doen. In dit recept deel ik niet alleen mijn recept om zelf een shoarma kruidenmix te maken, maar vertel ik ook wat meer over wat deze kruidenmix precies inhoudt en waar deze vandaan komt. Lees dus vooral verder en maak het recept zelf.

Wat zijn shoarma kruiden?

Shoarma kruiden zijn een belangrijk onderdeel van de Midden-Oosterse keuken, met name in gerechten zoals shoarma, kebab en andere gegrilde vleesgerechten. Deze kruiden staan vooral bekend om hun rijke en kruidige smaak die wereldwijd echt geliefd is. Komijn, met zijn warme, aardse smaak, is een onmisbare smaakmaker in deze mix. Korianderzaad voegt een lichte citrusachtige toets toe(mits je hier tegen kan natuurlijk), terwijl paprikapoeder zorgt voor een zoete, rokerige smaak. Knoflookpoeder en uienpoeder geven diepte en hartigheid aan de mix, en zwarte peper zorgt voor een subtiele scherpte. Al met al biedt deze kruidenmix echt een heel hoop verschillende mogelijkheden om in te gebruiken. 

Wat maakt deze shoarma kruiden zo speciaal?

Naar mijn mening is het de combinatie van hoogwaardige gedroogde kruiden zoals komijn, koriander en paprikapoeder, aangevuld met bekende smaken zoals knoflook, zout en peper. Het mooie aan deze mix is dat je zelf ook gemakkelijk het zout kunt weglaten als je dat zou willen. Weet dat we het zout al vrij laag houden in al onze kruidenmixen. Ik zeg namelijk altijd maar zo, liever achteraf wat extra zout en peper toevoegen dan dat je gerecht verpest is door te veel zout. Maar ik zou vooral zeggen: probeer lekker zelf en pas aan waar je wilt. Dat is tenslotte het mooie van je eigen kruidenmix samenstellen. Je hebt zelf de regie om dingen toe te voegen of weg te laten.

De juiste kruiden kopen om je eigen kruidenmix mee te maken

Als ik kruiden koop om mijn eigen BBQ rubs en kruidemixen mee te mengen dan koop ik deze eigenlijk altijd bij Van Beekum Specerijen. Deze partij heeft naast echte kwalitatieve kruiden ook serieus goede prijzen voor hun producten. Je kan hier dus met een gerust hart je kruiden inkopen. 

Shoarma kruiden zelf maken

Dit recept bevat een combinatie van kruiden die perfect met elkaar samen gaan. Maak hem zelf en geniet!
Gang Kruiden
Keuken Arabisch
Trefwoord shoarma kruiden, shoarma kruiden maken, shoarma kruiden zelf maken
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 6 personen
calorieën 50kcal
Kosten 10 euro

Uitrusting

  • 1 schaaltje
  • 1 eetlepel
  • 1 theelepel

Ingrediënten

  • 2 eetlepels komijn
  • 1 eetlepel koriander
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel vers gemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel zout
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel cayenne peper

Instructies

  • Schep al je kruiden in een schaaltje. Mocht je nu bijvoorbeeld deze mix zoutloos willen maken dan kan dat prima en laat je het zout eruit. Je kan dan als vervanging wat extra cayennepeper of chilipeper toevoegen om voor het zout goed te maken qua smaak. Om toch een beetje punch te behouden.
    Meng vervolgens de kruiden goed door elkaar, het is nu klaar voor gebruik. Wil je deze kruidenmix nu bewaren? Doe dat dan in een luchtdichte verpakking op een donkere en koele plek. Het blijft dan zeker een aantal maanden goed!
    shoarma kruiden maken

Heb je deze shoarma kruiden zelf gemaakt?

Dan in ieder geval erg bedankt voor het lezen en maken van mijn recept. We hopen dat je er wat aan hebt gehad! Mocht dat nou zo zijn, laat het ons dan weten via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina. Dat waarderen we heel erg!

Ben je op zoek naar recepten waar je deze zelfgemaakte shoarma kruiden toe kunt passen? Zoek dan eens in de zoekbalk boven in de website. Daar vind je een variatie aan recepten om deze bij te kunnen gebruiken. 

Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten via de reactie mogelijkheid onderin de pagina. Ik sta je via deze weg graag te woord!

En niet vergeten,

Turn Don’t Burn

Andere recepten & blogs

Laat hier je review achter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept