Knapperige Buikspek BBQ recept
Knapperige Buikspek BBQ recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Wat een mooie druilerige dag om jullie weer eens te verblijden met één van
Een lekker broodje shoarma op zijn tijd, we houden er geloof ik allemaal wel van! Je kan er dan natuurlijk voor kiezen om te bestellen bij de lokale shoarmaboer of het lekker zelf te maken op je eigen barbecue. Nu kan je dat doen aan het spit, zoals ik heb gedaan in mijn shoarma van het spit recept. Maar als je deze niet tot je beschikking hebt gaat dit dus ook heel mooi met spiesen, zoals ik in dit recept heb gedaan.
Dat is oprecht, want een goede kipshoarma begint natuurlijk met goede kwalitatieve kip en dan wat mij betreft vooral de kip dijfilet waarnaar ik verwijs in het recept. Dit is wat vetter als kipfilet en daarom ook zachter van structuur en meer vergevingsgezind. Het wordt dus vele malen minder snel droog. Naast die kip dijfilet moet je natuurlijk een hele goede kruidenmix hebben en laat het nou net zijn dat ik hier nogal wat op geoefend heb om deze te perfectioneren. Deze kruidenmix zit ook in het recept verwerkt en de hoeveelheid zorgt ervoor dat je ook nog iets overhoud om op een later moment te gebruiken.
Ik heb in dit recept een zelfgemaakte knoflooksaus gemaakt wat eigenlijk zo op tafel staat met maar een paar ingrediënten. Daarnaast heb ik een soort snelle salade gemaakt van cherry tomaatjes, komkommer, fijn gesneden rode ui, olijfolie en peper en zout, en heb ik het geheel geserveerd op ambachtelijke pita broodjes. Maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om dit echt op de klassieke manier te serveren met enkel wat ijsbergsla, komkommer, rode ui, tomaat en een flinke dot knoflooksaus. Eventueel wat sambal erop en klaar ben je! Echt comfort food wat binnen no-time op tafel staat. Laten we lekker beginnen met het recept!
Dat vind ik echt tof. Je kan helemaal onderaan de pagina een review achterlaten over je bevindingen van dit recept. Ik hoor namelijk graag jouw mening. Het kan natuurlijk heel goed zijn dat jij het recept bijvoorbeeld net anders hebt gemaakt met een eigen twist. Dan hoor ik dat juist graag! Kan ik namelijk ook alleen maar van leren.
Ben je naast dit kipshoarma recept op zoek naar andere BBQ recepten? Ik heb inmiddels meer dan 160 recepten gemaakt die zowel voor de beginnende als gevorderde BBQ-er zijn dus werkelijk voor een ieder wel wat. Kijk eens boven in het menu naar de categorie BBQ recepten. Hier staan vervolgens de verschillende categorieën onder elkaar met elk een eigen archief en zoekfunctie. Veel BBQ plezier gewenst!
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Knapperige Buikspek BBQ recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Wat een mooie druilerige dag om jullie weer eens te verblijden met één van
Hotwings van de barbecue Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Hotwings, we kennen ze denk ik allemaal wel. Bij de KFC worden deze wings
Zelfgemaakte chili olie Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Ik realiseerde me ineens dat ik nog geen recept had gedeeld voor zelfgemaakte chili olie.
Mojo pulled pork sandwich Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Zo, dit is wat mij betreft wel weer een mooie hoor. Overigens het eerste