Heerlijke kipshoarma gemaakt op spiesen met zelfgemaakte knoflooksaus, salade en ambachtelijke pita broodjes. Het ultieme comfortfood als je het mij vraagt!
We gaan allereerst de shoarma kruidenmix maken door alle ingrediënten voor de kruidenmix bij elkaar te voegen in een vijzel en deze goed door elkaar te mengen. Mocht je geen vijzel hebben dan kan dit ook in een bakje met een lepeltje.
Vervolgens halen we de kip dijfilet uit de verpakking en deppen we deze goed droog. We snijden deze vervolgens in mooie klein blokjes zodat we ze kunnen rijgen aan de spiesen. Als we dit hebben gedaan mengen we de kipdijfilet met 1 eetlepel van de zelfgemaakte shoarma kruidenmix en een scheut olijfolie. We mengen nu het geheel goed door elkaar en zetten dit in de koelkast om te marineren. Minimaal 1 uur en op zijn best 3-4 uur.
We maken nu de knoflooksaus door 5 eetlepels Griekse yoghurt te mengen met 3 eetlepels mayonaise. We knijpen hier vervolgens de knoflook doorheen met de knoflookpers en snijden de verse peterselie heel fijn en voegen dit toe. Maak verder op smaak met peper en zout en top nog wat af met wat verse peterselie voor de looks! Het oog wil natuurlijk ook wat.
Nu snipperen we de halve rode ui, snijden we de komkommer in partjes van 4 en de cherry tomaatjes in 4en. We gieten hier een scheut olijfolie overheen en brengen dit op smaak met zout en peper. Je salade is nu klaar en kan de koeling in.
We snijden vervolgens de andere helft van de rode ui in kwarten zodat we deze kunnen gebruiken tussen de kip stukjes aan de spiesen. We beginnen dus met een stukje kip, dan een stukje rode ui, kip, rode ui, enzovoort. Totdat je spiesen naar wens zijn gevuld.
We steken vervolgens de barbecue aan en gaan voor een halve indirecte setting zodat we de kip mooi boven het open vuur kunnen grillen en de spiesen nog wel een beetje beet kunnen pakken. We gaan met onze barbecue voor een koepeltemperatuur van 200 graden Celsius. Grill de spiesen rondom tot een kerntemperatuur van minimaal 74 graden Celsius of totdat jij denk dat ze klaar zijn als je geen thermometer tot je beschikking hebt. Als de kipshoarma spiesjes bijna klaar zijn leg je de broodjes erbij op, op het indirecte gedeelte en sluit je de deksel. Die zijn namelijk met een aantal minuten klaar.
Zodra alles af is kan je kipshoarma worden opgediend met de broodjes, de salade en de zelfgemaakte knoflooksaus. Nu is het genieten geblazen! Eet smakelijk!