Gepofte aardappel BBQ recept
Gepofte aardappel BBQ recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Jaja, bijgerechten worden vaak onderschat maar zijn toch wel bijna net zo belangrijk als
Poahhh, een broodje shoarma van het spit en nog wel zelf gemaakt in je eigen achtertuin ook! Het kan vandaag de dag allemaal. Het enige dat jij nodig hebt voor je barbecue is jawel.. Een spit. Maar voordat we in de bereiding duiken van heerlijke zelfgemaakte shoarma ga ik jullie wat meer vertellen over dit gerecht. Want waar komt shoarma eigenlijk vandaan? En welke kruiden zorgen er nu voor dat dit vlees zo fantastisch smaakt? Ik ga het je allemaal vertellen in dit recept! Lees lekker verder.
Shoarma is een populair vleesgerecht dat oorspronkelijk komt uit het Midden-Oosten, met name in landen zoals Libanon, Syrië en Turkije. Het woord “shoarma” is afgeleid van het Turkse woord “çevirme”, wat “draaiend” betekent. Het gerecht bestaat uit dun gesneden plakjes vlees, zoals lamsvlees, kip of rundvlees , die gemarineerd worden in een mengsel van kruiden en specerijen zoals knoflook, komijn, paprika en koriander. Het vlees wordt vervolgens gestapeld op een spit waarna deze boven vuur wordt rondgedraaid totdat de buitenste laag van het vlees gaar is en een bijna knapperig laagje heeft.
We bereiden deze shoarma op het spit van the spit on fire in onze kamado BBQ. Dit doen we direct boven de kolen. Om er voor te zorgen dat dit niet te hard gaat vullen we de kolenmand maar aan 1 kant. Zodat het vlees ook tijd heeft om bij te komen en niet aan alle kanten wordt voorzien van stralingswarmte. Zo kan je de temperatuur beter controleren en kan de shoarma rustig draaien aan het spit.
We hebben er in dit recept voor gekozen om deze kip dijfilet van The Butchery te gebruiken voor de shoarma. Dit is omdat kipdijfilet van zichzelf behoorlijk veel vet heeft en dat daar veel smaak in zit. Op het moment dat de warmte oploopt in de BBQ dan draait het vet zo mooi over het hele vlees heen en krijg je een heel erg smakelijk geheel. Daarnaast kruiden we de shoarma in verschillende kruiden en doen we dit het liefst de dag van tevoren. Zo kunnen de kruiden goed in het vlees trekken en bevordert dit ook de uiteindelijke smaak weer. Heb je geen zin om al die verschillende kruiden in huis te halen? Dan is deze shoarma kruidenmix van Van Beekum specerijen ook echt een topper.
Je volgt eigenlijk simpelweg het onderstaande recept! Hierin leggen we stap voor stap uit wat je moet doen.
En is het recept je bevallen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! We maken namelijk regelmatig nieuwe recepten en deze sturen we onze volgens dan ook netjes op de mail. Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuw lekkers dat je klaar kan maken op je eigen BBQ!
Ben je naast dit BBQ spit recept ook geïnteresseerd in andere recepten voor op de BBQ? Wij hebben inmiddels meer dan 100 recepten gemaakt van kleine BBQ snacks tot gerechten waar je zo’n 14 uur mee bezig bent. Dus werkelijk voor een ieder wel wat! Kijk eens boven in het menu onder de categorie BBQ recepten & tips. Hier staan vervolgens de verschillende categorieën onder elkaar met elk een eigen archief en zoekfunctie. Veel BBQ plezier gewenst!
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Gepofte aardappel BBQ recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Jaja, bijgerechten worden vaak onderschat maar zijn toch wel bijna net zo belangrijk als
Pulled chicken pita’s van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Hoppa! Weer een nieuw recept, deze keer zijn we aan de slag
NGP Short Ribs van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Short ribs, we hebben ze al veelvoudig klaar gemaakt en vinden dit
Home Vlees marineren voor de BBQ doe je zo! Door Bart van Heulen Gezellig de BBQ aansteken is een van de favoriete bezigheden van veel
op hoeveel graden moet de kamado zijn
Goedemiddag Ronnie,
Bedankt voor je reactie! We hebben tijdens de bereiding niet echt gefocust op koepeltemperatuur aangezien je de deksel geregeld open hebt om te kijken naar het proces. Maar ik denk als je een richtlijn wilt hebben dat ergens tussen de 175 en 225 graden een mooie temperatuur is. Kijk gewoon goed naar de kip, en je ziet vanzelf als dit te hard gaat. Begin gewoon niet met al te veel houtskool en vul zoals in het recept vermeld enkel 1 kant van je houtskoolmand. Zodat je maar aan 1 kant stralingswarmte hebt en de andere kant geregeld kan rusten. Zo gaat het ook niet te hard.
Hopelijk heb je hier zo wat aan!
Veel succes en groeten,
Bart van Turn Don´t Burn