Garnalenspies van de BBQ
Garnalenspies van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Heerlijke garnalen! Wie lust het niet? Wij bij Turn Don’t Burn namelijk wel! Ze
Zo, het was eens tijd om met het mooie spit van Monolith aan de gang te gaan. Ik had namelijk op mijn website nog geen recept van een hele kip aan het spit en het was dus tijd dat deze er maar eens ging komen. Ik maakte een knoflook-citroen-tijm boter en smeerde dit onder het huidje van de kip voordat deze aan het spit ging. Ik maakte hier vervolgens een ranch dipsaus bij en klaar is kees! Een fantastisch maaltje die je gewoon zelf eens klaar wilt maken.
Er is iets bijna magisch aan de combinatie van citroen en knoflook. De frisse zuren van de citroen helpen om het vlees mals te maken, terwijl de knoflook een diepe, hartige smaak toevoegt. Voeg daar vervolgens nog een beetje gedroogde tijm aan toe en je hebt een top smaak combinatie. Om het dan af te maken smeren we de huid nog even lichtjes in met wat olijfolie en een beetje zout voor een mooi krokant velletje want dat is vaak toch wel heel erg lekker.
We zorgen ervoor dat we het spit plaatsen op de barbecue en daarnaast er voor zorgen dat de kip vanaf de achterkant van de warmte krijgt. We bedekken dus de voorkant van de barbecue met 1 halve maan platesetter en een lekbak. Op deze manier wordt een groot gedeelte van de vetten opgevangen en valt dit niet op je kolen. We garen de kip op een koepeltemperatuur van 200 graden Celsius totdat we een kerntemperatuur van 74 graden meten in de kipfilets. De poten mogen iets verder zijn maar dit blijft altijd lastig met het bereiden van een hele kip. Je wil namelijk niet dat het grootste gedeelte van het vlees(de kipfilets) droog wordt.
Ik had het idee dat alleen de kip misschien wat saai was en daarom bedacht ik om hier een dipsaus bij te maken en dan ook wel een ranch dipsaus. Deze van origine salade dressing wordt in de USA in heel veel verschillende situaties gebruikt, op kippenvleugels, pizza, pasta en veel meer. Deze ranch dip leent zich dan ook super voor deze hele kip aan het spit dus die maken we er gewoon lekker bij. Tijd om je barbecue aan te steken en die kip aan het spit te rijgen. Laten we beginnen!
Dat vind ik echt tof. Je kan helemaal onderaan de pagina een review achterlaten over je bevindingen van dit recept. Ik hoor namelijk graag jouw mening. Het kan natuurlijk heel goed zijn dat jij het recept bijvoorbeeld net anders hebt gemaakt met een eigen twist. Dan hoor ik dat juist graag! Kan ik namelijk ook alleen maar van leren.
Ben je naast dit kip aan het spit recept op zoek naar andere BBQ recepten? Ik heb inmiddels meer dan 160 recepten gemaakt die zowel voor de beginnende als gevorderde BBQ-er zijn dus werkelijk voor een ieder wel wat. Kijk eens boven in het menu naar de categorie BBQ recepten. Hier staan vervolgens de verschillende categorieën onder elkaar met elk een eigen archief en zoekfunctie. Veel BBQ plezier gewenst!
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Garnalenspies van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Heerlijke garnalen! Wie lust het niet? Wij bij Turn Don’t Burn namelijk wel! Ze
Lamsrack met kruidenkorst van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Wat een heerlijk delicaat stuk vlees is dit, lamsrack! Mensen zijn vaak
Home Roken op de barbecue; hoe het werkt! Door Bart van Heulen Roken op de barbecue, iets wat echt al een hele tijd geleden is
Bacon-cheddar cornbread Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Bijgerechten: een totaal onderbelichte categorie op mijn website. Daar moest dus verandering in komen! Ik liet
Deze afgelopen week gemaakt en viel erg goed bij mijn gasten.
Beetje frotten met het citroen boter mengsel onder de huid, Lijkt alsof het niet uitmaakt, maar bij het eten proef je het wel degelijk. Een aanrader om te maken.
Ook de range drressing is lekker, al mogen daar wat meer kruiden in, en misschien een dagje eerder maken.
Hey Henri,
Allereerst bedankt dat je de tijd hebt genomen om te reageren onder mijn recept en fijn dat het jullie gesmaakt heeft! Dat van die ranch dressing een dag van tevoren maken lijkt me inderdaad een heel goed idee, dan hebben de kruiden mooi wat langer de tijd om smaak af te geven in de dressing.
Hopelijk vind je nog meer lekkere recepten op mijn website!
Met smakelijke groet,
Bart van Turn Don’t Burn