Heerlijke zelfgemaakte kipshoarma van het spit. Nu klaargemaakt in je eigen achtertuin! Probeer het recept zelf maar eens, echt heel simpel op te maken en heerlijk qua smaak!
Voorkomt dat je scherm op zwart gaat
Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ, Turks
Trefwoord bbq spit, kip aan het spit bbq, shoarma aan het spit, shoarma spit bbq
Haal de kip dijfilet uit de verpakking en dep deze goed droog. Snijd eventuele hele grote stukken vet weg maar wees niet te kritisch want dit vet zorgt ook voor veel smaak tijdens de bereiding. Meng vervolgens alle kruiden met elkaar en strooi dit over de kip dijfilet. Laat dit bij voorkeur een nacht in de koelkast marineren. Vervolgens is het tijd om de kip dijfilet aan je spit te rijgen zoals op de foto. Zorg dat je dit stevig aandrukt en dat er geen grote loshangende stukken zijn.
Vervolgens drukken we de beide kanten van het spit aan en draaien we de schroeven goed aan. Steek vervolgens de barbecue aan en zorg dat je de helft van de kolenmand hebt gevuld met houtskool. Zo heb je aan 1 kant stralingswarmte en kan je de gaarheid goed controleren. We garen het vlees daarnaast direct boven de kolen. Mocht je willen kan je er eventueel ook nog een lekbakje onder plaatsen maar dit is aan jou.
Na enige tijd draaien zal je zien dat de buitenkant van de shoarma een mooie kleur begint te krijgen. Zet het spit af en toe stil en meet de kerntemperatuur van de buitenste laag vlees. Is deze de 75 graden gepasseerd dan mag het spit er even af.
Snijd vervolgens de buitenste laag van het vlees af in dunne plakjes. Ben je een rondje geweest dan kan het spit weer terug op de BBQ en mag het weer rustig verder draaien totdat je hetzelfde kernpunt bereikt als in een stap eerder.
Bak de Turkse broodjes even kort af in de oven volgens de beschrijving en beleg deze met de shoarma. Snijd vervolgens een rode ui in halve ringen en leg dit samen met de sla op het broodje. Top dit geheel vervolgens af met je favoriete saus naar keuze en Voila! Heerlijke zelfgemaakt shoarma van het spit op je eigen barbecue!