Ga terug
+ servings

Shoarma pizza rol van de BBQ

Een zelfgemaakt met shoarma gevulde pizza-rol gemaakt op je eigen barbecue! Het beste van beide werelden nu gecombineerd in 1. Probeer hem zelf!
Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ, Italiaans, Turks
Trefwoord pizza bbq, pizzarol, shoarma pizza, shoarma pizza bbq
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Servings 3 personen
Calorieën 600kcal
Kosten 15 euro

Uitrusting

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 250 gram La Tua Farina mix voor pizza & foccacia
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 snuf zout
  • 200 ml water

Voor de vulling

  • 500 gram Shoarma(gebakken)
  • 1 rode Ui

Andere ingrediënten

  • 1 fles knoflooksaus
  • 1 flesje sriracha
  • 1 handje bloem

Instructies

  • Allereerst bak je de shoarma af in een pan volgens de normale manier. Vervolgens bereid je het pizzadeeg door 250 gram La Tua Farina mix voor pizza & foccacia samen te voegen met 200ml water, 1 eetlepel olijfolie en een snuf zout. Laat dit vervolgens goed draaien in je keukenmachine of kneed met de hand totdat het een stevige bol is. Dit pizzadeeg hoef je niet te laten rijzen dus is perfect voor deze snelle bereiding.
    pizzadeeg mixen volgens de beschrijving
  • Maak er vervolgens 2 of 3 bollen van en rol deze stuk voor stuk uit zodat je dit straks mooi kan vullen met de shoarma. Probeer deze zo plat mogelijk te maken. Het helpt is deze fase vaak om wat bloem onder het deeg te leggen zodat deze niet aan je plank of keukenblad blijft plakken. Zo kan je makkelijker rollen.
    Rol het pizza deeg vervolgens uit
  • Vul vervolgens het pizzadeeg met shoarma en rode ui en begin dit dicht te rollen. Begin hier bij het breedste stuk en vouw de buitenkanten naar binnen zodat het een gesloten rol wordt.
    Vul het gerolde pizzadeeg met shoarma en rode ui
  • Nadat je hebt gerold krijg je ongeveer een pizza rol als op onderstaande foto. Nu is het ook tijd om deze op de BBQ te leggen. Stook je barbecue op naar een koepeltemperatuur van 220-250 graden en maak deze gereed voor een indirecte bereiding inclusief pizza steen. In een kamado voeg je hier dus de plate setters toe. In een kogel BBQ plaats je de pizzasteen met pizza rol zover mogelijk van de vuurbron af. Op deze manier creëer je dus bij beide barbecues een soort oven effect wat de pizza rondom doet garen. Laat de pizza rol nu garen totdat deze na zo'n 20 minuten goudbruin is aan de buitenkant.
    Leg de pizza op de pizzasteen op 200-250 graden
  • Snijd de pizza rol vervolgens open en meng de knoflooksaus met sriracha saus. Zo creëer je een pittige knoflooksaus welke perfect past bij deze pizza rol van de barbecue. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om deze met alleen wat knoflook saus op te eten, ook erg lekker! Geniet ervan!
    Pizza rol opengesneden en klaar om op te eten

Voedingswaarden

Calories: 600kcal