Allereerst bak je de shoarma af in een pan volgens de normale manier. Vervolgens bereid je het pizzadeeg door 250 gram La Tua Farina mix voor pizza & foccacia samen te voegen met 200ml water, 1 eetlepel olijfolie en een snuf zout. Laat dit vervolgens goed draaien in je keukenmachine of kneed met de hand totdat het een stevige bol is. Dit pizzadeeg hoef je niet te laten rijzen dus is perfect voor deze snelle bereiding.
Maak er vervolgens 2 of 3 bollen van en rol deze stuk voor stuk uit zodat je dit straks mooi kan vullen met de shoarma. Probeer deze zo plat mogelijk te maken. Het helpt is deze fase vaak om wat bloem onder het deeg te leggen zodat deze niet aan je plank of keukenblad blijft plakken. Zo kan je makkelijker rollen.
Vul vervolgens het pizzadeeg met shoarma en rode ui en begin dit dicht te rollen. Begin hier bij het breedste stuk en vouw de buitenkanten naar binnen zodat het een gesloten rol wordt.
Nadat je hebt gerold krijg je ongeveer een pizza rol als op onderstaande foto. Nu is het ook tijd om deze op de BBQ te leggen. Stook je barbecue op naar een koepeltemperatuur van 220-250 graden en maak deze gereed voor een indirecte bereiding inclusief pizza steen. In een kamado voeg je hier dus de plate setters toe. In een kogel BBQ plaats je de pizzasteen met pizza rol zover mogelijk van de vuurbron af. Op deze manier creëer je dus bij beide barbecues een soort oven effect wat de pizza rondom doet garen. Laat de pizza rol nu garen totdat deze na zo'n 20 minuten goudbruin is aan de buitenkant.
Snijd de pizza rol vervolgens open en meng de knoflooksaus met sriracha saus. Zo creëer je een pittige knoflooksaus welke perfect past bij deze pizza rol van de barbecue. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om deze met alleen wat knoflook saus op te eten, ook erg lekker! Geniet ervan!