Ga terug
+ servings
Tajine van de BBQ
Print Pin
5 van 2 stemmen

Tajine met rundvlees van de BBQ

Overheerlijke tajine met rundvlees gemaakt op je eigen barbecue! Probeer dit recept nu ook.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Algerije, Marokko, Tunesië
Trefwoord Marokaanse tajine, rundvlees tajine, tajine bbq, tajine maken, tajine recept
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 30 minuten
Servings 5 personen
Calorieën 750kcal
Kosten 30 euro

Uitrusting

  • 1 BBQ met deksel
  • 1 Tajine
  • 1 maatbeker
  • 3-4 losse bakjes
  • 1 eetlepel
  • 1 BBQ tang(rubber)

Ingrediënten

  • 1 KG riblappen
  • 2 1/2 eetlepels ras el hanout
  • 4 grote aardappelen vastkokend
  • 10 stuks wortels
  • 2 hele witte/gele uien
  • 1 blikje doperwtjes
  • 1 gemiddelde tomaat

Instructies

  • Snijd de riblappen in blokjes en kruid deze met 2 eetlepels ras el hanout. Laat dit vervolgens marineren in de koelkast. Snijd vervolgens de uien in halve ringen , de aardappels in 4en, de wortels door de midden en de tomaat in plakken.
    snijd eerst alles klein tajine BBQ
  • Maak vervolgens de barbecue klaar voor directe verhitting op 150 graden koepeltemperatuur. Zodra de barbecue deze temperatuur heeft bereikt braad je even kort(10 minuten) de riblappen aan zodat deze rondom gaar zijn. Haal vervolgens de riblappen uit de tajine en doe de uienringen erin. Bak deze even kort aan en leg vervolgens het vlees erop. Dit zorgt ervoor dat je vlees niet kan verbranden aangezien de uien het grootste gedeelte van de hitte opvangen.
    Pak nu een maatbeker en vul deze met 200 ml water, 5 eetlepels olijfolie en een 1/2 eetlepel ras el hanout. Meng dit vervolgens goed door elkaar en zet de riblappen en de uien met dit mengsel onderwater.
    vlees in tajine aanbraden
  • Bedek het vlees vervolgens met de gesneden aardappel, wortel, doperwtjes en als laatste een aantal plakjes tomaat. Schep met een eetlepel als laatste wat van het kookvocht over alles ingrediënten in de tajine. Zo nemen ook de aardappels, wortels en doperwtjes mooi de smaak op van de ras el hanout. Nu kan vervolgens de deksel erop en sluiten we ook de barbecue.
    Laat de temperatuur op de barbecue vervolgens rustig teruglopen naar 120-130 graden Celsius zodat het geheel mooi door pruttelt. Kijk geregeld of er nog genoeg vocht in de tajine zit. Als dit niet het geval is vul je dit bij met wat water.
    tajine vullen met aardappen, wortel, doperwten en tomaat
  • Na een uur of 3-4 is de tajine klaar. Dit kan je voelen aan het vlees, dit is dan echt mooi zacht zoals bij andere vormen van stoofvlees.
    Serveer de tajine met wat brood op zichzelf staand. Echt genieten dit!
    Tajine van de BBQ

Voedingswaarden

Calories: 750kcal