Snijd de riblappen in blokjes en kruid deze met 2 eetlepels ras el hanout. Laat dit vervolgens marineren in de koelkast. Snijd vervolgens de uien in halve ringen , de aardappels in 4en, de wortels door de midden en de tomaat in plakken.
Maak vervolgens de barbecue klaar voor directe verhitting op 150 graden koepeltemperatuur. Zodra de barbecue deze temperatuur heeft bereikt braad je even kort(10 minuten) de riblappen aan zodat deze rondom gaar zijn. Haal vervolgens de riblappen uit de tajine en doe de uienringen erin. Bak deze even kort aan en leg vervolgens het vlees erop. Dit zorgt ervoor dat je vlees niet kan verbranden aangezien de uien het grootste gedeelte van de hitte opvangen. Pak nu een maatbeker en vul deze met 200 ml water, 5 eetlepels olijfolie en een 1/2 eetlepel ras el hanout. Meng dit vervolgens goed door elkaar en zet de riblappen en de uien met dit mengsel onderwater.
Bedek het vlees vervolgens met de gesneden aardappel, wortel, doperwtjes en als laatste een aantal plakjes tomaat. Schep met een eetlepel als laatste wat van het kookvocht over alles ingrediënten in de tajine. Zo nemen ook de aardappels, wortels en doperwtjes mooi de smaak op van de ras el hanout. Nu kan vervolgens de deksel erop en sluiten we ook de barbecue. Laat de temperatuur op de barbecue vervolgens rustig teruglopen naar 120-130 graden Celsius zodat het geheel mooi door pruttelt. Kijk geregeld of er nog genoeg vocht in de tajine zit. Als dit niet het geval is vul je dit bij met wat water.
Na een uur of 3-4 is de tajine klaar. Dit kan je voelen aan het vlees, dit is dan echt mooi zacht zoals bij andere vormen van stoofvlees. Serveer de tajine met wat brood op zichzelf staand. Echt genieten dit!